תודה למיקי על הפיקוס..
16 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: RE: יצא בובה! מה הגימור?הגימור עם שמן מיילנד..מריחה ידנית כשהמחרטה לא פועלת. אח"כ יש להגביר מהירות. למקסימום תוך חיכוך האובייקט עם בד כותנה יבש ונקי. ואז מתקבל הברק.
Re: כריתת פיקוס..אישור של העריה לא חובה אבל רשיון כריתה רצוי שיהיה
Re: לא חשוב מה יהיההעץ לא מוגן ועל כן אין צורך ברשיון כריתה. בדקתי את החוק, פקודת היערות (1926) המנדטורית שאומצה ע"י מדינת ישראל כחוק, והוא מתייחס רק לעצים המוגנים ולא לכל עץ. האמת? חבל שכך.
עמותת אדם טבע ודין פירסמה מאמר במסגרת מאבק שהם מנהלים לחיקוק חוק מוסדר, רחב ועדכני יותר בנושא ותימצתה את המצב הקיים דהיום טוב ממני: "כיום, לא קיים חוק הצהרתי שקובע כי עצים הם ערך מוגן. פקודת היערות מנוסחת באופן פוזיטיבי – כיצד ניתן לפגוע בעצים במידה ועולה הצורך בכך, ולא כיצד להימנע מכך. פקודת היערות, משנת 1926 היא פקודה ארכאית, שאינה מעודכנת. זנים רבים ויפים של עצי נוי, שיחים ובני-שיח, אינם מוגנים על פי הפקודה. הפקודה מגינה על עצים רבים אשר היה נהוג לנטוע בעבר ופחות היום." למי שרוצה לקרא את פקודת היערות (1926) במלואה להלן הקישור: www.sviva.gov.il/Enviroment/Static/Bina ... va17_0.pdf עוד בנושא מתוך אתר קק"ל: www.kkl.org.il/kkl/hebrew/nosim_ikaryim ... 20forest.x מכל האמור יש לי שתי תובנות: 1. משה שאל - ממליץ בחום להוסיף בקישורים של האתר/מאמרים את האמור לעי"ל. 2. אביחי - העץ לרשותך (למעט הפרוסות שיוסי הזמין מראש)
Re: לא חשוב מה יהיהאודי
אפילו לפי מראי המקום שהבאת פיקוס הוא עץ מוגן. תאמין לי צריך אישור אמנם הסיכויים שיתפסו קלושים אבל....
Re: לא חשוב מה יהיהשנינו צודקים
דיברתי עם האגרונום של עיריית ת"א (שיש קשרים לא צריך פרוטקציה חחחח). ברשימות שהבאתי למעלה מופיעים עצי פיקוס שונים מזה שבחצר המדוברת (פיקוס גומי) ומבדיקה מדוקדקת, אכו, לא כל עצי הפיקוס מוגנים. על עץ שאינו מוגן אין צורך לבקש/לקבל רשיון כריתה. עריית ת"א-יפו הגדילה-עשות והוציאה חוק עזר עירוני שמגן על כל העצים בשטחה המוניציפאלי באופן גורף, הנה הקישור למי שמתעקש... www.tel-aviv.gov.il/Hebrew/_MultimediaS ... 516334.pdf אגב, רשיון הכריתה זו אגרה של 22 ש"ח (בכל זאת שולחים אגרונום, מצלם, נותן חוות דעת כתובה.. פרוצדורה) והתחייבות לשתול עץ חלופי בגינה. יפה, נכון? אז כמו שאמרת הסיכוי שיתפסו קטן.. אבל לא אני זה שצריך לקבל את ההחלטה. אביחי - אנחנו ב-HOLD עד לקבלת החלטה מאם כל הפולניות - אימי
16 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד | |||||