חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התקנת מסילות מגירה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

התקנת מסילות מגירה

הודעהעל ידי goli » 11 ינואר 2012, 16:05

כמה שאלות בסיסיות בנושא מסילות:
1. מה בעצם ההבדל המעשי בין מסילות פשוטות FGV (איטליה) למשל למסילות בלום שעולות פי שניים? מסילות בלום שוקלות קצת יותר זה בטוח.
2. מדוע מקובל להתחיל את המסילה התחתונה לא ממש למטה ובכך להפסיד את הנפח שמתחת למסילה (2-3 ס"מ)? למה לא להתקין את המסילה בגובה 2 מ"מ? ו"לתקן" עם חזית המגירה.
3. מדוע בתמונה המסילה לא מתחילה ממש בקו אפס של הדופן, אלא כ 2-3 מ"מ ממנו?

תודה!
קבצים מצורפים
slides.jpg
goli
סופר משתמש

Re: התקנת מסילות מגירה

הודעהעל ידי moshik » 11 ינואר 2012, 16:30

1. אני מניח שהאיכות של כל המרכיבים היא טובה יותר המתכת,החומר ממנו עשויים הגלגלות,הציר של הגלגלות החיבור של הציר למתכת וכו.

2. המרחק צריך להיות כזה שהקצה הרחוק של המגירה לא ייתקע בתחתית הארונית זה בערך עד כמה שאני זוכר 5 מ"מ מהקצה המשופע של המסילה (יכול להיות יותר לא זוכר) לפעמים גם מהמשקל המגירה מקבלת בטן קטנה צריך למנוע את התקיעה שלה בתחתית הארונית.

3. צריך מרווח קטו כדי שההלבשה של המגירה תסגר קצת לפני שהגלגלת מגיעה לסוף זה מעין מרווח בטחון.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי amitay_s » 11 ינואר 2012, 18:22

1. כמו כל דבר בחיים מדובר בהבדלי איכויות.. המשמעויות הם מסילות של בלום או הרן (חברה מתחרה של בלום ולדעתי נותנת יחס תמורה למחיר מבין הגבוהים בעולם הפרזול) הם תנועה שקטה יותר, אורך חיי המסילה גבוה, חומר חזק מאוד שמאפשר נשיאת משקל גבוה וכו'

2. מושיק לקח לי את המילים מהפה.. מרחק של 5 מ"מ מתחתית הקופסה מספיק. אפשרי בכיף לחבר מסילה במרחק כזה..

3. גם פה מושיק הסביר בדיוק את הסיבה למרחק במסילות פשוטות.. במסילות מתקדמות (אלו עם עם בלימה שקטה) המרחק הוא 6 מ"מ
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 11 ינואר 2012, 20:57

גולי ידידי,

1. כפי שציינת המשקל שונה כי מסילה של בלום עשויה מחומר עבה יותר. מסילה של FGV היא מצוינת ובמחיר מצוין. גם מסילות של GRASS עשויות מפח דק. אינני מסתיר את התנזרותי ממוצרי BLUM (ככל יכולתי), וזאת לא מעט בגלל "בלורן" המיצגים אותם. במילה אחת - השרות, בשתי מילים - השרות גרוע. אם ברצונך להנות ממסילות בעלות רמה גבוהה ביותר, דרוש FULTERER. חומר עבה, צביעה איכותית ביותר ועל אחד הצדדים יש אקסצנטר שמאפשר כיוון אופקי לאחר הרכבת החזית.
2. אתה שואל בצדק לגבי מיקום המסילה ולצערי שני קודמי טועים קצת בענין המיקום האופקי של המסילה. אם תשים לב, ראש המסילה בולט מעט כלפי מטה. קטע ישר זה יכול לשבת על תחתית הארון. אני נוהג להתקין כך ששורת החורים היא 2 ס"מ מעל התחתית, זה טיפה גבוה ממה שציינתי קודם.
3. המסילה אמורה להתחיל 2 מ"מ מן שפת החזית. החור הראשון להרכבה הוא 35 מ"מ מהתחלת המסילה וכאן אנחנו מגיעים למידת הקסם 37 מ"מ ששם זה צריך להיות מותקן. זה יגרום לכך שהמגירה תיסגר על החזית ולא על המסילה עצמה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 11 ינואר 2012, 21:24

למען הדיוק אני לא התיחסתי למרחק של החלק הישר מהתחתית אלא לקצה החלק המשופע והמרחק שלו מהתחתית.
בפעמים הראשונות שהתקנתי מגרות(מזמן) רציתי לחסוך משענת והתקנתי את
את קצה החלק המשופע על התחתית ,ובחלק מהמקרים המגרה הייתה מתחככת
בתחתית מאז אני מרים את זה קצת.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 12 ינואר 2012, 10:36

החלק האחורי והחלק הקדמי המורחב, נמצאים בקו אחד. יחד עם זאת, ציינתי שאני נוהג להרכיב על קו 2 ס"מ מעל התחתית וזה נותן מרחק ביטחון ומינימאלי ביותר.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי goli » 12 ינואר 2012, 12:00

די מפליא שאין שום מדריך בעברית (אני לא מצאתי...) להתקנת מסילות. אז אני מתנדב לכתוב כזה :idea:
אבל כמובן אחרי שאאסוף את הידע והנסיון הנדרשים.
הנה קטע מקטלוג המסילות הסטנדרדיות של פגב:
רואים שם את המידות שדיברנו עד כה: 2מ"מ משפת הדופן ו 37 מ"מ לחור הראשון (בעצם הוא לא הראשון!?).
אז שאלות:
1. למה יש 3 סוגים של חורים? מה השימוש של החורים האליפטיים?
2. החורים שיש במסילות בלום קיימים גם במסילות פגב, אבל בפגב יש הרבה יותר חורים. למה?
3. באיזה ברגים יש להשתמש? מן הסתם ברגים שונים לחורים השונים?
4. מה תהליך ההתקנה של מסילה? נניח הדופן שוכבת על השולחן, עושים את הסימונים ומרכיבים את המסילה ואז את התיבה או עושים סימונים, מרכיבים התיבה ואז את המסילות?
5. מה דין 2מ"מ מרחק משפת הדופן אם רוצים להרכיב מגירה פנימית (שהיא באותו קו עם הדופן ולא מכסה את הדופן)?
6. האם כל המסילות זהות מבחינת התקנה? אם כן, האם ניתן למשל להתקין בצד ימין מסילה של חברה א ובצד שמאל מסילה אחרת?
קבצים מצורפים
FGV standard slides installation.JPG
goli
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 12 ינואר 2012, 12:20

עדיף להרכיב את המסילות לפני הרכבת התיבה עצמה זה הרבה יותר נוח
אם אין ברירה וצריך להכניס את הראש לתוך התיבה עדיף שיהיה לך גיג משלך (שבלונה)

החורים האליפטיים הם לצרכי סלחנות טבעית (אתה יכול לכוון קצת גם אחרי ההברגה) ואז להבריג את הברגים הקבועים ולהוציא את אלה מהאליפטיים.
(אני חושב שזה הסיבה מעולם לא השתמשתי בזה)

יש כאלה שמסמנים את החורים בהתאם למידות קודחים חור קטנטן ואז יותר נוח להבריג אותם.

אני עצלן עושה תרגילים בהחזקת הבורג על המברגה(בלי מגנט) ביד אחת כשהשניה מחזיקה את המסילה ומנסה להבריג תוך כדי (אבל זה לא דוגמה טובה)

הכי טוב זה להכין שבלונות לכל אורך של מסילה ולקדוח חורים קטנטנים במרכז החור עם סימון של פאנטש ממרכז.
ואז זה הרבה יותר קל. אתה מניח את המסילה מבריג ביד מעט את הברגים לתוך החורים שהוכנו מבעוד מועד ואז העבודה עם המברגה או מברג יותר פשוטה וקלה.

אני חושב שכל היצרנים שומרים על מידות אחידות של כל הפרמטרים

אני משתמש בברגים 16 שהראש שלהם נכנס כולו לתוך השקע.

זה יהיה מבורך אם תכין מדריך שלם להרכבת מגירות
תתייעץ עם אלכס יש לו הרבה נסיון אולי תעשו משהו ביחד.

אני בעד מחשבה על שבלונה משתנה שתאפשר סימון וקידוח של כל המגירות
גם אם כל פעם זה מידות שונות גם של הגובה וגם של אורך המסילה.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 12 ינואר 2012, 19:49

אותי כבר מזמן לא מפליא החסרון הבולט של חומר טכני בעברית בכל התחומים ולא רק בנגרות.
צרפתי תמונה בה רואים שהתקנת מסילה מיועדת להיות צמודה לתחתית.
1. האם כוונתך ל-2 חורים עגולים ואחד אובלי? האובלי מיועד להרכבה ראשונית ופילוס תוך כדי ולבסוף הידוק דרך החורים העגולים. מעולם לא השתמשתי בחורים האובליים. אני חושב שצריך לעבוד ברמת זילזול מאד גבוהה כדי שאי אפשר יהיה להסתדר עם החורים העגולים בלבד בעזרת סימון פשוט.
2. החורים זהים כמעט לחלוטין בכל המותגים, והם רבים, ומיקום החורים זהה גם. מספר החורים המינימליים יהיו קיימים בכל המותגים.
3. החור הגדול מיועד לבורג מסוג EURO SCREW או SYSTEM SCREW, והקטן לבורג סיבית, בד"כ 3.5 מ"מ באורך 16 או 18 מ"מ בהתאם לעובי הדופן.
4. אין חוקים לגבי שלבי ההתקנה, זה ענין של נוחיות לגופו של ענין.
5. במיקרה כזה אני נוהג להתקין דופן נוספת שהשפה שלה שקועה/נסוגה במידת עובי חזית המגירה+1 מ"מ. כך יובטח שהחזיתות ינעלו באותו מישור.
6. כל המסילות זהות מבחינת התקנה (לפחות אלו שאני מכיר) וניתן להתקין מותג שונה בכל צד.
קבצים מצורפים
drawer dim.jpg
באן ניתן לראות את המסילה מותקנת בצמוד לתחתית והמרווח המינימלי הדרש בין המגירה למיכסה העליון
screws.jpg
כפי שרשום IMPORTANT, חשוב להכניס את הבורג הזה רק לאחר שכל המגירות והחזיתות מאופסות ומכוונות. אם לוחצים על המגירה כלפי מטה, ניתן להבחין שהנקודה הזו מתרחקת מן הדופן. לכן הבורג חשוב לאפשר עומס מקסימלי במגירה.
front screw.jpg
הברגים העיקריים במקומם
(7.78 KiB) הורד 284 פעמים
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 13 ינואר 2012, 00:33

בואו נרים את הכפפה, ונכתוב באמת מדריך מפורט.
אני מתנדב לעבודת תרגום מאנגלית אם יש משהו שאפשר לתרגם.
ואשמח לעזרה בהשגת החומר הכתוב וקצת עזרה בתרגום מונחים טכניים.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־10 אורחים