|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Eliyahoo » 01 מרץ 2012, 00:55
שלום לכולם,
אני עושה את הפיניש לשולחן שלי (למי שעקב בפורום נגרות).
הפלטה העליונה היא MDF ואני צובע אותה בלכה. קניתי משהו שניקרא "לכה 8" של טמבור, זו לכה שקופה על בסיס שמן.
ניקיתי היטב את המשטח, וצבעתי שכבה ראשונה. ייבשתי במשך 48 שעות, שייפתי, ניקיתי היטב וצבעתי שוב. חיכיתי עוד יום והיום עשיתי שכבה נוספת.
העניין הוא שהצביעה משאירה משהו שנראה לי כמו בועייות זהירות שכאשר הלכה מתקשה גורמת לגימור לא להיות חלק.
אני מצרף תמונה.
מאוד הייתי רוצה גימור חלק מאוד בשאיפה אפילו כמו של פורמייקה. איך אני יכול להגיע לכזה דבר ?
- קבצים מצורפים
-

- הבועייות
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי isidor » 01 מרץ 2012, 08:55
שלום,
לחברת טמבור יש מוקד טלפוני גם עבור שאלות מסוג זה.
בעבר קיבלתי מהם יעוץ טוב שענה על בעייה מיוחדת שהיתה לי בצביעת קירות.
אם אתה מרגיש שהמוקדן קצת מגמגם ולא יודע בדיוק את התשובה אתה יכול לדרוש ממנו שיפנה אותך לעזרת מומחה גדול יותר,
עד רמה של אנשים שמכירים את הכימייה של הצבע.(לפחות כך היה בעבר).
האם שאלת בחברה אם הצבע הזה מתאים ל MDF ? ואולי צריך צבע בסיס מיוחד לפני זה?
אני לא מומחה גדול, אבל לפי הצילום שלך נראה לי שהפלטה ספגה את הצבע
ואז יצאו למעלה בועות אויר זעירות שנדחפו החוצה מתוך הפלטה.
לא ברור מדוע זה קרה גם אחרי שכבה שנייה.
שוב, אני ממליץ לך לפנות למוקד הטלפוני שלהם לגבי ההמשך.
אלה שמוכרים צבעים בחנויות לא תמיד יודעים את התשובות הנכונות,
למרות שהם מציגים כך את עצמם. (התפקיד שלהם למכור כמה שיותר !)
ולסיום שאלת תם: אם אתה רוצה גימור "אפילו כמו של פורמייקה"
מדוע לא קנית מלכתחילה MDF מצופה פורמייקה?...
בברכת הצלחה,
איזי.
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 02 מרץ 2012, 13:10
הי איזי,
על פי עצתך פניתי למוקד. היה נורא קשה לתפוס אותם אבל בסוף הגעתי למומחה שלהם לענייני צביעת עץ.
הוא טוען שאני צריך לדלל קצת את הצבע כיוון שהסמיכות שלו והעובדה שאני כנראה עושה שכבה עבה לא נותנת לבועיות שנוצרות בתהליך אפשרות לצאת. כביכול אם הצבע יהיה דליל יותר, יהיה לבועות קל יותר לצאת.
לגבי למה לא עשיתי פורמייקה מלכתכילה, אכן זאת היתה כוונתי אבל קיבלתי עצה פה בפורום לא להשתמש בפורמייקה לשולחן עבודה. זה גם נראה לי הגיוני.
אני אנסה לשייף שוב ואז לתת עוד שכבה עם לכה מדוללת, אם גם זה לא יעבוד אני פשוט אשאיר את זה ככה. חאלאס, זה כבר שכבה רביעית...
תודה על העזרה.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי isidor » 02 מרץ 2012, 14:37
התשובה שלו נראית מאד הגיונית. למען האמת זה מה שחשבתי.
האם הוא אמר שהבועות יוצאות מתוך ה MDF או שהן נכלאות בתוך הצבע מתוך האויר בגלל תהליך הצביעה ?
בכל אופן נראה לי ש "לדלל קצת את הצבע" לא יהיה מספיק.
אני הייתי הולך על שכבה ראשונה -זאת שכעת היא הראשונה- מאד דלילה,
ורק בשכבה או שכבות הבאות פחות מדולל.
בהצלחה, איזי
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי isidor » 02 מרץ 2012, 14:55
סתם לידע כללי:
לא יודע איך זה היום, אבל לפני הרבה שנים -כשצבעו הכל במברשות-
נהגו לצבוע בצבע-שמן "דלתות בשכיבה" אני עצמי חידשתי כך דלתות תחתונות
של ארונות המטבח שלי.
היו מניחים את הדלתות במאוזן, שופכים עליהן צבע מאד-מדולל
ומורחים עם מברשת על כל השטח. (כמובן על צבע יסוד משופשף היטב).
בגלל שהצבע דליל השטח העליון שלו מתיישר, לא נוצר קרום עליון,
ואז לא רואים בכלל את סימני המברשת. צבעים מומחים צבעו כך דלתות ברמה מאד גבוהה.
איזי.
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 02 מרץ 2012, 19:13
בשכבה המדוללת יש פי מאה בועות.
אין סיכוי שזה יוצא מהMDF כי הMDF קבור כבר באיזה שלוש שכבות של לכה.
גם אפשר לראות שהבועות לא נוצרות בתוך פחית הצבע אלא בתהליך הצביעה במברשת. כאילו ההברשה יוצרת מין הקצפה של החומר.
המברשת אגב היא מברשת טובה וחדשה מ pure bristle.
אני חייב לציין גם שאני לא טירון בצביעה. יש לי המון נסיון בצביעה גם במברשת , גם בררולר גם בהתזה בלחץ אויר. אמנם בעיקר של מתכות וקירות ולא של עץ אבל בכל זאת.
אולי למישהו יש המלצה ללכה אחרת שהוא קיבל איתה תוצאות טובות ? שוב, אני רוצה משהו שיתן לי גימור חלק. לפחות שאת הפרוייקט הבא אני לא אהרוס.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי isidor » 03 מרץ 2012, 08:17
שלום אליהו,
זה באמת מעצבן לסיים פרוייקט יפה עם תוצאה כזאת.
היות שאתה בעל נסיון, יש להניח שהשתמשת במדלל הנכון המומלץ.
אז אולי הצבע פשוט "פג תוקף" או מקולקל ?!
בפירסום של טמבור כתוב "חיי מדף 24 חודשים".
אני הייתי מנסה למרוח באותו צבע את אחת הקורות התחתונות,
ואם מתקבלת אותה תוצאה לא טובה הייתי מתלונן אצל היצרן !
איזי
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 03 מרץ 2012, 11:38
בנוסף לכל האפשרויות שהועלו, יכולות להיות סיבות נוספות, ואלה על סמך מפרט טמבור: שימוש מתחת ל-10 מעלות ואוירה של 85% לחות, כלומר מזג אויר גשום וקר.
עפ"י נסיוני בצביעה, טמפרטורה נמוכה אינה מאפשרת SELF LEVELING של חומר הגימור, ולחות בתוך החומר יוצרת בועות. זה קורא כאשר מרססים לקה ללא מייבש על קו האויר.
ככלל, לקה מבריקה קשה בהרבה לישום ורגישה במיוחד למגבלות הנ"ל מאשר לקה מט משי/מט.
אחרון חביב, שולחן עבודה לא הייתי מצפה בשום גימור, זה לא יביא תועלת מלבד מראה לפני השימוש הראשוני.
אני משתמש כבר יותר מ-15 שנים בחתיכת MDF 80X60 כתשתית לעבות די קשות, הלוח כמעט כמו חדש למעט הפינות שהתבלו. שום לקה לא תמנע התבלות השפות למעט מיסגור הלוח בלייסט עץ אפילו פשוט כמו אורן.
יחד עם זאת, לא הייתי ממליץ לשייף את הגימור הנוכחי לחלוטין כי יש סיכוי לפגיעה בשיכבה החיצונית של הלוח. לטש, והוסף לוח נוסף בהדברה או עם ברגים ללא כל גימור מלדת מיסגור הלוח.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Eliyahoo » 03 מרץ 2012, 14:33
Alex Milch כתב:בנוסף לכל האפשרויות שהועלו, יכולות להיות סיבות נוספות, ואלה על סמך מפרט טמבור: שימוש מתחת ל-10 מעלות ואוירה של 85% לחות, כלומר מזג אויר גשום וקר. עפ"י נסיוני בצביעה, טמפרטורה נמוכה אינה מאפשרת SELF LEVELING של חומר הגימור, ולחות בתוך החומר יוצרת בועות. זה קורא כאשר מרססים לקה ללא מייבש על קו האויר. ככלל, לקה מבריקה קשה בהרבה לישום ורגישה במיוחד למגבלות הנ"ל מאשר לקה מט משי/מט.
אחרון חביב, שולחן עבודה לא הייתי מצפה בשום גימור, זה לא יביא תועלת מלבד מראה לפני השימוש הראשוני. אני משתמש כבר יותר מ-15 שנים בחתיכת MDF 80X60 כתשתית לעבות די קשות, הלוח כמעט כמו חדש למעט הפינות שהתבלו. שום לקה לא תמנע התבלות השפות למעט מיסגור הלוח בלייסט עץ אפילו פשוט כמו אורן. יחד עם זאת, לא הייתי ממליץ לשייף את הגימור הנוכחי לחלוטין כי יש סיכוי לפגיעה בשיכבה החיצונית של הלוח. לטש, והוסף לוח נוסף בהדברה או עם ברגים ללא כל גימור מלדת מיסגור הלוח.
האמת שעלה בדעתי שאלו תנאי מזג האוויר (אכן קר וגשום לאחרונה) למרות שיחסית לחורף אירופאי זה בדיחה והרי גם שם צובעים בלכה.
לגבי זה שעשיתי גימור עם לכה, השולחן הוא לא רק שולחן עבודה לנגרות אלא גם משמש את שאר בני הבית. הייתי רוצה שתיהיה אפשרות למשל לנגב בסמרטוט כוס מיץ שנשפכה או לנקות את השולחן מציור של טוש ואת זה אי אפשר לעשות לדעתי אם זה פשוט לוח MDF חשוף.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Alex Milch » 03 מרץ 2012, 15:07
קר וגשום זו לא הגדרה מדויקת לצורך הענין. שים לב למספרים שרשמתי. לא משנה באיזו מדינה התנאים המסוימים מתקימים, התוצאה תהיה בהתאם לתנאים בזמן הביצוע. במפרט טמבור מצוין שאין לבצע את העבודה במידה ובשלושת הימים הקרובים יתקימו התנאים כרשום.
לגבי שימוש עפ"י הגדרתך והגנה, לדעתי בחרת לא הכי טוב. הטוב זה שאפשר עדין לתקן. לטש את המשטח וצפה אותו בפורמייקה - פרקטי ועמיד ביותר.
בכל מיקרה, שיהיה בהצלחה ותהנו!
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים
|