שלום
אני בונה כרגע שולחן עבודה בצורת " ר " כמו שרטוט ואני מעוניין להדביק עליו פורמיקה ולחתוך לפי הצורה שאלתי היא האם להדביק עם דבק מגע או דבק אחר?
ואיך לבצע את החיתוך של הפורמיקה?
איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתי
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתישלום
אני בונה כרגע שולחן עבודה בצורת " ר " כמו שרטוט ואני מעוניין להדביק עליו פורמיקה ולחתוך לפי הצורה שאלתי היא האם להדביק עם דבק מגע או דבק אחר? ואיך לבצע את החיתוך של הפורמיקה?
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיאת הפורמייקה חותכים כשהיא גדולה ב-כסנטימטר מכל צד. מורחים דבק מגע בלבד על הפורמייקה ועל הלוח בעזרת פחית משוננת המיועדת לכך. ממתינים עד שהדבק יבש למגע יד. ואז לוחצים את הפורמייקה ללוח, מתחילים בצד אחד ומדביקים בהדרגה תוך לחץ לצד השני, יש ללחוץ על הפורמייקה עם לוחית עץ עטופה בבד כל שהוא על מנת שלא יהיו בועות אויר.
את ניקוי הקאנטים מבצעים בעזרת טרימר או ראוטר עם ביט (להב) מתאים יעודי לפורמייקה. בהצלחה ותעלה תמונות..
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיתוספת לדברי אביחי:
במידה ומידות השולחן אינן חורגות מ-120*240 ס"מ, ניתן להדביק לוח פורמייקה שלם. כדאי להשתמש במקלות עץ דקים או ניא עיתון מונח בחפיפה על הלוח וכך אפשר יהיה להניח את הפורמייקה ולכוון את מיקומה לפני ההצמדה הסופיפ. במיקרה של לוחות ארוכים, אני מעדיף להצמיד קודם באמצע ו"ללכת" לשני הצדדים.
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיהשולחן חתוך בצורת "ר" ויש שם קשת באמצע איך אני חותך את הפורמיקה בקשת מבלי לשבור אותה אחרי שאני חותך עם סכין?
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיאתה לא חותך בקשת, או שאתה יכול להשתמש בפלטה כשבלונה ע"י הזזתה כדי לחתוך מעבר למידה הסופית.
את העיבוד הסופי אתה מבצע עם טרימר עם כרסום לפורמייקה, הוא יודע להתגבר על עודפים כאלה. בסוף אתה עובר עם ניר לטש להשלמת הגימור.
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיזה מובן לי , אבל אני פוחד כאשר אני עובר עם הסכין על הפורמיקה בקשת בסוף אני צריך לכופף אותו ככדי לשבור אותה מהחלק שאני חתכתי ואז בגלל שהיא לא ישרה אלה בקשת אז היא תשבר לי מעבר לחריץ שעשיתי עם הסכין לא?
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיאם אתה חושש, אל תחתוך בקשת, חתוך עם פינה ישרה ומלאה.
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתילשאלתך,איך מורידים את הקנטים העודפים,אם אתה רוצה תוצאה יפה, עליך לבצע את חיתוך עודף הקנטים עם טרימר או ראוטר. ולא עם סכין ישרה..
Re: איך להדביק ולחתוך פורמיקה בשולחן פיניתיכנראה שאני לא מסביר נכון את שאלתי אז קשה לכם לעזור לי,
כי ככה להסביר בלי לראות פיזית על מה מדובר קשה קצת. בכול מקרה אני ינסה ונראה מה יהיה כבר.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים | |||||