|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי slevany » 12 אפריל 2012, 09:31
לחדר עבודה אני מעוניין בשולחן "מקיר לקיר" במפתח של 277 ס"מ וברוחב 70 ס"מ, הצמוד לקיר גם לאורכו.
ברצוני לתמוך את השולחן ב-3 הקירות הנושקים לו, וללא כל רגליים או תמיכה כלשהיא בחזיתו. אני שוקל להשתמש במשטח בוצ'ר-בלוק או אולי עץ גושני כמו אלון מבוקע.
ההתלבטות בנושא נובעת מהחשש שעם הזמן יקבל השולחן עקמומיות/בטן...
המשקל הצפוי של השולחן (אם משתמשים בלוח בעובי 27 מ"מ), הוא כ-40 ק"ג, עוד לפני שיוצבו עליו פריטים נוספים...
אשמח לעצות/רעיונות איך לצמצם/למנוע את 'ההתעקמות' הצפוייה של הלוח
בתודה מראש וחג שמח.
-
slevany
-
על ידי slevany » 13 אפריל 2012, 09:42
תודה רבה. עזרת מאד.
נראה לי שאוכל להתקין 2-3 תומכים במרכז על מנת לחלק את משקל הלוח.
בוצ'ר (שמגיע במקור כלוח בגודל 300X80X2.7) יהיה כראה כבד יותר מאורן, אבל הרעיון במהותו ישים בהחלט.
איזה גימור יישמת על המשטח, על מנת למנוע ככל האפשר שריטות, מכות וכו' ?
-
slevany
-
על ידי Moshe_z » 13 אפריל 2012, 10:10
לכה אקרילית בהתזה של חברת PAINT ייבוא של חברת גוונים מגרמניה, הציפוי מעולה וחזק כל הזמן אנחנו מזיזים על זה מקלדת ועכבר ואין שריטות כלל. שכבה ראשונה יסוד+מקשה+טינר מתייבש תוך 10 דקות לאחר יממה שיוף קל ולכה+מקשה+טינר. בכל שכבה אני מיישם 3-4 ידיים עם הפרש של 5-10 דקות בין יד ליד וב 90 מעלות ליד הקודמת.
-

Moshe_z
- סופר משתמש
-
על ידי slevany » 13 אפריל 2012, 10:45
תודה משה.
יתכן ואני לא בקיא במונחים המקצועיים לעומקם:
- האם בשתי השכבות השתמשת בלכה הנ"ל + מקשה + טינר ?
- באיזה יחס בינהם ?
- מה הכוונה ב "ידיים" ? האם השתמשת במלטשת חשמלית כלשהיא ? עגולה או מלבנית ?
-
slevany
-
על ידי Moshe_z » 13 אפריל 2012, 16:44
השכבה הראשונה היא יסוד שכללה טינר+מקשה+צבע יסוד לאקרילי - סה"כ 3 רכיבים שונים, לאחר מכן שיוף קל כדי להוריד בועות אם ישנם, סיבים של העץ שהתרוממו וגם כדי לבטל את הברק של היסוד במידה והלכה לא מבריקה, השכבה השניה היא הלכה שכללה טינר + מקשה + לכה אקרילית - אותם טינר ומקשה משכבת היסוד ז"א 4 רכיבים שונים לשתי השכבות. לגביי הליטוש בין השכבות יש ספוגים מיועדים לזה (שיוף ידני עדין מאוד) לגביי הליטוש של העץ לאחר ההדבקה ולפני הצביעה השתמשתי במלטשת אקצנטרית עגולה אבל אם אתה קונה בוצ'ר אין צורך, לגביי יחסים זה שונה בין החברות ובין סוגי הלכות, למשל בלכה אקרילית 20% מקשה ו40-50% טינר ביחס ללכה או ליסוד. הצבעים נמכרים בכמויות של 5 ליטר זה יצא לך יקר מאוד לפרויקט כמו שלך, אם תרצה אני יכול לתת לך ליטר יסוד וליטר לכה (לפי מחיר יחסי) 0544-661297 משה
-

Moshe_z
- סופר משתמש
-
על ידי slevany » 14 אפריל 2012, 09:17
משה, תודה רבה.
אני אתקשר.
-
slevany
-
על ידי goli » 23 מאי 2012, 11:55
למשה: נראה לי שאאמץ את השולחן ה"מעופף". אמנם רואים בתמונה, אבל עדיף לשאול. האם אני מבין נכון שריתכת פלאח מתכת עם חור לפרופיל המתכת עבור הג'מבו? האם ה "ר" שחציו בקיר מרותך גם לפס התמיכה האופקי?
למנהלי הפורום: להבנתי כרגע ניתן להוריד תמונה מהפורום למחשב רק בפורמט המצומצם שלו ולא בפורמט המלא/ הפתוח. האם ניתן לאפשר שמירת תמונה גם ברזולוציה המלאה שלה? להוסיף את תפריט שמירת תמונה גם לתמונה הגדולה.
-
goli
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe_z » 24 מאי 2012, 07:03
את הפלאחים ריתכתי רק בגלל שנשארו לי מעבודה קודמת פלאחים עם חורים 12מ"מ וזה חסך לי לקדוח בפרופיל עצמו.
לגביי ה"ר" הוא מרותך לפרופיל האופקי שצמוד לקיר וגם לפרופיל שיוצא מהקיר (לעומק) לכיוון חזית שדלפק.
שים לב שהתפיסה בחלק השמאלי שונה משלושת התפיסות בחלק הימני, בימניים ריתכתי את הפלאחים כמו שהסברתי ולכן הם ממוקמים מתחת לפרופיל העומק בתפיסה השמאלית "נפלתי" על שקע ולכן את החציבה והחיזוק בתוך הקיר הזזתי שמאלה, הפרופילים לעומק חייבים לחלק את הרוחב לדלפק לפי גודל המגירות.
שלח את המייל שלך למייל שלי (מופיע בפרופיל שלי) ואוכל לשלוח לך יותר תמונות ברזולוציה גבוהה.
משה
-

Moshe_z
- סופר משתמש
-
על ידי goli » 26 מאי 2012, 09:54
משה, קיבלתי התמונות. תודה!
-
goli
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות