חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אינקרה לעניים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: אינקרה לעניים - כמה נקודות, מהניסיון

הודעהעל ידי zaubst » 27 אוגוסט 2012, 23:17

יש מין גובל שמקבעים ע"י ידית (גם הקיבוע קצת בעייתי כי המידה משתנה בזמן הנעילה בגלל אבק ואז צריך לפתוח ולנעול למדוד לפתוח להזיז מילימטר אחורה לנעול ואז הוא קפץ שלוש מילימטר אז צריך לפתוח שוב ולהחזיר ואז שוב בנעילה הוא קופץ וכן הלאה וכן הלאה...) אבל זו הבעיה הקטנה.
הקושי העיקרי הוא בהאכלת העץ, את העץ מזינים ע"י דחיפה כאשר כל הזמן צריך לדחוף אותו גם קדימה אל המשור וגם הצידה להצמיד אותו אל הגובל. הבעיה מגיעה כשמתקרבים למסור וצריך לעבור לדחוף את העץ ע"י ג'יגים שונים ובזמן ההחלפה העץ בורח ונדחף אל המשור הצידה ודופק את הניסור הישר. כמובן שעם העץ לא מוקצע בצד הצמוד אל הגובל העץ נע בצורה עקומה והניסור לא ישר. הדבר מתעצם ככל שהאלמנט ארוך יותר וככל שהוא מפותל/מכופף וכדו'.
ניסור שאינו חלק בעייתי מאוד כשצריך להדביק פלטות או כל הדבקה של שני שפות מנוסרות.
הייתי רוצה לבנות ג'יג הנותן לייצר ניסור יהיה ישר בלי להיות תלוי בשום הקבלה או ניסור אחר. ניסור שיהיה ישר בצורה אבסולותית.
zaubst
סופר משתמש

הודעהעל ידי zachi123 » 28 אוגוסט 2012, 16:36

אבסס את תשובתי על ניסיון שלי עם מסור קרריזיק.

הייתרון הדרמתי ביותר בעבודה במסור עם עגלה, הוא היכולת האולטיבטיבית בקבלת 90 מעלות , לאחר יישור של פאזה אחת.

התהליך הוא כזה: בקבלת לוח, אנחנו חייבים לבצע חיתוך ראשוני ע"מ ליצור פאזה אחת ישרה. את זאת ניתן לבצע רק עם עגלה, או עם קרוס קאט. ניתן אמנם גם ליישר עם מוביל החומר שלו מסילה, אך איני חושב שייצא כך חיתוך ישר וטוב.
הייתרון בקרוס קאט , שניתן לקבל אפקט עגלה, שבו החומר נע באותו כיוון מבלי שיזוז לצדדים, וכך נקבל חיתוך ישר.
לאחר שנקבל חיתוך ישר בצד אחד, ניתן יהיה לקבל חיתוך ישר של תשעים מעלות בעזרת הקרוס קאט (כמו עם עגלה). לאחר יישור שני צדדים, נוכל כבר להיעזר בגדר.
zachi123
סופר משתמש

הודעהעל ידי zachi123 » 28 אוגוסט 2012, 16:54

יאיר - תודה על ההערות.

הסיבה בגינה השארתי גדר גבוהה היא התרחקות מהלהב ככל האפשר, וליצור לעצמי אפשרות של התקנת קליבות לקיבוע החומר. יש לי אחת כזאת, אני זקוק לעוד אחת.
יש לי סרטי מדידה של איקאה :-) אותם אני מתכוון להדביק לכל כיוון (מימין ומשמאל ללהב). על החלק הנמוך יותר של הגדר, אני מתכוון ליישם מעצור שיישען בשני ברגים עליה, ולקבע אותם ע"י קליבות כלשהן.

אבל אחיה ואראה כיצד כל זה מיושם בשעת אמת :-)

המון תודה.
zachi123
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־3 אורחים