מה זה תיב"מ?
אני מנחשת... תכנון מבנה? תרגול במכונאות? תה יש במזווה?
לא הבנתי אם זה מותג או שם כולל לתוכנות שרטוט.
מה ואיפה ללמוד כדי לדעת לתכנן?
23 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
תודה אלישע!מה זה תיב"מ?
אני מנחשת... תכנון מבנה? תרגול במכונאות? תה יש במזווה? לא הבנתי אם זה מותג או שם כולל לתוכנות שרטוט.
Re: מה ואיפה ללמוד כדי לדעת לתכנן?אני לא רואה פסול בלקבל ידע על מגש
וואו אלו שאלות מעניינות!אבל אין לי מושג מה התשובות עליהן. אולי תגלו לי? ואיך אתם יודעים את התשובות? ואיפה אני יכולה ללמוד את זה גם?
הנה, הבעיה כאן היא שאתם יכולים לגלות לי רק את התשובות לשאלות ספציפיות. אני רוצה לדעת את העקרונות המלאים. אז מושיק, איפה למדת את כל הדברים האלה?
Re: וואו אלו שאלות מעניינות!שלום אשרה,
לצערי עלי לחלוק על חכמים ומנוסים ממני שכתבו כאן ! לאלישע - אפילו אם תכננת את העגלה המתאימה והנכונה ביותר, ואפילו אם תיסע אתה בהצלחה בשדות הקיבוץ, - כדי להעלות אותה לכביש ברשות הרבים אתה צריך אישור רישוי של מישהוא שהוסמך לכך. ואפילו אם אתה יודע לתכנן טוב-יותר מזה שמעביר את הטסט ! ולאשרה, לשאלותיך:איך אני אמורה לדעת ששני הלייסטים שמחזיקים את קורות הרוחב של המיטה יחזיקו, או איך אני בונה במה, או איזו קונסטרוקציה אפשר ליצור כדי להוריד בובה ענקית של פיל מהתקרה אל הבמה? ובכן, אם קורות המיטה ישברו, האנשים שעל המיטה יפלו לרצפה מגובה של בין 20 ל 40 ס"מ, והמזרן יבלום את נפילתם, אבל אם הבמה תתמוטט ויהיו עליה נניח 20 איש, זה עלול להגמר באסון רציני. ואם הבמה לא תתמוטט, אבל "בובת הפיל הענק" תיפול על האנשים מהתקרה, זה גם-כן עלול להסתיים באסון. לדברים כאלה צריך אישור של מהנדס קונסטרוקציה מוסמך, וגם הוא טועה לפעמים, ואז האחריות היא עליו להוכיח שפעל נכון. רק בערב העצמאות האחרון נהרגה חיילת בהר הרצל כאשר התמוטטה קונסטרוקציה ! ולכל הוותיקים כאן זכור עדיין אסון המכביה ב 1997 שבו התמוטט גשר מעל הירקון, נהרגו 4 ספורטאים ורבים נפצעו. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%99%D7%94 והאם את יודעת למשל שכל מעלית בארץ, אפילו בבית פרטי בן 2 קומות, חייבת בבדיקה של מהנדס מוסמך מטעם משרד העבודה כל 6 חודשים? כל זה כדי להקטין ככל האפשר את הסכנה לחיי אדם. לצערנו היו בארץ עוד מקרי אסון ! כך שלא מספיק לומר "איך אני יודעת לתכנן" תלוי מה מתכננים , ולמבנים רציניים צריך הסמכה של מהנדס קונסטרוקציות בעל רשיון מתאים. בברכה, איזי
Re: וואו אלו שאלות מעניינות!איזידור שלום
אתה צודק באופן כללי אבל צריך גם קצת הגיון בסיסי הרי כשאתה בונה שולחן אוכל אתה לא מבקש אישור רשיון ותכנון של מהנדס הרי יכול להיות מצב שילד מסתובב מתחת לשולחן ובדיוק מניחים קערת סלט על השולחן והשולחן כבר לא עומד בעומס וקורס. ועוד משהו בכל האסונות שציינת היו מעורבים מהנדסים, מתכננים ואישורים למכביר. תחשוב על זה.
רק בענין "גשר המכביה"חלק חשוב בתכנון הנדסי הוא התחשבות במקדמי ביטחון כאשר אלה לא נתונים שרירותיים אלא רלוונטיים לגבי גופם של ענינים. הגש תוכנן נכון מבחינת נשיאת העומסים הצפויים. הוא התמוטט מסיבה פשוטה, כתוצאה של צעידה בקצב שגרמה לגשר להכנס לתהודה וזה מה שגרם לכריסתו. דבר ידוע שכאשר קבוצץ אנשים חוצה גשר, יש להקפיד לא לצעוד בקצב. אסון לא יקרה כאשר 20-30 איש יצעדו בקצב על אחד הגשרים בכביש החוף, וזו הנקודה האחרת מבחינת התחשבות במקדמי ביטחון. לא מצופה מאף מתכנן לבנות גשר להולכי רגל בחוזק שיאפשר מעבר של מספר טנקים או סמי-טריילרים בו זמנית וכאן כבר לא מדובר ב"קצב אחיד".
מקדמי ביטחון מופרזים שלא לצורך הם הרבה כסף. לגבי התיקרה ב"וורסאי" סיבת האסון היתה דומה. המיבנה לא תוכנן במקור כאולם שמחות וכנראה שהיה עומד בדרישות שעבורם תוכנן.
כולכם רק מוסיפים לי עוד שאלות!אז איך מהנדס מוסמך יודע את כל הדברים שהוא יודע? הוא למד הנדסה באוניברסיטה?
שוחחתי עם מישהו שלמד הנדסה באוניברסיטה והוא אמר לי שתכנון זה חלק ממש שולי מהלימודים. בכל זאת, אתם אומרים לי שזה מה שצריך ללמוד?
Re: כולכם רק מוסיפים לי עוד שאלות!תיב"ם- תכנון ייצור בעזרת מחשב
מה שאני מנסה להגיד לך זה שאת לא חייבת ברגע זה ללכת ללמוד תכנון או הנדסה. את צריכה לקבל קצת מושג וכלים מהחיים היום יומיים. נניח שאת רואה אגם קפוא ואת צריכה לחצות אותו אבל את מפחדת, איזה שאלות תשאלי על מנת לדעת אם כדאי לך? האם תשאלי מה הרכב החמצן במים? האם תשאלי מה טמפרטורת המים? האם תשאלי מה העובי של הקרח? כדי להרים כוס מים בעזרת נייר A4 עושים מהנייר אקורדיון ואז אפשר להניח את הכוס על האקורדיון ולהרים. למה? כי עכשיו הנייר יותר "עבה" חשבת כבר על איזה מקל מטאטא את מוכנה לעשות כפיפות? זה של ה50 ס"מ או זה של ה150 ס"מ אם לא תנסי לענות על השאלות ולהבין אף אוניברסיטה לא תוכל להושיע אותך.
Re: כולכם רק מוסיפים לי עוד שאלות!
הוא למד לפחות את העקרונות, ואת הנוסחאות שאיתן עובדים. קיימת טבלאות לכל חומר, והיצרנים מספקים נתונים על כל מוצר שהם מוציאים לשוק. מהנדס טוב יודע למצוא את הנתונים ויודע להפעיל עליהם את הנוסחאות וככה לחשב. בדרך כלל הנדסאים מתרגלים את הנושא הרבה יותר, אבל מהנדס אזרחי ומהנדסי בניין בודאי יודעים את הנתונים של בטון ופלדה בעל פה... גם מושיק וגם איזידור צודקים, ההבדל הוא בהיקף (פרטי-קטן מול ציבורי-גדול), ככל שהפרוייקט משרת יותר אנשים, ונתון לסיכונים יותר גבוהים יותר הגיוני להשתמש בבעל(י) מקצוע (רבים אם צריך, ובדיקות כפולות ומכופלות), בשולחן בבית או בנדנדה בחצר, פחות קריטי ואפשר להיעזר בהגיון בריא (תמיד אפשר להגזים לכיוון הבטיחות). אני בטוח שאלקס יכול לספק נתונים על חוזק של אלון ואורן, אבל צריך לשים לב שעץ זה חומר אורגני וכל קורה מתנהגת קצת אחרת, וגם שצריך לדעת איך להשתמש בנתונים האלה... כי גם אם A4 מקופל לאקורדיון הוא יותר חזק מגליון פרוס ויסחוב כוס = אם תפילי את הכוס מגובה 2 מטר, גם האקורדיון הנ"ל לא יחזיק... מעל זה צריך להוסיף שיש לא מעט דברים שעל פי חוק חייבים אישור מהנדס - כמו בתים, דקים, פרגולות ועוד, ושמה לא משנה כמה את יודעת או לא, אם אין לך את ההסמכה, את לא יכולה לחתום. אני בטוח שלפרוייקטים שלא דורשים הסמכה ההגיון שלך מספיק בריא בשביל להעריך עומסים ולחשב את החוזק הנדרש לפרוייקט.
לגבי התיקרה ב"וורסאי" ... ועצה לאשרה...אם הזכרת את התיקרה באולמי וורסאי :
המהנדס אלי רון שתכנן שם הוא מהנדס מחונן שקיבל בעבר פרסים בארץ, עבד עם מע"צ ונתן הרצאות רבות (אם איני טועה גם בטכניון). הכרתי אותו אישית בתור שכן,ואפילו "חתם" לי רשמית על תכנית להריסה חלקית של קיר בטון תומך בדירתי, כמובן בהתניית ביצוע חיזוקים מסויימים שביצענו לפי הוראותיו לפני ההריסה. הוא המציא את שיטת פל-קל לבנייה זולה ומהירה של תקרות בעזרת פח-גלי. בזמנו כולם היללו אותו על כך. אבל כשקרה האסון כולם "שמחו" לומר שהוא טועה בתיכנון. יש בארץ אלפי מטרים רבים של תיקרות שנוצקו בשיטת פל-קל מדוע המדינה לא מזהירה את תושבי הדירות הללו אם השיטה כל-כך מסוכנת? אלי-רון חתם על אלפי תכניות, והכל היה בסדר, עד שלילה אחד התמוטטה ריצפה ואנשים רבים נהרגו ! בהתחלה רצו להאשימו בהריגה, אבל בסופו של דבר הוא הורשע על גרימת מוות ברשלנות, הלך ל 4 שנים לכלא, הפסיד את כל רכושו והפך לאדם מת-חי... ולכן מה שאני מציע לך אשרה : את עדיין בחורה צעירה,תתכנני מה שאת חושבת לנכון, אבל תמיד-תמיד תתייעצי עם בעל מקצוע מוסמך ומומחה, שיתן לך אישור בכתב על חוזק הבמה שעליה עומדים אנשים, או על המיתקן שמרים את ה"פיל המעופף" שלך... וזה אפילו אחרי שיהיה לך תואר שני כמהנדסת... ואחרי שיהיו לך הרבה שנות וותק ונסיון, אם תרצי תוכלי גם לקחת אחריות אישית. בברכה, איזי.
23 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים | |||||