שמח להצטרף לפורום!
19 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: שמח להצטרף לפורום!המשך ההסבר, כפי שאלכס העלה בתמונה, החלק אמצעי, ליבת העץ (מרכז הגזע), נחשב לחלק הטוב ביותר בקורה. למעשה, כמעט ואין בו שינוי מיכיוון שצד ימין שקול לצד שמאל ויש איזון בין שני הצדדים ובכך נמנעת דפורמציה בעץ. ככל שחיתוך הקורה רחוק מליבת העץ, יש חוסר איזון בין שני הצדדים והצד המנוגד לליבת העץ 'מתקרב' מקצה לקצה ובכך נוצר קימור. זו הסיבה שחובת הליבה להיות מעלה כי בסיס הדק מקשה על קצוות הקורה ליצור קימור. כאשר מרכיבים דק אורן כשליבת העץ מטה, העץ מתרומם והבורג נשאר מחובר לתשתית הדק. דק איפאה, 'תולש' את הבורג החוצה. בכך העבודה בעץ חולשת על כל חיבור של קורה לקורה. כל המשקופים של הדלתות והחלונות - ליבת העץ = חוץ, צד שני צמוד לקיר. הדבקת שתי קורות, ליבות העץ = חוץ וצד שני מונע ליצור קימור. אבל... אם בהדבקת קורות, העובי לא זהה, הקורה העבה 'תדחוף' את הדקה ויווצר רווח בינהם.
מחיר אורן קרוליינה, תלוי איפה קונים, 12 ש"ח כולל מ.ע.מ. למ' רץ.
Re: שמח להצטרף לפורום!בהדבקת קורות אחד לשני עושים כמובן שנתות הפוכות.. עדיין לא הבנתי כאשר אני רוצה לחבר דק איך אני יודע באיזה צד? האם בודקים את זה לפי השנתות? או לפי מה? איך מזהים את באיזה צד "ליבת העץ" ?
Re: שמח להצטרף לפורום!שלום אמיתי, בוודאי, ע"י מבט בקצה הקורה רואים את הקשתות וכמו שרואים בציור, מניחים את הקורה כשליבת העץ מעלה והקשתות, מטה. התהליך פשוט מאד בעץ אורן. קצת בעייתי באיפאה כי קשה לראות את הקשתות. בכל מקרה, אין 'לדלג' על כיוון הנחת הקורות, גם אם צריך להניח עשרות ואפילו מאות. הנחתי כבר אלפי קורות ותמיד תמיד, הקפדה על הכיוון. חג שמח.
Re: שמח להצטרף לפורום!תסתכל על הציור/שרטוט שאלכס צירף
ועל כל לוח תבדוק אם אתה יכול לזהות איפה נמצאת ליבת העץ אני מניח שתצליח לזהות. כשמניחים לוחות בדק ליבת העץ צריכה להיות בכיוון ה"שמיים" (זה נקרא למעלה)
Re: שמח להצטרף לפורום!אחלה אינפורמציה! אני מתכוון בבית החדש לבנות דק של 35 מטר רבוע לפחות. האמת לעולם לא בניתי דק והנה עקרון בבניה שכלל לא ידעתי על קיומו .
תודה ח'ברה.
Re: שמח להצטרף לפורום!זאת אומרת שצריך לפעול לפי הציור הבא: ?
נערך לאחרונה על ידי amitay_s בתאריך 07 אפריל 2012, 18:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: שמח להצטרף לפורום!היי אמיתי,
לכשתתחיל לבנות את הדק, פנה שוב לקבלת עצות כי יש עוד הרבה דברים חשובים בבניית הדק וכמובן 'טריקים' חביבים שמקלים על העבודה והדיוק. בהצלחה.
19 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים | |||||