שלום לכולם.
אני עוסק (כתחביב לבינתיים, עם נטייה לאופק מקצועי יותר בתחום) במוצרים בהם משולבים מנגנונים מכניים עדינים מעץ ומפרספקס, כדוגמת שעוני מטוטלת וכן הלאה. תמונות לדוגמה מצ"ב.
אחרי אינספור התרוצציות בין מכונות CNC למכונות לייזר, על כל החסרונות שבהן, נפל הפור. אני אקנה מסור נימה מקצועי ואיכותי, וזהו. תקציב סביב ה-2,000 ש"ח.
המועמדים שראיתי שניתן להשיג בארץ בטווח המחירים הזה ובאופן מיידי הם:
1. RYOBI tf-5400
2500 ש"ח בפולק
2. SCHEPPACH deco 405
2150 ש"ח אצל ורשבסקי
שאלותי הן כדלקמן:
1. קבוצת הרכישה שהתארגנה דרך אתר זה עבור המסור של שפך - מה עלה בגורלה? האם נרכשו מסורים? מה חוות הדעת המקצועית?
2. האם מישהו התנסה או מכיר את המסור של ריובי? אין עליו שום מידע באינטרנט בעברית, מלבד דף PDF שלא מפרט הרבה. אין עליו ולו ביקורת אחת. גם באינטרנט בשפות אחרות לא מצאתי איזכור שלו, מלבד באתרים יפניים. הדבר עורר את חשדי, ודיברתי ישירות עם היבואן, גמל שריד, שטען שחברת ryobi בארה"ב אינה אותה חברה בארץ. הדבר הדאיג אותי אפילו יותר, שמא מדובר על מוצר מדבקה. מעבר לכך לא היה לו הרבה מה לתרום לי בנושא. האם שני המסורים הם באותה רמה ובעלי השוואה? (המסור של RYOBI שמוכר בארה"ב נראה אחרת לגמרי, וזול הרבה יותר) - אגב, הלוק הכללי של המסור הזה נראה לי מיושו קצת. - האם המוצר עומד בסטנדרטים של המשורים היום?
3. שחרור משורית לצורך חיתוכים פנימיים - האם יש הבדל ברמת הנוחות והמהירות בה נעשית פעולה זו בין שני המשורים?
מכיוון שככל הידוע לי לא ניתן להתנסות במסורים לפני קנייה, וגם אם כן, זה לא יתרום הרבה להחלטה (יש לנסות לאורך זמן כדי לקבל התרשמות), אשמח לכל פיסת מידע שתעזור לי להחליט. מדובר על הוצאה אדירה בשבילי, והייתי שמח לעשות אותה מושכלת ככל שניתן.
תודה לכולם
אליסף
מבוא ביתר