|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי ilan222 » 30 יוני 2012, 19:46
שלום לחברי הפורום,
אני מעוניין לחדש מטבח ע"י החלפת כל הדלתות.
את הדלתות אני אזמין ממחסן עצים: חיתוך MDF מצופה פורמיקה +הדבקת קנטים+כרסום חורים לצירים.
המטבח המקורי יוצר ע"י נגר פרטי.
השאלות שלי נוגעות למגירות:
1. המגירות במטבח הם במבנה "תיבה", הפנל היצוני מחובר מבפנים ע"י ברגים מהמגירה לפנל.
כיצד אני מכוון פנל חדש למגירה כזו לפני ההברגה ? (בעצם אין לי אפשרות כיוון בכלל אחרי ההרכבה)
2. אני רוצה להוסיף מגירות כאשר רוחב הארונות מבפנים הינם 31.5 ו41.5 ס"מ.
מהי האפשרות הפשוטה והמומלצת ביותר מבחינת עבודה לביצוע מגירות כאילו?
פנימיות או עם פנל חיצוני.
אודה לעזרתכם,
אילן
-
ilan222
-
על ידי udi koren » 30 יוני 2012, 21:54
ilan222 כתב:שלום לחברי הפורום,
אני מעוניין לחדש מטבח ע"י החלפת כל הדלתות. את הדלתות אני אזמין ממחסן עצים: חיתוך MDF מצופה פורמיקה +הדבקת קנטים+כרסום חורים לצירים. המטבח המקורי יוצר ע"י נגר פרטי.
השאלות שלי נוגעות למגירות: 1. המגירות במטבח הם במבנה "תיבה", הפנל היצוני מחובר מבפנים ע"י ברגים מהמגירה לפנל. כיצד אני מכוון פנל חדש למגירה כזו לפני ההברגה ? (בעצם אין לי אפשרות כיוון בכלל אחרי ההרכבה)
2. אני רוצה להוסיף מגירות כאשר רוחב הארונות מבפנים הינם 31.5 ו41.5 ס"מ. מהי האפשרות הפשוטה והמומלצת ביותר מבחינת עבודה לביצוע מגירות כאילו? פנימיות או עם פנל חיצוני.
אודה לעזרתכם, אילן
1. ישנן כל מיני שיטות - ניתן להוציא את המגירה שמעל המגירה המדוברת, להצמיד את החזית עם סיכות של אקדח סיכות חשמלי או עם קליבות, ואז לחבר עם ברגים. ניתן לחבר את הברגים ולתת להם לבלוט קצת מעבר לדופן המגירה הקדמית, ואז לתת דפיקה עם חזית המגירה לברגים הבולטים. ניתן להשתמש בניר דבר דו צדדי.
2. מגירות פנימיות יחסכו לך את ההתמודדות עם חזיתות חדשות והרכבתן. חוץ מזה מדובר באותן המידות (את הפנימיות יש להרכיב כס"מ יותר בפנים כדי שלא יתנגשו בדלת)
אודי
-
udi koren
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe_z » 01 יולי 2012, 06:33
לא כדאי בגלל זה להפוך את המגירות לפנימיות - פחות נוח כי צריך לפתוח דלת ואז לפתוח את המגירה, זה קצת הופך את המגירה למדף נשלף.
אחת משלוש השיטות עובדת יפה, השיטה השניה יותר פשוטה לדעתי:
עבור כל חזית - קדח את החורים של הידיות.
מתחילים מלמטה - אתה יכול לעבוד עם ספייסרים שימקמו לך את החזית בגובה הנכון, ביחס למגירה שמתחת.
עכשיו צריך להצמיד את החזית למגירה - אתה יכול לשים לוח בגב הארון כדי שתוכל לדחוף את החזית כלפי המגירה או להצמיד אותן באמצעות כליבה (עדיף כליבה כדי שגב הארון לא יצא - יכול להיות).
אחרי שמיקמת את החזית, במאונך ומאוזן - אתה יכול לקדוח את המשך החור של הידית לתוך המגירה (היזהר לא לפצוע את הפורמייקה עם ראש המקדחה).
לאחר מכן חבר את הידית, ואז תוכל לבצע את הברגים מתוך המגירה.
-

Moshe_z
- סופר משתמש
-
על ידי amitay_s » 01 יולי 2012, 08:31
השיטה עם חורי הידיות היא באמת הפשוטה והמדויקת ביותר!
ממליץ לך להזמין דלתות מוכנות מפורמקס,, הגימור מאוד יפה, המידה הסופית מאוד מדויקת (לא צריך לחשב את הקנטים, נותנים מידה סופית), המחיר לא יוצא גבוה יותר מאחר ואין שאריות. רוב הנגרים היום עוברים לדלתות מוכנות הכי יעיל,יפה,ופרקטי!
בהצלחה
אמיתי
-

amitay_s
- מנהל פורום
-
על ידי ilan222 » 01 יולי 2012, 20:11
תודה על התשובות.
הארונות שלי נעשו ע"י נגר ומידות הדלתות אינן סטנדרטיות.
האם ניתן להזמין דלתות של מפורמקס בכל מידה?
לגבי מגירות עם מסילות שהם בעצם צידי המגירות כמו: http://www.domicile.co.il/catalog/product/R.aspx
כיצד כאן מכוונים את הפנל הקידמי לפני קידוח למתאמים?
-
ilan222
-
על ידי amitay_s » 01 יולי 2012, 21:11
ניתן להזמין כל מידה ועל המילימטר, וזה בדיוק היתרון הגדול! משלמים לפי מטר מרובע ואז אם המידות לא סטנדרטיות אתה לא מפסיד שאריות כמו שאתה מכין לבד מפלטות.
הביזבוז הגדול בהכנה לבד הוא כאשר אתה בוחר פורמיקה עם טקסטורה ואז כדי ליצור המשכיות בטקסטורה יש בזבוז גדול יותר. כאשר אתה מזמין אתה קובע את ההמשכיות (וזה ללא תוספת בתשלום) בקיצור לאחרונה הגעתי למסקנה שזול ויעיל יותר להזמין ולא להכין, פורמקס יחסית זולים בדלתות המוכנות והגימורים שלהם יפים מאוד!
-

amitay_s
- מנהל פורום
-
על ידי Moshe_z » 02 יולי 2012, 06:45
שים לב אם אתה מזמין דלתות עם קנט - קח את עובי הקנט בחשבון.
כאשר אתה מזמין חומר חתוך המידה היא לפני הקנט וסביר להניח שאצלך תמדוד מידה כולל הקנט.
קנט מומלץ 1.3 מ"מ
-

Moshe_z
- סופר משתמש
-
על ידי amitay_s » 02 יולי 2012, 09:18
טעות!!!! מזמינים מידה סופית!!!!! פורמקס עושה את החשבון של עובי הקנט, אתה מקבל מוצר סופי בדיוק במידה שבחרת.. עובי הקנט לא צריך לעניין אותך!!
אתה בוחר סוג דלת/פורמיקה, סוג קנט (יכול להיות קנט רגיל, אלומיניום וכו") עם או בלי ידית, נותן מידה סופית! את כל החישובים פורמקס עושה לבד.
-

amitay_s
- מנהל פורום
-
על ידי Moshe_z » 02 יולי 2012, 11:11
התכוונתי במקרה שלא יזמין מפורמקס אלא יזמין חומר חתוך
-

Moshe_z
- סופר משתמש
-
על ידי amitay_s » 02 יולי 2012, 14:06
אוקי! פה אתה צודק לחלוטין. זה היה נראה כאילו הכוונה שלך הפוכה