קערית וכוס לעטיםעשוי מאגוז (כנראה), ואורן.
לקח חשוב לגבי ייבוש האורן - התקבל גוון אפור כתוצאה מתהליך ייבוש איטי (חודשיים מהכריתה עם פוליגג בגדם).
לדעתי עדיף לחרוט רטוב למימדים קרובים למוצר הסופי, ואז רק לייבש.
עבודות חריטה חדשות
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
עבודות חריטה חדשותקערית וכוס לעטיםעשוי מאגוז (כנראה), ואורן.
לקח חשוב לגבי ייבוש האורן - התקבל גוון אפור כתוצאה מתהליך ייבוש איטי (חודשיים מהכריתה עם פוליגג בגדם). לדעתי עדיף לחרוט רטוב למימדים קרובים למוצר הסופי, ואז רק לייבש.
Re: עבודות חריטה חדשותמיוחד מאד
אני מסכים אתך לגבי הייבוש
Re: עבודות חריטה חדשותלא מסכים איתך..
הגוון האפור על העץ הוא עובש, שהתפתח כתוצאה מהנחתו של העץ במקום שיש בו לחות. העובש יתפתח בתנאי לחות, גם על כלי שחרטת קרוב למידות הסופיות. אחסון נאות לייבוש עץ, הוא במקום מאוורר היטב, חשוך, ועם טמפרטורה קבועה. מנסיון, אני יכול לומר לך בוודאות כי כתמים, עובש, ופטריות נוצרים על העצים השונים במידה שונה אחד מהשני. סיסם לדוגמא, לא מקבל עובש גם כשהוא טרי, לעומת ברוש שמקבל כתמי עובש במהירות. איזדרכת מתייבש ללא כתמים, לעומת פיקוס שמאפיר ומעלה עובש במהירות. לעיתים התוצאה יפה, ולעיתים העובש מכער את הכלי..
אני ימשיך לנסותאצלי בעבודה זה יצר גוון מעניין, אבל הלקוחה פחות אהבה...
אני ימשיך לחפש אחרי תובנות, בתחום הייבוש, ונקוה לטוב תודה איל
Re: אני ימשיך לנסותיפה מאוד גם העצים וגם החריטה . בקשר ליבוש: אני חורט, כמו שאמרתה, עד כמעט הצורה שאני רוצה, שם בשקית ניילון חודשיים ואחרי כן חורט שוב ושוב בשקית פלסטיק ומבשל אותו במיקרוגל ב "אבשרה" דקה או דקה וחצי כמה פעמים תוך שקילה כל פעם וכאשר לא "לא יורד במשקל" אז מאכסן עוד כמה זמן מסיים את החריטה.
אתה לא מקבל אפרוריות בתוך העץ?אני אנסה.
יש לי פקאן שהתחלתי לחרוט לגביע ועצרתי כדי לתת לו להתייבש
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||