כיפוף עץ בקיטור
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: רוצים סרטוןאתה יודע מה, בהחלט כדאי לצלם תהליך כזה. כשאני ראיתי אותו ממש התרשמתי מהקלות בקבלת התוצאה. אגב - הספיקה שהייה קצרה ביותר על השבלונה ולאחריה החלק נשאר מכופף וחזק.
Re: רוצים סרטוןנגר מדהים
david haig יש באתר שלו סרטון שמראה את תהליך הבניה של הכסא נדנדה המדהים שלו- אחד היפים.
Re: כיפוף עץ בקיטוראם מישהו התנסה ויש לו רעיון איך לבנות מתקן שכזה (בצורה פשוטה) אשמח לקבל עצות/דגשים איך לבנות. נראה שהשיטה עם הצינור PVC הכי פשוטה - לא?
אם יש תמונות ממחישות זה יעזור. לגביי האדים פחות הבנתי מה צריכה להיות הטמפרטורה? אם אני משתמש בגזייה ומרתיח מים בסיר האם האדים שיוצאים מהרתיחה יספיקו? אני מניח שצריך לחדש מים רותחים בסיר כי קצב איבוד המים לטובת האדים גבוהה, ראיתי טיפות מטפטפות בקצב גבוהה אגב ראיתי שהמהירות מההוצאה מהאדים לכיפוף קריטית אני מניח שאסור שהעץ יתקרר. איזה מדהים - זה עולם חדש של נגרות.
Re: רוצים סרטוןיאיר אני התנסיתי בכיפוף עץ . לוחות העצים המיועדות לכיפוף הוכנסו לתוך תיבה ארוכה מדיקט . הם סודרו זה לצד זה. מלמטה היה חור לתוכו נבנסה זרבובית של קומקום חשמלי מסוג הישן (כזה שלא נפסק אוטומטי עם הרתיחה)
והתוצאות היו יוצאות מן הכלל.
סוגי עץ לכיפוףהאם יש סוגי עץ שהם נוחים יותר לכיפוף באדים?
אולי אפשר לבנות עם זה כיפה גאודזיתסופסוף הבנתי מה אני יכול לעשות עם זה - כיפה גאודזית.
הנה,כאן יש משהו בעברית על הנושא: http://www.bayadaim.org.il/2012/08/%d7% ... rettyPhoto[pp_gal]/6/ הכיפה הזו היא משהו שהתחלתי לשקול ברצינות כגג לבית-על-העץ לנכד. כמעט כל הדוגמאות שראיתי נעשו מצינור שמשטחים את קצותיו, מכופפים קצת ומנקבים. אבל בסיום התהליך אתה נשאר עם שלד מבנה מקסים שקצת לא נוח לחפות אותו בעץ. אולי לוחות מכופפים בקיטור יענו על הבעיה. אבל אלה מחשבות ראשוניות, אני עוד צריך לבשל את זה (אולי בקיטור).
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים | |||||