זה מקדח זה?
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
זה מקדח זה?הכלי הבא הגיע לידי השבוע. הבנתי שרכשו אותו בתל אביב בשנת 1939. לא ברור למה הוא משמש בדיוק אם כי על פי צורתו זה מקדח לעץ. כנראה היה בו שמוש במקדחת "מנואלה" ידנית. מה חוות דעתכם?
Re: זה מקדח זה?פיני ידידי ,
ע"פ ראש המקדח, אכן הוא מתאים למקדחה ידנית, וראשו מותאם ליצירת קדח קטן שלאחריו ניתן יהיה להבריג ביתר קלות את הבורג. ומדובר בברגים גדולים יחסית. לי יש מכשיר קטן עם אותו רעיון , בתקופת טרום המברגות החשמליות היה די קשה להבריג ישירות ואז השתמשו ב "קידוח מוביל" להקל על מלאכת חדירת הבורג. חושבני שבזה מדובר.
Re: זה מקדח זה?זהו מקדח שנקרא gimlet auger ומתאים ל-brace ("מנואלה"). צורת המקדח ישנה מאוד, ואינה מספיק חזקה בשביל ליצור חורים גדולים, בעיקר בעצים קשים. לכן השימוש מוגבל לחורים קטנים.
קדיחה של חורים מובילים לברגים נפוצה גם היום - זה מונע פיצוץ של העץ ובהברגה לעצים קשים ראש הבורג לא עומד בעומס שצריכה המקדחה להפעיל.
Re: זה מקדח זה?פיני
אתה מוזמן אלי לראות סדרה שלמה של מקדחים כאלו. אפשר להצטרף אליך ביום ו <?
Re: זה מקדח זה?אשמח לראות גם
אפשר תמונות לחבר'ה?
Re: זה מקדח זה?
בוודאי, באיזה שעה ? אני יכול רק בסביבות 8 וצפונה.
מה שזיגי הציג, זה סוג של מרצע..יש לי כמה כאלה בגדלים שונים. הם שימשו לניקוב רצועות עור ואחרות,בצורה ידנית לשימוש ביתי. מה שפיני הציג, אכן מתאים למקדחה ידנית (מנואלה..). יתכן שאביזר זה היה בשימוש תעשייתי כל שהוא..ישנם סוגי מרצעים חלקים עם חוד. וישנם אלה עם החוד הלולייני..שימו לב שקצה החוד היה מושחז. ושימש את הסנדלרים, לניקוב חורים לשרוכים, תוך שהוא חותך את העור שכמו שאנו מקלפים תפוח, אך בצידו הפנימי..ומשאיר חור עגול.
Re: זה מקדח זה?בדיוק בדיוק כפי שזיגי אמר - מקדח מקדים לבורג עץ עוד בטרם היות כלים חשמליים. מופעל ע"י מקדחת מנואלה, ידנית כמובן, בצורת האות למד. גם אצלי עדיין נמצא הציוד הזה, אלא שאני גר בקצה המזרחי של המדינה, בבור... אבל אם יהא ביקוש - אצלם ואציג.
Re: זה מקדח זה?תודה אריה.
אכן, כבר לפני כחצי שנה קיבלתי מידע זה מזיגי. ובנתיים אף מצאתי גם את המקדחה עצמה.
Re: זה מקדח זה?מסתבר שיש כאלה שאכן חושבים שזה מקדח.
תקרא מה שיש ל- Stephen Shepherd להגיד על זה, בבלוג שפרסם עכשיו. http://www.fullchisel.com/blog/?p=107 הוא טוען שבניגוד לדעה הרווחת, שהם משמשים ליצירת חור מקדים, דווקא יתרונם הוא בכך שחור היציאה של הקדח נשאר חלק ולכן הם מאוד מתאימים ליצירת קדחים עוברים בלוחות דקים. הבחור הוא בעל ידע רב בעבודה בכלי עבודה ידניים ואף כתב ספר בנושא, שכמובן קיים בספרייתי הצנועה. את הדעה הנ"ל כתב לא מתוך יד אישי אלא מתוך הנחה מושכלת. מעניין לשמוע.
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים | |||||