חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עושים חיים ב"חיים בעץ"

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

עושים חיים ב"חיים בעץ"

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 17 פברואר 2012, 00:28

ראינו נגרים חובבים בראשית דרכם, ונדמה שהם כבר מתחילים להבין את הקסם שבריח העץ המנוסר!

זיגי ואנוכי ביקרנו לפני יומיים בנגריה המסודרת-מאוד של חיים ארביב בכפר סירקין, הנקראת "חיים בעץ" (כך הוא מזדהה גם בפורום) ופגשנו כמה נשים וגברים שבאו לשיעור אחד של "טעימה". כבר בשיעור זה, בהדרכתו של חיים - שמתפקד כמו מד"ס בצבא (והוא אכן במדריך-ספורט בעיסוקו האחר), כזה שממסביר קצרות, מדרבן, ורוצה לראות ביצוע - הם הפיקו מוצר. התלמידים שלו קיבלו הסבר קצרצר, ומייד ניגשו לנסר (בליווי צמוד שלו) מוטות עץ כדי לייצר מהם כסא-בר, בעל ארבע רגליים נוטות פנימה, קושרות ומשטח עליון. הנשים והגברים, שבאו בלי ניסיון קודם, ניגשו במרץ למלאכה. זיגי ואני עזבנו את המקום לפני תום השיעור, אבל אין ספק שהתלמידים השלימו את המלאכה (אחרת חיים פשוט לא היה משחרר אותם הביתה...)

מלבד "טעימות" כאלה, חיים מעביר במקום קורסים של שבעה מפגשים, שבהם הרמה והביצועים כמובן גבוהים יותר. ראינו במקום תוצר של קורס כזה: כסא נדנדה עשוי כולו עץ אלון, והחיבורים כולם ב"דומינו" של FESTOOL.

המקום מצא חן בעינינו, וסיכמנו עם חיים שהמיפגש הבא של הפורום (זה שאחרי הקרוב, שנדחה ממחר, יום ו', למועד קרוב שטרם נקבע) - ייערך ב"חיים בעץ".
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: עושים חיים ב"חיים בעץ"

הודעהעל ידי haimbaets » 17 פברואר 2012, 08:38

שלום לכולם.
בתחילה אני רוצה להודות לזיגי ויאיר שכיבדו אותי בביקורם אצלי בכפר. מהרגע הראשון היחס היה כי כאילו ואנו מכירים שנים וזה מעיד במפורש שיש מכנה משותף, לכולנו, אוהבי העץ, בחמימות ההדדית. כפי שיאיר וזיגי ביקשו, אשמח מאד שניפגש כולנו אצלי בנגרייה, נכיר, מעבר לשמות, נלמד ונלמד את כל ה'טריקים' היפים שיש לנו. שוב תודה, מחכה למפגש!
סמל אישי של המשתמש
haimbaets
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 17 פברואר 2012, 15:48

חיים , כפי שהבטחנו לך אנחנו לא מוותרים על מפגש אצלך, לאחר ההכרות הראשונית איתך. אני כמוביל המפגשים בפורום מבטיח לך שתוקפץ לראש רשימת המארחים לאחר המפגש עם קרג, שנדחה מפאת מזג האויר.
כאמור שמחנו להכיר אותך ובתקוה להמשך פעילות פורה.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי GILY » 03 מרץ 2012, 10:26

שלום
האם יש מפגש קרוב ?
אני לא רואה תכתובות בהכל דיבורים ?
סמל אישי של המשתמש
GILY
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 04 מרץ 2012, 10:17

ניתן לסערות במזג האויר לחלוף ולו במעט ונוציא בהקדם אל הפועל מפגש.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־5 אורחים