חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אתר למכירת המוצרים שלנו.

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מדוע לא דרך האתר הזה?

הודעהעל ידי Pini Gold » 17 נובמבר 2007, 18:45

אנחנו מעוניינים לבסס את האתר הנוכחי ולקדם אותו. הענקת יכולת מכירה באמצעותו יכולה רק לעזור לו. מאחר שאתר "נגרות" חי ובועט מדוע שלא נשתמש בו? אגב, כמינימום ולו גם מן הנימוס רצוי היה לבחון מה מנהלת האתר חושבת על זה?
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re: אתר למכירת המוצרים שלנו.

הודעהעל ידי Alex Milch » 17 נובמבר 2007, 18:55

אין בכוונתי להוציא רוח מהמפרשים,נהפוך הוא, לדרבן את מי שרציני ואמביציוזי.
יש לפתוח תיק במע"מ, לגבי מס הכנסה יש זמן 3 חודשים.
בהיקף מחזור שאינני זוכר אותו,ניתן להיות עוסק זעיר, לא עוסק מורשה.
במיקרה "זעיר" לא "מתחשבנים" לגבי המע"מ, כלומר לא מזדכים על ההוצאות ולא חייבים מן ההכנסות.
בנוסף צריך לחתום הסכמים עם חברות כרטיסי האשראי ולקבל את הרשאתם לגבי חיוב כרטיס לקוח טלפונית או דרך האינטרנט. האתר חייב להיות מאובטח.
צריך לקחת בחשבון הוצאות שונות כמו: אריזה, מישלוח, עמלה לחברות האשראי וכו'.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliko » 17 נובמבר 2007, 18:59

אודי צודק . דבר דבר ואופניו. כמובן ישנן בעיית המחיר או יותר נכון התמחיר וכד
סמל אישי של המשתמש
Eliko
סופר משתמש

הודעהעל ידי Raviv » 17 נובמבר 2007, 19:37

יש לי אפשרות לקחת תמונות מהגלריה כאן,אבל אני צריך שכל אחד יגיד לי מספר תמונה והמחיר,אין לי בעיה שתפוצצו את המייל שלי.... אין לי הגבלה של מקום איחסון.
בעניין הקטגוריות,חשבתי לעשות את זה לפי שם אומן,ככה הלקוח ידע למי לפנות וזה לא יהיה בלגן.
Raviv
סופר משתמש

הודעהעל ידי lavi.r » 17 נובמבר 2007, 21:28

למה א"א לעשות אתר בסגנון יד שניה? כלומר האתר לא מוכר אלא מקשר בין הנגר החובב למי שרוצה לקנות,
רק שבשונה מיד שניה הוא יהיה מיועד לדברים אלה בלבד.
זה נראה לי חוסך הרבה בירוקרטיה. כך גם המחיר יקבע כל אחד לפי רצונו.
ורק נשארה בעיית זכויות יוצרים שדיברו עליה, שאין לי מושג בקשר לזה.

(ואם האתר רוצה להרוויח, אם יהיו לו כניסות רבות הוא ירוויח מפרסומות ,בסופו של דבר ככה הרבה עשו, ראו ערך גוגל, היא מכרה משהו?)

חוץ מזה אני נגר חובב מתחיל, עוד בחיתולים, אבל אני מאמין (לפחות מקווה) שאני יצטרף לדבר הזה בהמשך כשיהיה לי מה למכור, בנתיים יש לי רק רעיונות.
lavi.r
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 17 נובמבר 2007, 22:05

lavi.r כתב:למה א"א לעשות אתר בסגנון יד שניה? כלומר האתר לא מוכר אלא מקשר בין הנגר החובב למי שרוצה לקנות,
רק שבשונה מיד שניה הוא יהיה מיועד לדברים אלה בלבד.
זה נראה לי חוסך הרבה בירוקרטיה. כך גם המחיר יקבע כל אחד לפי רצונו.
ורק נשארה בעיית זכויות יוצרים שדיברו עליה, שאין לי מושג בקשר לזה.

(ואם האתר רוצה להרוויח, אם יהיו לו כניסות רבות הוא ירוויח מפרסומות ,בסופו של דבר ככה הרבה עשו, ראו ערך גוגל, היא מכרה משהו?)

חוץ מזה אני נגר חובב מתחיל, עוד בחיתולים, אבל אני מאמין (לפחות מקווה) שאני יצטרף לדבר הזה בהמשך כשיהיה לי מה למכור, בנתיים יש לי רק רעיונות.

שלום לכולם, אני חושב שכבר הצעתי את האופציה הזו בעבר (למכור בעזרת האתר) אבל כשאני רואה כאן את התגובות אני חושב שהרעיון של לביא (lavi.r) הרבה יותר מתאים מכמה סיבות:
א. הגבלת אחריות - האתר ה"מוכר" לא יכול להבטיח ללקוח הפוטנציאלי בעצם כלום, ולכן משדר אמינות מועטה (לקוח יגיע, יזמין וישלם ובסוף לא קבל כלום - מכל סיבה שהיא - ואפילו אם יקבל את כספו חזרה - איך הוא ירגיש?)
ב. זכויות - עמלת סליקה ודברים נוספים עולים לא מעט כסף - מישהו יצטרך לשלם זאת, וגם כל הצד המסחרי/חוקי כמו שציין Sandor42 לא כזה פשוט כלל.
ג. איך מסדרים בעצם את העובדה שרוב המקרים המדוברים כאן יצטרך להיווצר קשר ישיר בין החבר הספציפי ללקוח הפוטנציאלי....

אני מציע - כמו לביא, לעשות אתר שמיועד ליצירת הקשר הנ"ל (אולי מציג מחירים אבל רק נותן אפשרות ליצירת קשר עם החבר הרלונטי לגבי המוצר שלו....) ככה כל חבר מקבל בעצם מעין אתר פרטי אליו הוא גם יכול לשלוח לקוחות פוטנציאליים ישירות, וגם נכלל בקטלוג הגדול שבו כולם נמצאים. אני לא מעוניין להתמודד עם "לקוחות" בשלב הזה (גם ככה יותר מדי אנשים מבקשים ממני בשבועות האחרונים לעשות להם מטבחים - וזה ממש לא בכיוון שלי...) וגם לא עם סליקה ותשלומים. אז האתר שאני מציע יהיה די פשוט אבל כמו יד2 ואתרים אחרים יתן אפשרות למגע ישיר עם הלקוחות (וגם אוכל לספק סטטיסטיקות מסוימות שיראו מה קורה עם כל אחד באופן פרטי). בעתיד יכול להיות שאם תהיה דרישה נרחיב את העניין אבל זה בצורה מאוד מסודרת ועם חוזים ספציפיים שיסדירו את מהות ההתקשרות, ויבטיחו איזושהי אחריות אישית של המוכר הספציפי כלפי האתר והלקוחות (רעילות, אספקה, תיקונים וכו').

לגבי מי יעשה את זה ותחת איזה מסגרת בדיוק, זה כבר החלטה של החברים פה, אני מוכן להשקיע בזה מאמץ מסוים וליצור באתר זה, אופציה כזו למי שמעוניין - או לחלופין לפתוח אתר מקביל יעודי. אשמח לשמוע עוד דעות ולראות מי עוד מעוניין בדבר כזה ובאיזה מתכונת (רביב אתה יותר ממוזמן לדבר איתי על העניין - ואשמח גם לשתף פעולה בכיף)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Dganit » 17 נובמבר 2007, 22:29

הרעיון טוב,
היקף מחזור של עסק זעיר פטור ממס הוא עד רווח של 60,000 לשנה.
על חברת אשראי אפשר לותר עם כל הבירוקרטיה ולקבל כספים במזומן או בצ'ק. ישנה אפשרות נוספת לפתוח חשבון PAY PAL ולקבל כספים דרך חשבון זה.
בעניין זכויות יוצרים, אכן זה תלוי בחברה באתר להיות הוגנים אחד כלפי חברו , הרי כל אחד יודע מה הוא עשה לראשונה ואיזה רעיון לקח מחבר.
שאלה לרביב , אתה מדבר רק על יצירות בעץ או גם יצירות אמנות אחרות ?
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי Dganit » 17 נובמבר 2007, 22:31

אלי , סליחה לקחתי לך את התפקיד וללביא שאני אצטרף ולא "שאני יצטרף" הוא יצטרף.
Dganit
סופר משתמש

Re: אתר למכירת המוצרים שלנו? השתגעתם...?

הודעהעל ידי Saba_jackson » 18 נובמבר 2007, 00:10

שבוע טוב,
שאמכור את מה שעשיתי..?!
עמכם הסליחה, אבל אני חדש כאן, ואיני מבין את הקשר,
כותרת האתר כאן בראש העמוד: " חובבי נגרות וכו'...."
אם רוצים להגדיל את ההכנסות, צריך ללכת לעבוד!
תחביבים, כמו למשל נגרות, הם כדי לנוח ולהרגע מן העבודה...
אני לא נפרד ממה שעשיתי!! מקסימום זה נשאר אצל הילדים או ידידים.

שוב, סליחה אם פגעתי במישהוא.
ובכל מקרה, כל הכבוד על היוזמה!
Saba_jackson
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים