שאלה לבעלי ניסיון במטבחים
16 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםשלום רב.
נערך לאחרונה על ידי Baril בתאריך 24 נובמבר 2012, 21:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםשלום,
איני יודע לענות על שאלותיך, אבל אני מציע לך לבדוק טוב-טוב עם מומחים (עד כמה שידוע לי אפשר לשאול גם בטלפון במכון התקנים) אם כדאי בכלל להכניס תנור לגומחא שעטופה ב MDF , כלומר: האם החום של התנור לא עלול לגרום לפליטת גאזים-רעילים מהדבק שבעזרתו מיצרים MDF ??? בהצלחה, איזי.
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםעקרונית, צריך לבנות את הארגזים ללא תלות במסגרת החזיתית. הצבע שלך צודק, אתה צריך להכין לייסטים לצביעה, וגם אתה צודק, עדיף להכין מפופלר. כנ"ל אתה צודק בענין דופן ה"מיגדל", שני עמודי פופלר וביניהם לוח MDF. בקשר ל-MDF ירוק, אינני רוצה להכנס לך לכיס, לדעתי זה מיותר במטבח. יתרונו העיקרי הוא כלפי הצבע, הוא יצטרך פחות צבע.
אנא העלה עוד זויות של המטבח ומבט על, או שזה כל המטבח? אם תרצה, אוכל לצרף סקיצות מנחות לבניה. ראה תמונה של מטבח בנוי בסיגנון דומה (אל תתיחס לרגלים).
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםהיחידת ארון עבור התנור בנויה מעץ לבוד (סנדביץ') .
ה- MDF נמצא בחוץ ולא חשוף כלל לחום התנור.
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםמציע לך להכין את השלד כולו מסנדביץ
דלתות אולי מMDF או מעץ מלא קרי מסגרת מעץ ופלטה מMDF או מדיקט 6 או 8 מ"מ מצופה
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםתודה על העצה אריק.
המטבח שבתמונה, כפי שהנך רואה, בנוי כבר ממזמן. החומרים שאתה ממליץ לא מתאימים כמצע לשלייפלאק, אבל פנים היחידות הוא סנדביץ' בציפוי פורמייקה.
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםאלכס תודה בעניין הסקיצות ! אני די סגור בעניין המבנה וכל החלקים כבר משורטטים.
מצ"ב שרטוט המטבח כולו. לגבי ה- MDF ירוק, זה היה רעיון של הצבע, כנראה מהסיבה שציינת שנדרשת כמות קטנה יותר של צבע. אני מקבל את דעתך לגבי אי הנחיצות של MDF ירוק ואבצע מחומר רגיל. אני אנסה להדביק לייסט הגנה בדופן שמאל של ה"מיגדל". החששות שלי הם: 1. שלא אצליח להקציע למידה 30 מ"מ כעובי ה- MDF ויראו מדרגה בצביעה. 2. שלא ידבק טוב ויהיה סדק בצבע לכל הגובה באיזה שהוא שלב. איך באמת מומלץ להדביק את לייסט הפופלר ל- MDF ? אגב, מחיר של 250 ש"ח צביעת שלייפלק למ"ר - סביר?
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםלא התכוונתי להתערב בתוכניות, רק להציע שיטת בניה אפשרית - ראה סקיצות מצורפות.
לדעתי אתה יכול להסתפק בחזיתות ברוחב (עובי) 25 מ"מ ולא 30. כך תוכל להסתפק בחומר גלם של "1, השתדל לבחור את העבים, ניתן למצוא 30-32 מ"מ לפני הקצעה. את הלייסט העליון ותחתון בחתך, הבלט כעובי החזית + כ-1.5 מ"מ (לא מצוין בסקיצה). על תשכח שבפינה אתה צריך שני לייסטים אנכיים ברוחב 5.5-6 ס"מ כדי למוע התנגשות מגירה בידית של מגירה ניצבת. אל תעשה דופן MDF 30 מ"מ, זה חסר תועלת/מיותר. ראה סקיצה מצורפת. אפילו 12 מ"מ מספיק, זה רק תפאורה לכיסוי הארגז. את החיבור בצע או ע"י הוספת דיקט לכל האורך או ביסקוויטים. החיבור מדויק והצביעה 100%. בנוסף לרגליים הקדמיות, אני ממליץ לך לחשוב על אפשרות הוספת צוקל עץ צבוע בעומק של כ-20 ס"מ מן החזית. זה יקל על הנקיון וימנע גילגול מיותר של חפצים. מחיר של 250 ש"ח צביעת שלייפלק למ"ר - סביר בהחלט. בהצלחה!
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםאלכס תודה רבה עבור הסקיצות והטיפים !
אני זקוק להבהרה נוספת בעניין ההבלטה של 1.5 מ"מ.
האם מראש אתה לא מתכוון שה- MDF והלייסט יהיו חופפים או שאתה מתכוון שיבוצע לאחר ההדבקה עיבוד שיביא אותם להיות Flash אחד עם השני ?
Re: שאלה לבעלי ניסיון במטבחיםבוא נעשה סדר:
1. לגבי הדופן של המיגדל, ברור? אם לא, שאל שוב. 2. לגבי הארגזים כנראה לא הייתי מספיק ברור. הלייסט העליון, התחתון והאנכיים בין היחידות, עשויות פופלר ומחוברות לארגזים עם ברגים מבפנים לאחר צביעתם. מיקום החיבור, מידת ההבלטה מעבר למידור פני הארגזים הוא כעובי החזיתות/דלתות ועוד כ-1.5 מ"מ על מנת להבטיח שהחזיתות לעולם לא יבלטו אל מעבר למישור הלייסטים. מקווה שהפעם הייתי ברור, אם לא, סיבוב נוסף או: 04-8392323 בהצלחה!
16 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||