שוב אני עם ה MAKITA MLT 100
מה לעשות כדי למנוע את הסימנים השחורים שהמסור משאיר על החומר הנחתך ??
, אם זה מועיל למשהו בענין: למיטב ידיעתי המסור עשוי מיציקת אלומיניום
תודה מראש
אסף
מסור משאיר סימנים. מה עושים ?
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מסור משאיר סימנים. מה עושים ?שוב אני עם ה MAKITA MLT 100
מה לעשות כדי למנוע את הסימנים השחורים שהמסור משאיר על החומר הנחתך ?? , אם זה מועיל למשהו בענין: למיטב ידיעתי המסור עשוי מיציקת אלומיניום תודה מראש אסף
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?אתה מדבר על סימני חריכה שהמסור משאיר ?
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?סימנים שחורים באיזור החיתוך ? עם ריח של קצת שרוף ?
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?עם איזה להב אתה משתמש?(גודל מספר שיניים וסוג)
האם זה קורה בשני סוגי החיתוכים או רק בחיתוך לאורך(עם גדר)?
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?יתכן שאחת מהסיבות הר"מ לסימני המסור:
משור לא מושחז(מניח שאצלך הוא דיי חדש). שיני המשור לא מתאימים לסוג העץ שחתכת. שיני הוידייה של המשור לא עברו מעל גובה העץ(נוצר רווח בין חלקו התחתון החלק של המשור לחלק העליון עם השיניים). זוית הגובל לשולחן אינה 90 מעלות. העץ שחתכת לא היה ישר במידה הדרושה להובלה צמוד לגובל ולחיתוך נקי(מעוגל או מפותל קמעה)
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?זה קורה כשפלטת הלהב משתפשפת בעץ (ולא השיניים עצמם שחותכות את העץ - שהם מעט יותר רחבים )
בנוסף למה שרשמו לפני, בדוק שהגובל מקביל ללהב המסור אולי אצלך הרווח הקדמי (כניסה ללהב) גדול מרווח אחורי (יציאה מהלהב) - ואז אם כשאתה עושה עצירות במהלך הניסור תקבל את השריפה של העץ.
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?איזה סימנים שחורים?
אם הסימנים מחיכוך במישטח והוא אלומיניום, צפה אותו בפורמייקת גב. אם הסימנים על השפה החתוכה, זה הרבה יותר מסובך. יש צורך בתאום בין סוג החומר הנחתך, קוטר הלהב, מספר השיניים וצורת השיניים ומהירות הסיבוב, כל הפרמטרים ביחד וממש לא כל אחד בנפרד.
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?תודה לכל המשיבים !
בסה"כ שלושה ימים לא נכנסתי לפורום ולכן לא שמתי לב שענו לי... אלכס היה היחיד שקלע לנקודה: השולחן של המסור (יציקת אלומיניום, כאמור) משאיר סימנים על פני החומר, ד"א גם כשאני מלטש חומר שמונח על השולחן הוא משאיר את אותותיו... האם פורמייקה היא הפתרון היחיד? יש על המשטח חריצים שאוספים נסורת וחבל לי לוותר עליהם מה גורם לזה ? אם כבר להדביק פורמייקה - האם להשתמש כמו בעץ - בדבק מגע? אסף
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?אסף,
באם היית מסביר שאת הסימנים השחורים אתה מקבל על הלוח הנחתך, היית מקבל התייחסות כפי שאלכס ענה ונכון. כל יתר המשיבים חשבו על התופעה המוכרת של חריכה לאורך מקום החיתוך וניסו להשיב על כך. טוב שיש לנו את אלכס עם הנסיון העשיר שלו. רצוי וכדאי תמיד לנסות להגדיר כמה שיותר פרטים, צילום יעזור תמיד לפענח את הבעיה ומתן פתרון הולם. תכלס, העיקר שיודעים מהי התקלה , ועכשיו רק הפתרון והדרך להדבקה.
Re: מסור משאיר סימנים. מה עושים ?אסף,
את הפורמייקה הדבק עם דבק מגע ו"שחרר" היכן שהחריצים. כמו-כן, תוכל להדביק פורמייקה גם על דופן של ה"לאדה"/הגובל לחיתוכי רוחב.
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||