חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פלטה עליונה לשולחן עבודה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פלטה עליונה לשולחן עבודה

הודעהעל ידי LiorT » 01 מרץ 2012, 08:53

היי,

קבלתי חצי פלטת סנדוויץ 18מ"מ, ששקלתי לשמור לכשאבנה את שולחן הנגרות הראשון שלי, ויש לי 2 שאלות:

1. ראיתי באינטרנט שיש כאלו שמעבירים מקצוע על השולחן שלהם כאשר הוא מגיע למצב חבוט. כנראה שלא ניתן לעשות זאת אם הפלטה היא סנדוויץ. האם זאת באמת בעיה?

2. האם מספיקה שיכבה אחת של סדנוויץ 18מ"מ או שצריך 2? (מצמם את גודל השולחן למרות שאני ממש לא צריך שולחן גדול, בעיקר עקב חוסר מקום). אני בכל מקרה אשים מסגרת ואולי קורת אמצע בשביל חוזק.

תודה
ליאור
LiorT
סופר משתמש

Re: פלטה עליונה לשולחן עבודה

הודעהעל ידי Oshgili » 03 מרץ 2012, 01:08

היי ליאור,

אני לא מבינה גדולה, אז הכל בערבון מוגבל, אבל:
1. האם הסנדוויץ אדום או לבן (או מעורב - מה שנקרא טווין)? סנדוויץ' אדום עשוי מעץ גבון, והוא הרבה יותר חזק מהלבן שעשוי מצפצפה ומתכופף הרבה יותר בקלות. לא הייתי שוקלת את זה בכלל אם זה לבן. לא בטוחה לגבי מעורב. בכל מקרה, בטוח צריך קורת אמצע בשביל חיזוק.

2. אני כבר לא זוכרת כי לא הייתי אצל ההורים (שם הנגריה של אבא, בה אני עובדת) הרבה זמן, אבל אני די בטוחה שאצלנו השולחן הוא מסנדוויץ. אבל הפלטה יושבת על קונסטרוקציה שלמה כולל מגירות וכולי. כלומר, יש הרבה קורות אמצע, רגליים רחבות וכולי.

3. אם אתה צריך שולחן, ואלה המשאבים שיש לך כרגע, אז תכין שולחן. אולי מתישהו תחליט שזה לא מספיק לצרכים שלך ותבנה לעצמך חדש - אז תוכל לפרק את הפלטה ולהשתמש בה למשהו אחר. חורי ברגים למינהם תמיד אפשר לסתום.

בהצלחה (:
אשרה.
Oshgili
סופר משתמש

הודעהעל ידי LiorT » 03 מרץ 2012, 12:28

הפלטה נקנתה עבור משהו אחר, ולדעתי זה הכי זול שמצאו ב 18ממ עובי (נקנה בהכל לגג בטירת הכרמל).

הצבע הוא לבן צבע של אורן (אין גוון אדום על הפלטה). אם אני שם 3 קורות שרצות לאורך הפלטה בשני צירים זה לא אמור להספיק?

יש סיכוי טוב שאקדח חורים לסטופרים אז לא יהיה ניתן להשתמש שוב...

תודה
ליאור
LiorT
סופר משתמש

הודעהעל ידי LiorT » 03 מרץ 2012, 21:09

תיקון - הגעתי הביתה, ומסתבר שלפלטה יש גוון אדמדם :) בשורות טובות!

תודה!
LiorT
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 03 מרץ 2012, 22:50

שולחן נגרות צריך להיות מסיבי ומן הסתם יוצא גם כבד. העומס על המשטח העליון הוא בשיעור כזה שעובי 18 מ"מ לא יספיק. חיזוקים מתחת יעזרו אבל מאחר שאתה מעוניין גם בחורים למעצורים תרצה בודאי לעבות את החומר באיזור אותם חורים, לכן הייתי ממליץ לך לעבוד מראש עם משטח עליון עבה יותר.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי LiorT » 04 מרץ 2012, 10:12

היי.

דיברתי עם מישוק בסופ"ש והוא גם המליץ לעשות 2 שכבות של 18. אז אני מתכנן פשוט לחתוך באמצע ולהדביק 2 שכבות ככה שיצא 36ממ.

מקווה שזה מספיק :)

תודה
ליאור
LiorT
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים