חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

קצת על כלי עבודה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

קצת על כלי עבודה

הודעהעל ידי zachi123 » 20 פברואר 2012, 17:17

למעשה, נקודת ראייתי הראשונית כמתחיל היתה ועודנה רכישת כלים זולים יחסית ובאיכות ממוצעת. בחרתי להשקיע את מיטב כספי במסור שולחן חזק, ועל שאר הכלים התפשרתי אכשהו.
למרות כל מה שאומרים, הופתעתי ממספר כלים של יונדאי. המקצוע מצויין , עושה עבודתו נאמנה, ואפילו הלמלו של יונדאי הפתיע אותי. רכשתי מקדחת שולחן של יונדאי מתצוגה במחיר מגוחך של 250 ש"ח - מכשיר מספר ביותר. הטרימר של אסקי, זול ומאד פלסטי - אבל ב-300 ש"ח, הוא בהחלט מניח את הדעת.
כלי העבודה של WORX - מעולים. אך נראה שאינם תופסים בארץ. יש לי מברגה ומסור עגול שלהם.

עם הזמן הבנתי כי המכשיר שעובד אצלי רבות היא הלטשת האקצנטרית, שהתקלקלה לי במסגרת האחריות (של SKIL), ולכן בחרתי לרכוש מכשיר שיחזיק לי לאורך זמן של מקיטה, שיהיה אח ורע לראוטר 3601B שברשותי.

בסופו של דבר, אין כמו הכלים של מקיטה. חזקים מאד, והם היחידים (לדעתי) שמעניקים גם אחריות על המנוע.
zachi123
סופר משתמש

וזה מביא אותי לשאלה הבאה

הודעהעל ידי zachi123 » 20 פברואר 2012, 17:20

איך והאם עלינו לתחזק את כלי העבודה שלנו - ובעיקר את המנועים החשמלים ?
מסור שולחן הוא מכשיר מאד יקר, והמנוע עומד לעיתים בעומסים כבדים נוכח עבודה עם חומרים קשים.
איך ניתן להאריך את חיי המנוע ? האם יש צורך לגרז/לשמן מפעם לפעם ? מהי ההמלצה ? האם קיימים הבדלים באורך חיי המנוע בין מנועי AC לבין מנועי DC הנחשבים שקטים יחסית ?

תודה
zachi123
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־14 אורחים