max63 כתב:מושיק, לא נראה לי שיצליח לך אבל במסגרת התהייה והניסוי, נסה אולי קידוח חצי דרך מכל צד. זה מאפשר מקדח קצר שפחות בורח בקצה ודיוק מובטח לפחות במספר הס"מ הראשונים בכל צד.
אגב, לא בטוח שמקדח 23 יתן חור 23. אולי 23.5 או 24 או....
הפתרון המקצועי/מוכר/ישן/עובד זה להכניס את המקדח דרך החור האחורי של המחרטה (המעבר החלול של העוקץ האחורי) לתמיכה במקדח, ואת החומר עצמו לתמוך כמה שיותר קרוב לפתח הקרוב למקדח (כמובן שעדיף להחזיק מהצד הרחוק בפוטר) על ידי Steady Rest ואפילו בכמה נקודות לאורך הקידוח בקידוח כזה ארוך.
על ידי הייצוב האגרסיבי, מגיעים למצב שעץ בכלל לא רועד, והמקדח בגלל התמיכה גם לא יוצא ממירכוז.
מומלץ להקדים לקידוח במקדח בקוטר הסופי הכנת מרכז עם centering bit בכדי להבטיח שלא יהיה גישוש (ואולי פספוס) של נקודת האמצע על ידי המקדח.
לדעתי אם משאירים כה מעט עץ (1.5 מ"מ לפי החישוב של מושיק) הסיכוי להצלחה הוא נמוך למדי, אבל אפשרי. מדובר על עבודה מאוד איטית הייתי ממליץ על קירור אוויר למקדח... (כן, יש כאלה ביטים, במתכת משתמשים בשמן, בעץ אפשר להזרים אוויר קר - למעט שזה יעשה).
בהצלחה, אני הייתי מנסה חומרים אחרים אם זה אופציה - גליל עץ עם דופן של 1.5 מילימטר זה לא הדבר הכי עמיד בעולם.