הי אור,
ברוך הבא לאתר, אנחנו שמחים על כל אחד ואחת שבוחרים להתחיל בתחביב המגניב הזה שנקרא עבודה בעץ, ואני אישית מאחל לך הרבה הצלחה והנאה ממנו, ואצלנו גם אומרים - "שתייצר הרבה שבבים"
לגבי שאלתך, התשובה המהירה היא שבודאי שאפשר! אפשר לגלף מסגרת למשקפיים מעץ, ואפשר לעשות זאת בעזרת הכלים שציינת ואפילו פחות (לא חייבים מסור - אבל הוא יכול לקצר את זמן העבודה הכולל), אבל אפשר להיעזר גם בהרבה יותר מזה...
סוג עץ שיתאים הוא כמעט כל סוג עץ שקיים, זה מאוד תלוי בעובי ובצורה של המסגרת (ככל שזה יותר עדין - תצטרך עצים קצת יותר גמישים וקצת יותר חזקים). צריך פשוט לנסות ולהתנסות ולקבל תחושה לעניין.
אבל, זה נראה לי פרוייקט קצת שאפתני להתחלה, בעיקר בגלל הנושא של החוזק, אבל גם דיוק ומיומנות בשימוש בכלים נכנסים לשיקול. אם הייתי אתה הייתי מתחיל בדברים הרבה יותר פשוטים (תגלף קוביה ישרה, מחזיק מפתחות בצורות בסיסיות) - תקבל קצת תחושה לאיך זה לגלף - אפילו אם יוצא לך דבר לא שימושי במיוחד... תתחיל בעץ זול כמו שאריות אורן שמקבלים בחינם - ואז לא תכאב לך בכיס כל טעות קטנה ותוכל להתרכז בלמידה ולא במחיר...
סכין פשוטה, כזו של אולר (לא יפנית), בהחלט תספיק לדברים פשוטים - בהמשך כשתתקדם אולי תרגיש צורך בדברים נוספים (יש כאלה שנשארים עם סכין בלבד ומאוד מרוצים) - בין לבין, כשאתה נתקל בכשלונות, וגם בהצלחות נשמח אם תשתף אותנו ואם תשאל שאלות שנוכל לעזור לך - תמונות תמיד עושות לנו טוב...
יש פה גם כמה מדריכים באתר שיכולים להיות לך לעזר בקישור הבא:
http://goo.gl/IWUqQ
במיוחד המדריך על ""פיסול זעיר" או גילוף בעץ Whittling גילוף-חיתוך בעזרת סכין" יכול להיות לך מעניין בתור התחלה...