חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בקשה בנושא משור שולחני

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בקשה בנושא משור שולחני

הודעהעל ידי orih » 14 יולי 2012, 13:04

בעקבות הקנייה של ה Bosch gts10 הבנתי שאין לי את הידע הנדרש כדי לבחור משור

כרגע מה שמפריע לי בבוש בעיקר זה

חריצים לא סטנדרטיים אז רב ההתקנים לא מתאימים
מנוע רועש מאוד
גובל יציב אבל יוצא מאיפוס ממש מהר
מד זוית רופף בצורה מוגזמת בלי יכולת להידוק
שולחן עדין מאלומיניום במקום יציקה רצינית

חיפשתי בארץ יבואנים עם תצוגה כדי לבחון לאן אפשר להתקדם אבל לא מצאתי כלום

חשבתי לבקש מחברי הפורום לראות משורים קצת יותר רציניים ( אבל לא גדולים מדי ) כדי להבין מה אפשר לצפות אם משקיעים קצת יותר

תודה מראש
אורי
נערך לאחרונה על ידי orih בתאריך 14 יולי 2012, 14:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
orih
משתמש ותיק

Re: בקשה בנושא משור שולחני

הודעהעל ידי zigi » 14 יולי 2012, 13:06

אורי בוא למפגש ביום שישי , תוכל לדסקס עם החברים שיש להם את הבוש הזה יש כאלה שלושה לפחות מומלץ להגיע. נשמח לראותך.
נערך לאחרונה על ידי zigi בתאריך 14 יולי 2012, 14:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי moshik » 14 יולי 2012, 14:32

תריץ חיפוש באתר יש לא מעט דיונים בנושא תוכל ללמוד מהם הרבה
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי orih » 14 יולי 2012, 14:50

תודה זיגי ומשה

רק לחדד את הבקשה ( ואני יודע שהיא גדולה ) אני מבקש - לראות - משורים קצת יותר מוצלחים כדי להבין לאן אפשר להתקדם ( ואם בכלל שווה להתקדם )

ומאחר ואין בארץ שום תצוגה מסודרת של כלי עבודה רציניים לנגרים , אני פונה לאנשים פה ומבקש לראות את המשור שלהם כדי לקבל מושג ממקור ראשון

אני אנסה להגיע למפגש אבל עדין אין לי אישור מהאישה :)

הבקשה שלי כמובן נותנת לכולם אפשרות להזמין את עצמם אליי לראות את ה festool ts55 בפעולה ( הוא מדהים ) משורים יפניים ( ידניים ) ורוטר של triton שעובד מעולה בתוך שולחן ועולה שליש ממה שיש בארץ

ושוב תודה מראש
orih
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 14 יולי 2012, 14:59

אורי,

אתה כנראה לא מודע לעובדה שרוב הציוד המתקדם לענף העץ בארץ נרכש באמצעות סוכנים ויבואנים שפועלים בארץ. היבואנים מחזיקים תצוגה כל אחד לפי רצונו ויכולתו. התצוגה כוללת ציוד חדש וכן יד שניה, משופץ ונמכר עם אחראיות.
הרשימה ארוכה מאד, לכן אני ממליץ שתכנס לאתר של "עץ-דע", זהו מדריך לענף העץ בישראל, ותוך דילוגים תגיע למדור של יבואני ומשווקי ציוד לנגרות. אתה כנראה חפשת עד כה רק בחנויות לכלי עבודה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי orih » 14 יולי 2012, 22:55

אלכס תודה רבה

אתחיל בטלפונים השבוע.

נראה לי שהאתר פונה בעיקר לבעלי נגריות גדולות אבל אולי יהיה שם גם פתרון לחובבים שהמקום והמזומנים צפופים יחסית
orih
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yossi » 15 יולי 2012, 02:43

המסור שקנית הוא לטרום חובבים.
ההבדל בין מסור תעשייתי וחובבני הוא
ביכולת עבודה מאסיבית ובפרוש לא ברמת
דיוק הניסור.
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי amitay_s » 15 יולי 2012, 06:27

בקרוב מאוד אנו נקבל מחירים טובים למוצרים של "האמר" ,,, מדובר בכלים מאוד מקצועיים והיתרון שהם מגיעים בכמה גדלים ומתאימים גם לכאלו שיש להם בעית מקום.

http://www.hammerusa.com/?region=us-us
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי orih » 15 יולי 2012, 16:31

יוסי , אני לצערי מבין לחלוטין שהמסור של בוש יכול חלקים מהעבודה בצורה סבירה אבל הוא בהחלט לא ברמה מספקת כדי לעשות דברים רציניים או גם ( וזה חשוב מאוד ) להנות מהעבודה בדרך

לכן המסור למכירה ואני בשלבים מתקדמים של להפטר ממנו , בינתיים אני משתמש בו וההפסד הצפוי בגלל הפרשי מחיר של הקנייה מכירה הוא "שכר הלימוד" שלי :(

אמיתי - תודה רבה אשמח לשמוע מחירים קשה לי לראות מסור של האמר יושב בחדר מגורים ממוצע , במיוחד אחרי שראיתי את המפלצת הקטנה באתר שלהם

אבל אם יהיה מחיר טוב - נשמח מאוד

אורי
orih
משתמש ותיק

הודעהעל ידי zachi123 » 16 יולי 2012, 00:07

יש לי את המסור של בוש, מאותו הדגם שציינת. רכשתי אותו ולא אחר, עקב הצורך האישי בניידות, מבלי להוציא סכום עתק על מסורים יקרים באופן לא פרופורציונלי לתחביב שלי.

בסך הכל, המסור של בוש GTS10 עושה עבודה טובה, ולא איכזב אותי. עם הזמן, למדתי יותר ויותר לעבוד איתו, והתוצאות בהתאם.
לגבי הערותיך :
- חריצים לא סטנדרטים - מדובר על תקינה אירופית, כך שלאירופה, החריצים סטנדרטים. פתרתי זאת ע"י בנייה של CROSS CUT שעובד נפלא. מעבר לכך, לפחות חבר אחד ביצע עבודה והתאים ציוד של אינקרה למסור.
- מנוע רועש - מסכים בהחלט, כיאה למנוע פחם. עם זאת, מנוע פחמים (מברשות) נחשב לאמין ביותר.
- הגובל שלי לא יצא מאיפוס מעולם. אני מניח שהינך עושה משהו לא נכון. הגובל של המסור טוב משל המתחרים ברמה הזו.
- מד זוית אכן רופף ואינו מדוייק - אך תוכל לפתור זאת עם קצת יצירתיות ע"י בניית CROSS CUT פשוט.
- שולחן עדין במקום יציקה - מסור יצוק יעלה לך הון. השולחן של הבוש לא כ"כ עדין - עבר על השולחן של המסור שלי הרבה חומר.

הדבר היחידי שמפריע לי בו הוא הרעש. למדתי לעבוד עם מוביל חיתוך הרוחב (מד זוית) כדי לקבל תוצאות טובות, ובנוסף - ה-CROSS CUT.

אני יודע שכולם ימליצו לך להוציא 2000-3000 $ למסור, אני חושב שכדאי שלא למהר עם הוצאה כה גבוהה.לא מוצא סיבה לכך. הבוש הוא מסור טוב וחזק מאד. מצאתי לו כל מיני תוספות מעניינות שיגדילו לי את גודל השולחן לצורך משענת ללוחות גדולים. אל תמהר למכור אותו - החלופות המקבילות לא טובות יותר, והמסורים האחרים יקרים הרבה יותר.
למרות היותו נדיר - אני מרוצה ממנו !!! המחיר שלו משתלם !!! ידוע לי גם על אחרים שלהם המסור, והם עובדים איתו בצורה מוצלחת כבר כמה שנים.

במידה ותהיינה לך שאלות - צור איתי קשר
נערך לאחרונה על ידי zachi123 בתאריך 03 ינואר 2015, 18:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
zachi123
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים