חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבור ארגזי מטבח

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חיבור ארגזי מטבח

הודעהעל ידי Alex Milch » 16 אוגוסט 2012, 19:27

הפנתה אלי שאלה במסרים והחלטתי לענות על גבי הפורום בתקווה שגם אחרים ימצאו בזה ענין:

אלכס שלום,
אני בונה מטבח בצורת ר שבו אין אלמנט בפינה. (הפינה ריקה).
הארונות מהצלע אחת והשניה מחוברים רק בפינת החזית עם קורה קטנה צבועה וניצבת בצורת ר בגודל 5X5
האם מקובל לבצע חיבור קשיח ב- 90 מעלות בין שני הארונות בפינה, או שמניחים במקום ומשקל השיש עושה את עבודה הקיבוע.
אם עושים חיבור, כיצד הוא בנוי? (אני מניח שלא מחברים את הארונות לקירות)

תודה,

בנוסף לתאור שלך, אני נוהג להוסיף לייסטים מסנדביץ' או עץ אורן בעובי 17-20 מ"מ ורוחב של 8-10 ס"מ שמחוברים לקיר. את הלייסטים אני מצמיד לדפנות של הארונות כך שניתן יהיה להוסיף זויות ברזל של 2X2 חורים ולקבע את הארונות. הלייסטים מיועדים לתמוך את השיש וצריכים להיות מפולסים עם כל הארונות. זה גם ימנע את הזזתם הלא מכוונת ע"י מי שלא מודע לכך כגון מודד השיש.
בנוסף, כן נהוג לחבר ארונות לקיר מאותן סיבות. ארון אמור להיות מרוחק מן הקיר כ-1.5 ס"מ, במיוחד במיבנה "ר" ו-"ח" על מנת ליצור פינות של 90 מע' ללא תלות בקירות. במיקרה זה מרכיבים על הקירות לייסטים של סנדביץ' 12 מ"מ קצת מתחת לקו העליון של הארונות.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: חיבור ארגזי מטבח

הודעהעל ידי Baril » 19 אוגוסט 2012, 10:25

אלכס תודה על עזרה !

ישנה עוד סוגיה אחת לא פתורה. אם אפשר את עזרתך.
יש לי ארון גבוה עם תנור מובנה ומיקרוגל שהוא בקצה ה- ר וצמוד לקיר. אחריו יש מקום ריק עבור המדיח ואחריו ארון כיור.
יש דרך מקובלת לשדך בין השניים (הארונות הנ"ל) או לתפוס כל אחד לקיר ולהשאיר את המקום למדיח?
שוב תודה,
Baril
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 19 אוגוסט 2012, 18:00

יש שתי דרכים מקובלות, בהתחשב בעובדה כי הרווח עבור המדיח צריך להיות 60.3-60.5 ס"מ:

1. לקבע את הארונות לקיר כך שהחזיתות תהיינה במישור אחד ותוך שמירה על רווח מקביל ביניהם כפי שרשמתי (פחות אני אוהב).
2. חיבור לוח כגג בגובה יחידת הכיור בין יחידת הכיור לבין ה"מיגדל". זה יבטיח את המרחק ואת המקבילות קדימה/אחורה. בתלות בסוג במדיח וגובהו, יתכן ותצטרך להתקין גם לייסט בחזית לסגירת הרווח בין המדיח לשיש. זה יוכל להיות חלק מן ה"גג".

איזה סוג המדיח? רגיל, חצי אינטגראלי, אינטגראלי? האם אתה יודע להתקין אותו ומה עוד אתה צריך לעשות לצורך התקנתו?
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Baril » 19 אוגוסט 2012, 18:40

המדיח החדש עוד לא נקנה.
הוא יהיה חצי אינטגרלי של בוש או סימנס.
נראה שאני אאמץ את השיטה השניה עם הפלטה העליונה. כך לפחות בחלק העליון יהיה מרווח מדוייק.
אני צריך רוחב 605 מ"מ עבור המדיח.
את גודל החזית הנדרשת עבור המדיח עוד לא בררתי.
אגב, בחזית הארונות יהיו רגלי עץ עם בורג כיוון קטן שתול בתחתית. מאחור, אני אשים רגליות מתכווננות פשוטות. מה שמצאתי זה רגליות פלסטיק פשוטות שנראה שלא יעמדו בעומס. אתה מכיר רגליות מוצלחות יותר?
תודה
Baril
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 19 אוגוסט 2012, 20:30

יש רגליות פלסטיק מתכווננות יעודיות לארונות מטבח בגבהים 8, 10,12, ו-15 ס"מ.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 19 אוגוסט 2012, 22:07

בנוסף לגג שאלכס תיאר, מומלץ לשים בתחתית ספייסר זמני, לא מקובע, כדי שגם למטה יהיה מרווח מדוייק. יהיה הרבה יותר קשה לסדר את המרווח אחרי שהשיש יותקן.
najimovm
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־2 אורחים