אני מבקש לצבוע דק שאותו אני בונה מעץ אורן. מטרת הצביעה היא רק להאריך את חייו והגוון לא ממש משנה.
האם אפשר להסתפק במריחה בשמן פשתן, או שיש צורך ממש לקנות את השמנים היקרים של חברות הצבעים.
צביעת דק
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
צביעת דקאני מבקש לצבוע דק שאותו אני בונה מעץ אורן. מטרת הצביעה היא רק להאריך את חייו והגוון לא ממש משנה.
האם אפשר להסתפק במריחה בשמן פשתן, או שיש צורך ממש לקנות את השמנים היקרים של חברות הצבעים.
Re: צביעת דקמכובדי
אני משוכנע שביניכם יש המון אנשים שיכולים להגיד לי משהו על צביעת דק. אנא מכם.
Re: צביעת דקכדאי שתתאזר בסבלנות, רק פרסמת לפני יום ובינתיים זה שישי שבת, לא כולם נכנסים כל הזמן, אני מניח שתוך יום או יומיים מישהו מהגולשים ידע לתת לך את התשובה, אז כפי שכתבתי רק עוד קצת סבלנות והכל יסתדר. בהצלחה
Re: צביעת דקהי אלישע,
אני הולך להגיד משהו שבטח יעלה עלי את חמתם של הרבה מדרי הפורום, ובודאי את חמתם של אנשי יעקובי, נירלט וטמבור וכו'... אל תצבע. אל תמרח וכו... עלות חידוש דק על ידי עץ חדש (אם במקרה נרקב או נשבר לוח) - לא מצדיקה את העלות של החומרים האלה... דקים ללא שום טיפול מאריכים חיים בסביבה נורמלית בדיוק כמו כל השאר. הדק אומנם לא שומר על הצבע (רוב העצים נוטים להאפיר), אבל ממה שאני רואה מחזיק מעמד יופי. ואישית אני גם אוהב את המראה. צביעה שבאמת תאריך את חיי העץ היא צביעה אטומה של חומרים כמה שיותר אטומים (צבע לטקס או משהו כזה ומעליו שכבת לקה או שתיים), אבל בגלל שהולכים על הדק כל הזמן, העסק נוטה להשתפשף ולרדת - ככה שעם הזמן מאבד בצורה ניכרת מהאפקטיביות שלו... אפוקסי שמשמש לצביעת רצפה גם רעיון לא רע... אבל שוב - לדעתי בשקלול המחיר והמאמץ - שווה להשאיר ללא צביעה. כמובן שכל זה על סמך נסיוני האישי בלבד ולא מגובה בשום מחקר מדעי. אין ספק שקרינת שמש מזיקה לעץ, אבל באיזה כמות וכמה החומרים הנ"ל עוזרים אני לא יודע להגיד. * כשאני מדבר על סביבה נורמלית אני מדבר על מקום שבו כאשר הדק נרטב, יש לו צ'אנס להתייבש לאחר מכן (לא מקום שיש קטיבות קבועה שמביאה לרקב) - בסביבה כזו כמעט כלום לא יעזור.
Re: צביעת דקשמן דקים זה הפתרון הכי טוב ,היתרון בשמן דקים שהוא חודר אל תוך סיבי העץ עמוק ככה שגם אם הולכים על הדק הצבע לא יורד.
והוא גם מגן על העץ מהשמש ולא לדבר על זה שלגוון את העץ זה יותר יפה מצבע טבעי שנהיה אפור ומאבד את החימומות והיופי שבעץ. בכל מקרה גם עם שמן דקים צריך לחדש כל תקופה לפי המצב של העץ ודהייתו. אם אתה אוהב את הגוון הטבעי של העץ יש שמן דקים שקוף. אני ממליץ לך על על שמן FLOOD יש לי ניסיון איתו והוא מעולה!!! נכון שזה יקר הוא עולה כ 300 ש"ח לגלון,אבל חשוב להגן על העבודה שעשית אם אתה רוצה להנות ממנה לאוך זמן,וגם זה הרבה יותר יפה. במיוחד עם עץ אורן שהוא הפתרון הכי זול שיש לדק חוץ והעמידות שלו ביחס לעצים אחרים כמו איפאה היא קטנה יותר.
Re: צביעת דקשלום אלישע, שימון דק אורן הינו עלות גבוהה מאד של כסף! אורן שייך למש' העצים הרכים. עץ האורן סופח כל כמות של שמן והשוני במראהו מזערי. לעומתו, איפאה טובאקו נחשב לעץ קשה. לאחר שטיפה ושימון הוא מקבל מראה רענן ונראה מחודש מאד. את עץ האורן לא ניתן לשטוף בלחץ מכיוון שלחץ המים 'מרטש' את העץ. האפשרות היחידה באורן לחידושו זה שיוף ואח"כ צביעה בצבע עץ עם גוון. ככל שהאורן ישן יותר כך עומק החריצים גדל וכושר הספיחה שלו עולה.
להלן שלבים בחידוש איפאה טובאקו: http://youtu.be/M4iRdtlCHYE
נערך לאחרונה על ידי haimbaets בתאריך 26 אפריל 2012, 17:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.
Re: צביעת דקאני קיבלתי הצעה לרכוש את הגלון של Flood ב-250 ש"ח. אבל גם זה נראה לי מאד יקר בשביל רצפה שתשמש כבסיס לבית על העץ.
האם אתה מכיר את שמן הפשתן המבושל? זה עולה 50 ש"ח לגלון.
Re: צביעת דקהיית אומר שזה רצפה לבית עץ ולא דק שחשוף לשמש כל היום,שמן פשתן יעשה את העבודה די טוב,מה שכן תקנה עץ מחוטא (גוון ירוק) וזה יעשה את העבודה טוב מאוד.
כל עוד העץ מקורה ולא מקבל שמש ישירה מספיק שמן פשתן הוא יגן על העץ טוב רק תמרח שמן פשתן לפחות 2 ידיים. ועל כל קצוות העץ במיוחד על החיתוכים שמשם נכנס הלחות.
Re: צביעת דקתודה תומר
רק חלק מהרצפה (כמחצית) יכוסה ע"י הבית, השאר ישאר כמרפסת. כמו כן יש קומה תחתונה שתשמש כרצפת מחסן. מה שנכון הוא שהחל מעוד שנה, השיח שמקיף את הקונסטרוקציה יצל על חלקים גדולים של המרפסת במרבית שעות היום. כשקניתי את העץ עשיתי המון ויתורים כדי לקבל אותו ממש בזול (קניתי בהנחה של יותר מ-30 אחוז). בין היתר ויתרתי על עץ משומר. אני לא בטוח שהבנתי את הביטוי "תמרח לפחות 2 ידיים". האם כוונתך למרוח פעמיים?
Re: צביעת דקאין בעד מה ,בכיף זה מטרת הפורום לעזור אחד לשני.
"תמרח לפחות 2 ידיים"= הכוונה למרוח פעמיים כן. וכמו כל עץ כל תקופה הוא זקוק לחידוש השימון או הצבע אתה כבר תראה את זה לבד על העץ. בהצלחה, ושלח לנו תמונות לראות את העבודה
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים | |||||