חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מידע לגבי עובי ומחירי פלטות עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מידע לגבי עובי ומחירי פלטות עץ

הודעהעל ידי luna18 » 31 דצמבר 2011, 22:12

שלום,
מצאתי שדי קשה להוציא מידע מהאינטרנט לגבי עובי זמין של פלטות עץ לריהוט, וכן לגבי מחירים.
האם אתם מכירים מקור טוב למידע כזה?
ספציפית לפרויקט הנוכחי (כמה שולחנות קטנים, תיבות צעצועים על גלגלים ומספר מדפים) אני צריך לדעת מהם העוביים הזמינים של פלטות עץ אלון כדי לתכנן את המידות של החלקים (בתכנון הכנסתי עוביים של 19/28/40ממ בהתאם לחלקים). גם לא הצלחתי לקבל מושג לגבי העלות של העץ.
ברור לי שתמיד אפשר להרים טלפון לנגריה או מחסן עצים, אבל רציתי לדעת האם יש מקור מידע ברשת לנושא זה.
תודה ושנה אזרחית טובה.
luna18

Re: מידע לגבי עובי ומחירי פלטות עץ

הודעהעל ידי andre » 01 ינואר 2012, 09:31

אני חושב שאין ממש מקור עם מחירים מדויקים למחירים כאלה ואחרים מהסיבה הפשוטה שכימעט לכל מקום שאני מכיר יש טווח מחירים שונה ... עצים שעולים איקס מחיר במקום אחד יעלו אחרת בעיר שונה ... או אפילו במחסן עץ קילומטר משם ...
אני חושב שהכי טוב זה לעשות רשימה מפורטת על כל העץ שאתה צריך , כמובן שתיהיה כמה שיותר מסודרת וניתנן להבנה ופשוט שלח בפקס לכמה מקומות בישביל לקבל הצעת מחיר סופית לעלות (לא לישכוח לברר אם זה כולל מעמ או לא ... זו הכוונה בסופית ... )

תוך יומיים בערך תקבל את כל המחירים ותוכל לבחור לאן ללכת .
כמו כן , אחרי שבחרת מקום לקנות ממנו , לך אישית ותיראה על מה בעצם אתה משלם והאם יש שארית , ואם יש תגיד שאתה רוצה אותה ...

לדוגמא אם אתה מזמין שתי לוחות של עץ מהגוני באורך מטר ארבעים ... אתה בעצם קונה לוח אחד ארוך של ארבע עשרים (אם אני זוכר נכון ) מהסיבה הפשוטה שככה הלוח מגיע בגודל סטנדרתי ואין להם מה לעשות עם השארית רוב הזמן , אז הם פשוט מוכרים את כל הלוח ... וממנו חותכים לך מה שאתה צריך , כמובן שיש שארית לוח ולפעמים הם "לא נותנים אותו " למרות ששילמת על לוח שלם ... אז לשים לב בבקשה

יום טוב ובהצלחה בפרויקט
andre
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 01 ינואר 2012, 14:36

צודק אנדרה, והסיבות הנוספות שאין רשימת מחירים היא
1. מחסני העצים שונאים לפרסם מחירים מחשש שהמתחרים ידעו וישתמשו במידע (למשל להוזיל ב5 ש"ח ואז להיתפס לזולים יותר)
2. המחירים משתנים מעץ לעץ ומלוח ללוח, ויש הבדל אם קונים בחבילה - או בוחרים בעצמך לוחות בודדים.
3. כל משלוח ומשלוח עלול לשנות את המחיר של לוח מסוג מסוים (עולה ויורד לפי תדירות האוניות וגם האופנה הנוכחית).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי nirt » 01 ינואר 2012, 15:18

יש מחסן עצים מעולה עם מגוון פלטות ועץ מלא "מי השרון" באזור התעשיה קרית אריה ליד צומת סגולה והמחירים שפוים
nirt
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 01 ינואר 2012, 17:03

nirt כתב:יש מחסן עצים מעולה עם מגוון פלטות ועץ מלא "מי השרון" באזור התעשיה קרית אריה ליד צומת סגולה והמחירים שפוים

לא הייתי אומר שפוי, אבל מבחינת המבחר כמעט אין תחרות - המחירים גבוהים, עד גבוהים מאוד.

אלון נמכר ע"י לא מעט מחסנים, והייתי ממליץ לך לעשות השוואת מחירים רצינית כולל ביקור במחסנים ולראות מה מציעים ובכמה. לא הכל דומה (כמו שכבר נכתב) - יש מלא הבדלים בלוחות במחירים ובאיכות (אין דינו של אלון אירופי כאלון צרפתי או אמריקאי (לבן ואדום)),

אז יש את מי השרון, בפתח תקווה
יש את ט.ר. עץ בחולון http://www.nagaroot.com/directory/cards ... 7%A2%D7%A5

יש את אברבוך ברמלה http://www.averbuch.co.il/contact.asp
גרוס באשדוד http://www.urigross.co.il/index.php?lang=he

תתקשר, תלך לבקר וזה תמיד חוויה גם אם לא מוצאים בדיוק.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

קצת מספרים

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 01 ינואר 2012, 20:54

כלל אצבע למחיר עץ אלון הוא ש- 3000 ₪ למ"ק (כוללמעמ) זה מחיר טוב.
יש מחסן עצים גדול ומסודר בשם 'טרילוג' בצומת עד הלום (ליד אשדוד). המחירים שם בסביבות הנ"ל. יש להם מבחר לוחות בעוביים ואורכים שונים. אתה מחוייב לקנות לוח שלם אך הם ישמחו לחתוך לך לפי צרכיך בתוספת מחיר סבירה
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

Re: קצת מספרים

הודעהעל ידי Yosef 88 » 01 ינואר 2012, 23:31

חדש כאן .... אבל 3000 ש"ח לקו"ב זה ממש זול.
לאחרונה רכשתי במי-השרון. המחירים שם הרבה יותר גבוהים ... סביב ה-5000 לפני מע"מ. מה שכן! - שירות ומבחר ואיכות למפות.
Yosef 88

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים