|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Moshe Eshel » 07 מאי 2012, 14:48
goli כתב:עוד הצעה. למה לפצל לעמודים כל 10 תגובות? לי למשל היה נוח יותר שיהיו כל התגובות של שרשור באותו עמוד ואם זה מהווה בעיה להגדיל מ 10 ל 20 או 30 וכו'
הי, ההצעה בעקרון טובה, אבל לדעתי יש איתה שתי בעיות עקריות:
1. בדף ארוך יש מצב לאבד את הצפון קצת...
2. זמן טעינה ארוך יותר של הדפים
לאור זאת, אני חושב שלהגדיל בצורה כה משמעותית זה לא רעיון כל כך טוב, אבל בהחלט אוסיף אותו לרשימה, אולי נגדיל ל15 או 20? וזו תהיה מין דרך אמצע טובה, מה דעתכם?
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Moshe Eshel » 07 מאי 2012, 14:57
goli כתב:דיזיין 44 שלום לך וברכות על השם המקורי גלשתי לאתר שהצעת והגלישה בו נראית לי ממש לא נוח ומרובה קליקים מיותרים... יכול להיות שאתה ממש רגיל אליו. סתם ככה התחושה שלי.
אני נוטה להסכים עם goli, אני אישית לא אוהב את הממשק...
יש בעקרון שתי ממשקים "מובילים" כרגע, לצפייה בסוג התוכן של פורומים:
ממשק הFlat - שזה הממשק היסודי אצלנו, שרואים את כל התגובות בסדר כרונולוגי (בזמן), ולא בהכרח בצורה של מי הגיב למי, אלא כרצף הודעות על נושא מסוים. עובדים בפורמט הזה הרוב המוחלט הפורומים בחו"ל (לא משנה באיזה תחום).
ממשק הThreaded - ממשק בו כל תת-הודעה/תשובה מקושרת בצורת אב ובן לשלב בעץ (הודעה) שאליה הגיבו, והכל נראה במין צורת עץ שכזו, הפורומים הגדולים בישראל (וואלה, תפוז, נענע וכו') משתמשים בצורה הבסיסית הזו כל אחד בדרכו.
החסרון מבחינתי של הודעות Threaded הוא שהן מאוד מגבילות את הממשק מבחינת מה אפשר ואי אפשר לשים בהודעה (למשל גודל התמונות חייב להיות קבוע (וקטן) על מנת שההודעה תישאר קריאה), ויש עוד מגבלות שונות ומשונות... היתרון הגדול (ולדעתי היחיד) הוא המובנות של מי הגיב למי - אבל אפילו זה יוצר לפעמים בלבול כשאנשים מגיבים במקום הלא נכון (מה שקורה בכל מקום) - ואז אף אחד לא מבין את ההקשר. בנוסף המערכות פורומים הישראליות מאפשרות בסך חוויה מהירה של סקירת "מה חדש" בפורום כי לא צריך לעבור עמודים הלוך ושוב לקרוא את כל ההודעות השונות - מצד שני, זה לפעמים פוגע ברמת הדיון (בבחינת מה שבא בקלות, הולך בקלות)... והשיא של השיאים זה "תשובות ללא תוכן" שזה מין תקלה של אנשים שלא רוצים להשקיע כלום בתגובה... רק להגיב (זה במיוחד בולט בטוקבקים)...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Ran » 07 מאי 2012, 17:50
אני מסכים עם GOLI ניכנסתי לפרום ש-דיזיין44 הציעה ולא מצאתישם את ידי ורגלי
-
Ran
- סופר משתמש
-
על ידי Elisha Dvir » 08 מאי 2012, 08:09
יש שלוש בעיות עקריות בהן אני נתקל:
סימון ההודעות שלא נקראו
ברגע שאני נכנס לשירשור, כל ההודעות שבו מאבדות את הסימון הכתום שלהם. לפעמים, זה קורה בכל הדף. התופעה הזו ממש מקשה על העיקוב. מן הראוי לשנות את זה לכך שרק הצלמית של הודעה עליה הקשתי תהפוך ללבנה.
העורך הפרימיטיבי
הצורך לעבוד אשכרה עם קוד על מנת ליצור קישור, או אפילו הדגשה בקו תחתון, מכבידה מאד וממש מאלצת אותי לעשות שימוש נרחב ב'תצוגה מקדימה'.
חיווי בדוא"ל
מסיבה כלשהי אני לא מקבל שום חיווי בתיבת הדוא"ל שלי על כך שמישהו הגיב להודעה, או לתגובה שלי. כן, התיבה 'ידע אותי כאשר יש תגובה חדשה' מתוייגת ובדקתי, גם דואר הזבל שלי (וזה לא שם).
-
Elisha Dvir
- סופר משתמש
-
-
על ידי Moshe Eshel » 08 מאי 2012, 08:49
Elisha Dvir כתב:יש שלוש בעיות עקריות בהן אני נתקל:
סימון ההודעות שלא נקראו ברגע שאני נכנס לשירשור, כל ההודעות שבו מאבדות את הסימון הכתום שלהם. לפעמים, זה קורה בכל הדף. התופעה הזו ממש מקשה על העיקוב. מן הראוי לשנות את זה לכך שרק הצלמית של הודעה עליה הקשתי תהפוך ללבנה.
העורך הפרימיטיבי הצורך לעבוד אשכרה עם קוד על מנת ליצור קישור, או אפילו הדגשה בקו תחתון, מכבידה מאד וממש מאלצת אותי לעשות שימוש נרחב ב'תצוגה מקדימה'.
חיווי בדוא"ל מסיבה כלשהי אני לא מקבל שום חיווי בתיבת הדוא"ל שלי על כך שמישהו הגיב להודעה, או לתגובה שלי. כן, התיבה 'ידע אותי כאשר יש תגובה חדשה' מתוייגת ובדקתי, גם דואר הזבל שלי (וזה לא שם).
שלום אלישע,
לגבי הבעיה הראשונה, בצורה שבה אני עובד בפורום (Flat - ראה כפתור בראש הדף) אני לא נתקל בתופעה, יכול להיות שבתצורה של ה Threaded יש בעיה עם זה - אני אבדוק.
לגבי הבעיה השניה - זו מגבלת מערכת - אני לא אוהב להתחייב על משהו שלא סגור עדיין, אבל אני שואף לשדרג את המערכת בהקדם - אני מדבר ובוחן את זה כבר שנים  ככה שאין לדעת מתי זה באמת יקרה, אבל תמיד אפשר לקוות. יש בעיה תקציבית (מתי אין), ובעיקר רצון לעשות את זה טוב, מה שכל פעם עוצר את התהליך כי לא מספיק מוכן...
לגבי החיווי הדוא"ל - חיווי על הודעות אישיות אמור לעבוד, חיווי על תגובות להודעות לא עובד, לא בדיוק ברור לי מדוע, אני אשתדל לבדוק ולאתחל את התכונה הזו.
אשמח לשמוע (מכולם) רעיונות לדברים שהיו רוצים לראות באתר, ודברים שלדעתם יהיו שימושיים לקהילה שלנו שלא קיימים באתר עדיין... אני מדבר על האתר באופן כללי ולא רק בפורום... וגם מה לדעתם יעזור ליותר השתתפות בכתיבת מאמרים שיתוף תמונות וכדומה.
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Elisha Dvir » 10 מאי 2012, 01:01
כשצרפתי כמה תמונות והצגתי את ההודעה ע"י 'תצוגה מקדימה', הסדר שלהן נראה לי הפוך מסדר ההעלאה. כדי לסדר את זה, מיהרתי לערוך את ההודעה ולהעלות אותן בסדר הפוך... רק כדי לגלות שבפורום הן מוצגות בסדר ההעלאה. ואז מיהרתי לשנות שוב.
בקיצור, צריך לסדר את ה-Preview.
-
Elisha Dvir
- סופר משתמש
-
-
על ידי isidor » 10 מאי 2012, 07:08
שלום לכולם,
בנוסף לכל האמור לעיל,
לי אישית היה עוזר אם בתצוגה של Flat View היתה עמודה נוספת עם כותרת תאריך/זמן .
הרבה פעמים אני מוצא את עצמי קורא שוב ושוב את אותן הודעות שכבר קראתי
רק בגלל שבמצב Flat View חסרה עמודה של תאריך התגובה,
כי קל יותר לזכור באיזה יום נכנסנו לקרוא לאחרונה ולא את התגובה של מי קראנו,
בעיקר לנוכח העובדה שבשירשור מסויים אותו אדם מגיב מספר פעמים בתאריכים שונים.
תודה, איזי.
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי Elisha Dvir » 07 יוני 2012, 06:48
בעיה נוספת בה אני נתקל היא הגדלת התמונות המצורפות להודעה. כשאני מקליק על תמונה גדולה מהמסך שלי (1024 על 768), מופיע בחלון רק חלקה השמאלי העליון. פס הגלילה שמופיע בתחתית התמונה הינו הפוך והוא מאפשר לי רק לגלול שמאלה כך שאין לי אפשרות לצפות בחלקה הימני של התמונה.
ביקרתי בפורום המתחרה והממשק שם ראוי ברובו לחיקוי. אוקיי, בוא נבחר את הביטוי 'יכול לשמש כמקור השראה'. החסרונות העקריים שם הם:
א. ניתן לצרף לכל תגובה רק תמונה אחת. עובדה זו מעמיסה את הפורום בהמון הודעות שיכלו להחסך. אבל מכיוון שהנהלת התפוז מודדת אותם על מספר ההודעות, אין להם מוטיבציה גדולה לתקן את זה.
ב. האתר כבד מדי. ריענון הדף לוקח, אצלי לפחות, המון זמן.
ג. חוית המשתמש. התחושה שאני קיבלתי היתה של רעש וצפיפות (ע"ע דוחק).
-
Elisha Dvir
- סופר משתמש
-
-
על ידי Moshe Eshel » 07 יוני 2012, 19:51
isidor כתב:שלום לכולם, בנוסף לכל האמור לעיל, לי אישית היה עוזר אם בתצוגה של Flat View היתה עמודה נוספת עם כותרת תאריך/זמן . הרבה פעמים אני מוצא את עצמי קורא שוב ושוב את אותן הודעות שכבר קראתי רק בגלל שבמצב Flat View חסרה עמודה של תאריך התגובה, כי קל יותר לזכור באיזה יום נכנסנו לקרוא לאחרונה ולא את התגובה של מי קראנו, בעיקר לנוכח העובדה שבשירשור מסויים אותו אדם מגיב מספר פעמים בתאריכים שונים. תודה, איזי.
שלום איסידור, ותודה על ההתחייסות!
הורדנו בעבר את העמודה הנ"ל בכדי לחסוך במקום כי חשבנו שהשימוש בה מועט, אני אשקול לחיוב את ההצעה שלך להוסיף אותה חזרה (אשמח גם לשמוע אם עוד אנשים ימצאו את זה שימושי).
משה
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Moshe Eshel » 07 יוני 2012, 19:52
Elisha Dvir כתב:כשצרפתי כמה תמונות והצגתי את ההודעה ע"י 'תצוגה מקדימה', הסדר שלהן נראה לי הפוך מסדר ההעלאה. כדי לסדר את זה, מיהרתי לערוך את ההודעה ולהעלות אותן בסדר הפוך... רק כדי לגלות שבפורום הן מוצגות בסדר ההעלאה. ואז מיהרתי לשנות שוב. בקיצור, צריך לסדר את ה-Preview.
אני בהחלט אבדוק את נושא הPreview, לא צריך להיות מצב שהוא לא מראה את הפוסט כמו שהוא צריך להיראות. בהחלט יסודר.
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים
|