חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גלף מתחיל - אשמח לעצות

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

גלף מתחיל - אשמח לעצות

הודעהעל ידי NadavB » 18 ספטמבר 2012, 19:04

שלום לכולם,
החלטתי גם אני להתחיל לגלף ולהצטרף לתחביב שנראה לי נחמד מאוד עד כה
כבר שבועיים שאני 'משחק בגילוף' עם סכין יפנית והגיע הזמן לקנות משהו קצת יותר מקצועי
בתור התחלה אני מתכוון לקנות מחר 'סט סכיני גילוף וגרפיקה' ב-30 ש"ח, כשברור לי לגמרי שזה לא מה שיביא את הישועה ומה שעולה 30 שקל הוא ברמה של 30 שקל, אבל זה רק בשביל הימים הקרובים במקום הסכין היפנית שכבר עלתה לי על העצבים (:

ולעניין- אשמח מאוד לקבל עצות לגבי סוג העץ שמומלץ להשתמש בו ולגבי ציוד שכדאי לקנות

נתחיל עם העץ- איזה עץ מומלץ למתחילים ואיפה אפשר להשיג אותו באיזור המרכז (סביבת נתניה-כפ"ס)? גם בתשלום וגם לא..
עצי אקליפטוס או ברוש הם טובים למתחילים?

לגבי הכלים- אלו סכינים / מפסלות כדאי לי לקנות? אם למישהו יש המלצה על חנויות או דגמים ספיצים אשמח מאוד לשמוע
התקציב שלי לכלים עוד עד כ-250 ש"ח
מצאתי את החנות הזאת:
http://www.xn--6dbgkbhgd1d.com/galleries1.php?cat=13
הסכינים שם איכותים? המחירים הוגנים? כדאי להזמין משם, ואם כן, אלו כלים?

כמובן אשמח לשמוע כל עצה נוספת ולקבל לינקים שימושים,
מקווה מאוד שבקרוב אני אוכל להעלות כאן יצירות איכותיות :)
תודה רבה ושנה טובה לכולם!
NadavB

Re: גלף מתחיל - אשמח לעצות

הודעהעל ידי umi » 18 ספטמבר 2012, 19:55

יש עוד אתר שמוכר כלי גילוף, אבל לא רק. תקליק בגוגל "ורשבסקי" ובצד שמאל למעלה בדף פתיחה תחפש כלי גילוף. יש לו כלים במחירים יחסית זולים, אבל אולי להתחלה זה יספיק לך. (אני לא מגלף)
בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 18 ספטמבר 2012, 20:42

שלום נדב ושנה טובה!
ברוך הבא לאחד התחביבים המהנים והממכרים שקיימים!

הייתי ממליץ לך להתחיל לפני הכל בקורס גילוף, יש כמה מורים בכלל לא רעים במדינתינו הקטנה... וזה יעזור לך להבין איזה עצים, כלים וציוד נוסף אתה צריך. יש מפסלות ידניות, יש המון אנשים שמעדיפים להשתמש בכלים חשמליים/פנאומטיים... יש המון דברים שכדאי לדעת ולהתנסות בהם לפני שמתחילים בקניית ציוד.

לגבי החנות ששאלת, מדובר להבנתי ביבואן של הכלים הנ"ל (Pfiel) בישראל, הכלים איכותיים ביותר והמחירים סבירים ביותר ביחס לישראל וביחס לעולם בכלל. אבל קשה להמליץ על "סט" בסיסי לפני שאתה יודע לאיזה כיוון בגילוף אתה הולך והעדפות הסגנון שלך.

במדור העסקים של האתר יש רשימה של סדנאות וקורסים זמינים, אני בטוח שלחברים פה יהיו גם המלצות...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ykyk » 18 ספטמבר 2012, 21:38

שלום
יום אחד החלטתי שאני רוצה לגלף ואז קניתי מפסל פשוטה שטוחה בכמה שקלים
בשוק.
והוצאתי פסלים יפים יחסיתי.
דרך אגב בשוק אפשר למצוא מציאות רק צריך עבודת רגלים.
עיין בתמונות.
חג שמח
קבצים מצורפים
caras 005.jpg
P7200163.JPG
P7200165.JPG
PC310885.JPG
סמל אישי של המשתמש
ykyk
סופר משתמש

הודעהעל ידי gady » 21 ספטמבר 2012, 15:22

שלום לגלף המתחיל

אז ככה, קודם כל צריך להחליט באיזה גילוף מדובר:
1. גילוף בעזרת סכין - WITTELING

בדרך כלל העץ מוחזק ביד אחת, והסכין בשנייה.
בוהן היד שמחזיקה את הסכין, לוחצת על גב הסכין ומאפשרת הפעלת כח. צריך לשים לב היטב שהסכין לא תחליק.
ניתן להשתמש בסכין סנדלרים.
רצוי לרכוש סכין שמיועדת לגילוף שבה הידית נוחה לאחיזה.
אני השתמשתי בדרך כלל בסקלפר (סכין מנתחים), היא חדה מאד, אבל נשברת בקלות.
לגבי עץ, רצוי להשתמש בעצים שמיועדים לגילוף, הם רכים ובעלי מרקם צפוף. אני השתמשתי הרבה בלוחות של עץ אורן. ניתן לקנות בכל מחסן עצים. החסרון שבדרך כלל הלוחות קטנים, בערך 15ס"מ על 5ס"מ. אני פתרתי את הבעיה, ע"י הדבקה של מספר לוחות, וכך יצרתי פסלים גדולים יותר.

2. גילוף בעזרת מפסלות - WOODCARVING

העץ מוחזק במלחציים עם בורג מיוחד, שמוברג בתחתית הפסל.
ניתן גם לאלתר, ע"י חיבור בורג עץ גדול, למשטח כבד.
הגילוף מתחלק לחלק גס וחלק עדין:
בחלק הגס, משתמשים במפסלת ובמקוב (פטיש עץ), ומורידים חלקים גדולים מהפסל.
בחלק העדין, משתמשים רק במפסלות ובידיים.
לגבי עץ, ניתן להשתמש גם בעצים קשים יותר.

לגבי לימוד:
אם יש לך סבלנות ויכולת לימוד עצמי, תרכוש סכין ואו מפסלות, ותנסה לבד. לגבי חנות, ממליץ על יהודה ורשבסקי מירושלים, תוכל גם להתייעץ איתו.
לדעתי, מומלץ למצא קורס לגילוף, וללמוד ממישהו מקצועי.
מומלץ גם לרכוש ספר הדרכה בגילוף, יש באמזון ובאיביי מלא ספרים משומשים.

אתה מוזמן להציץ במספר עבודות שלי בקישור הבא
http://picasaweb.google.com/gideon.amno ... ingGallery

בהצלחה, גדעון
gady
משתמש ותיק

הודעהעל ידי NadavB » 24 ספטמבר 2012, 03:17

תודה רבה על התשובות המפורטות
כרגע אני לא אקח קורס כי הנטייה הטבעית שלי היא קודם להתנסות באופן עצמאי (בעזרת ספר).. יכול מאוד להיות שזה פחות חכם, אבל זאת ההעדפה שלי בכל מקרה (אני מניח שאם אני אתמיד בתחביב אני אקח קורס כדי לשפר את המימנויות ולהגיע לרמה מקצועית יותר, אבל זה בעתיד)

כרגע אני אמשיך להתעסק ואקנה כלים בסיסים בהתאם לעצות שלכם.. אם למישהו יש המלצה לכלי ספציפי, אשמח (לפי התשובה של גדעון- אני חושב שכרגע הכיוון שלי הוא גילוף בעזרת סכין)

שוב תודה לכולם, בתקווה שאני אעלה לכאן כבר בקרוב עבודה קטנה (:
NadavB

הודעהעל ידי Kirakos » 23 אוקטובר 2012, 18:41

הי, שלום!

עבר קצת זמן, אבל בכל זאת לא יכולתי שלא להגיב. אני גם כן בין המתחילים, למרות שההתחלה הזאת די ממושכת. הייתי רוצה באמת לסכם לעצמי ולהסיק כמה דברים שאשמח לחלוק אותם:

1) בכל הספרות(ברוסית, לפחות) מצחיק עד כמה שחוזרים על טענה: סכין הכי טובה לגילוף - זאת שעשיתה בעצמך. טוב, תחביב הקודם שלי - סכינים, ומהר מאוד צברתי אוסף שמתוכו אולי שתיים באמת שווים. נראה לי שלחברה
"הכבדים" של pfeil, stubai וכן הלאה, יש להם מה להגיד וגם לא במחיר נוראי. http://www.woodcraft.co.il/ - נראה לי זה הכתובת.

2) לנסות לפסל לבד מבול עץ בלתי מזוהה בסט מפסלות לנגר ב60 ש"ח מACE - רעיון ממש גרוע. ככה אפשר מהר מאוד למצוא תחביב אחר, פחות סיזיפי.

3)עצים למיניהם - מדהים מה צומח ממש מתחת לאף! ענפים שגוזרים, חלקי רהיטים ישנים, שאריות מנגריות, סתם עץ אריזה ומשטחים... נראה לי מצחיק להזמין דברים יקרים שאין לך מוסג עד כמה הם טובים.

4) כלים " מקצועיים" - כן, אחרי מפסלת ראשונה של pfeil חטפתי שוק תרבותי, ונראה לי שהם מבינים שלא תצליח להרוס יותר מדי כלים כאלה במהלך הקריירה - זה נראה לי ההסבר היחידי למחיר (160 - 300 ש"ח). תכל'ס - יותר משניים - שלולשה סכינים, מפסלת מעוגלת וזווית ישירה, מסור, מלחציים ופצירות - כל השאר מיותר. כמו שקראתי בספר פשוט וקצר: "כן, אחלה קריאה מצאתה לעצמך עם תמונות, קטלוגים וסרטוני הדגמה אבל תתפנה כבר לגלף בעץ!"

5) עבודות העקומות שלי - אשמח לתגובה.
קבצים מצורפים
2012-10-23 13.57.45.jpg
2012-10-23 13.57.54.jpg
2012-10-23 13.57.24.jpg
2012-10-23 13.56.26.jpg
Kirakos

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד