חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מעבר של workshop מהחניה למרתף

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מעבר של workshop מהחניה למרתף

הודעהעל ידי L.D » 26 אוגוסט 2011, 22:24

שלום לכולם
לאחר התלבטויות רבות החלטתי להעביר את workshop מהחניה למרתף.
זאת הזדמנות לארגן את הכל מהתחלה ועם תכנון מראש.

מספר פרטים.
גודל המרתף 633 ס"מ X 445 ס"מ.
אני רוצה לסדר מערכת שאיבה מכל מכשיר, מערכת לחץ אוויר מספר נקודות וכמובן מערכת חשמל.
החניה תשמש מחסן לעצים, מקום לשואב אבק, מקום לקומפרסור, פינת צביעה.

אשמח לקבל הפניה לאתרים בהם מראים סידור של workshop תמונות של workshop שלכם. רעיונות ודגשים לסידור המכשירים, כלים, מגרות. איזה סוג צנרת כדאי להשתמש למערכת השאיבה, צנרת למערכת לחץ האוויר סוג ברזל, פלסטיק.

כמו כן האם משהו מכיר תוכנות לתכנון workshop. קיבלתי הפניה מפיני לתוכנה של grizzly הבעיה שהיא עובדת בפיט ואנטשים וחסר לה מספר אופציות חשובות.

הלינק יכול להיות מעניין.

תודה מראש.
L.D
סופר משתמש

Re: מעבר של workshop מהחניה למרתף

הודעהעל ידי najimovm » 27 אוגוסט 2011, 15:42

קודם כל תתחדש ובהצלחה.
אל תשכח לחשוב על איוורור מתאים למקום, אם זה מרתף בטח יש רק חלונות קטנים אם בכלל.
לפני שאתה מעביר את הכלים, תנסה לבדוק מה הגודל המקסימלי שאתה צריך לכל כלי- הרבה פעמים החומר המעובד בולט מעבר לגודל המכונה, ואתה לא רוצה שתהיה שם מכונה אחרת.
בקשר לקישור- פשוט תתייחס לפיטים בתור מטרים- כל פיט = מטר (במציאות-3 פיט הם 91.5 ס"מ). אחרי שתסרטט ככה את כל החדר, אם עשית את הקיר 4 פיט במקום 4 מטר, ואת המסור (סתם דוגמה) 2 פיט במקום 2 מטר, הקנה מידה נשאר- המסור הוא חצי מהקיר. גם באתר www.finewoodworking.com היתה תוכנה כזו, תחפש גם שם.
תיהנה, ותעלה תמונות של המקום החדש
najimovm
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 27 אוגוסט 2011, 21:25

מזל טוב...
מה זז מהמרתף לטובתך? בזמנו זה היה חלל של מישהו אחר לא? :-)
לגבי סידור המקום - לא מכיר תוכנה טובה במיוחד - סקטצ'אפ הכי נוחה, ויש לה ספריית אובייקטים מקיפה למדי כולל כלי נגרות שונים ומשונים.

כל התוכנות שאני מכיר (כולל סקטצ'אפ) נותנות רק תמונה לא כלים שבאמת יודעים להגיד אם סידור כלשהו הוא טוב או לא...

באותה מידה ובשביל הרעיונות הייתי מעדיף לצייר על נייר, להכין ציורים לפי קנה מידה של הכלים ולהזיז אותם על גבי ציור המרובע/צורה של המרתף עד שאתה מגיע לסידור "אופטימלי" (כמו שאתה יודע גם זה ישתנה כנראה :-( )

הכי טוב להביא קופסאות קרטון ולהעמיד אותם במקומן המשוערך ולראות אם זה באמת מסתדר (מספיק מקום למעבר, כיוון אופטימלי ממכשיר למכשיר - מקצוע למשור וכו').

לגבי רעיונות אתה מוזמן לקפוץ או לתאם - יש לי גליון או שתיים של מגזינים עם כתבות (או אפילו כל הגליון) שמוקדשים לנושא זה ואשמח להסתכל עליהם איתך לסיעור מוחות וגם להשאיל לך אותם או לצלם חלקים רצויים (מערכות שאיבה וכו').

רעיון ראשון זה לסדר תחנת השחזה מסודרת כפינה (לחריטה וכול השאר).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי L.D » 29 אוגוסט 2011, 22:26

najimovm כתב:קודם כל תתחדש ובהצלחה.
אל תשכח לחשוב על איוורור מתאים למקום, אם זה מרתף בטח יש רק חלונות קטנים אם בכלל.
לפני שאתה מעביר את הכלים, תנסה לבדוק מה הגודל המקסימלי שאתה צריך לכל כלי- הרבה פעמים החומר המעובד בולט מעבר לגודל המכונה, ואתה לא רוצה שתהיה שם מכונה אחרת.
בקשר לקישור- פשוט תתייחס לפיטים בתור מטרים- כל פיט = מטר (במציאות-3 פיט הם 91.5 ס"מ). אחרי שתסרטט ככה את כל החדר, אם עשית את הקיר 4 פיט במקום 4 מטר, ואת המסור (סתם דוגמה) 2 פיט במקום 2 מטר, הקנה מידה נשאר- המסור הוא חצי מהקיר. גם באתר www.finewoodworking.com היתה תוכנה כזו, תחפש גם שם.
תיהנה, ותעלה תמונות של המקום החדש

תודה על התשובה.
לא ניתן להכניס יותר משתי שדות כך של ניתן לדוגמה להכניס 700 ס"מ.
בכל מקרה יש חסרונות נוספים לתוכנה.
L.D
סופר משתמש

הודעהעל ידי L.D » 29 אוגוסט 2011, 22:37

היי משה
אכן כן עשינו שינויים רבים בארגון ועדיין לא סימנו לפנות את המרתף.

אשמח להשתמש בתוכנה ולקבל הדרכה קצרה בנושא.

אכן כך עשיתי צירתי את המרתף ובדף אחר צירתי ריבועים וכך התחלתי את התכנון הדבר שחסר לי להוציא מידות יותר מדויקות של הצנרת לסוגיה שברצוני לחבר בין הנקודות.

אני אצור אתך קשר כדי לקבל רעיונות וגם את החוברות. גם מושיק התנדב לבוא אליי לעזור בתכנון.
כל עצה או רעיון יתקבלו בשמחה.
L.D
סופר משתמש

הודעהעל ידי L.D » 29 אוגוסט 2011, 22:48

האם למישהו יש ניסיון מה עדיף להשתמש עבור צנרת לחץ אוויר.
יש אפשרות של צינורות ברזל רגילים אך לא נוח לעבוד איתם.
יש אפשרות לצינור מסוג מסוים של פלסטיק קשיח השאלה אם הם עמידים לאורך זמן ואין דליפות אוויר.
יש צינורות מסוג גומי גמישים האם הם עמידים לאורך זמן.
איפה כדאי לקנות את הצנרת והמחברים.

תודה למשיבים.
L.D
סופר משתמש

הודעהעל ידי Saba_jackson » 30 אוגוסט 2011, 01:08

רק ברזל! רצוי ללא תפר כמובן, יש להקפיד על שיפועים לכוון המדחס, מלכודות מים בזוויות או בפיצולים ומייבש ווסת מתאים ביציאה.

1. אשמח לסייע בתכנון ובייעוץ לרכש
2. אשמח לעזור בסבלות בשעות הערב (יש לי גם עגלה מסיבית אם תצטרך.)

בהצלחה רבה
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי eyal g » 30 אוגוסט 2011, 21:20

הי
הרבה זמן לא הגבתי בפורום. שמח לשוב.
1. תסתכל בלינק הבא על הסירטונים של ה"לוחש לעצים" (באנגלית). פרק 125 נדמה לי שהוא נותן סקירה על סידור החדר.
http://thewoodwhisperer.com/category/video/the-shop/
2. לגבי צינור עם תפר או בלי תפר - אני יודע שבלחצים שבהם אנו עוסקים אין בעיה של בריחת אויר מהתפר (המרותך). כמובן שללא תפר יותר איכותי (ויקר).
בדרך כלל ללא תפר הם גם כבדים יותר (עובי דופן עבה יותר).
3. יש מחברים מהירים עם צינורות גמישים שמאפשרים התקנה מהירה, ללא דליפות. תחפשו באזור מגוריכם חברות פניאומטיקה כמו בקרה-גבע או אוטומציה ירוחם. תבקשו מחברי קמוצ'י (CAMOZZI) או דומיהם. אנני יודע איזו חלופה זולה/יקרה יותר.
http://catalogue.camozzi.com/res/pdf/ENG_4_1_05.PDF
eyal g
סופר משתמש

הודעהעל ידי L.D » 31 אוגוסט 2011, 19:08

תודה למשיבים.
גם אני חשבתי שעדיף להשתמש בצנרת ברזל. העניין שזה מאוד לא נוח לעבודה ולא מאפשר שינויים בתהליך.

מברור שעשיתי במספר חנויות כולם ממליצים להשתמש בצנרת פלסטיק קשיחה צינורות גומי גמישים כמו במוסכים. החיבורים לצנרת זו מאוד נוחים.

אני עדיין בודק איזה סוג מחברים להשתמש בנקודות הפיצול של הצנרת.
L.D
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 31 אוגוסט 2011, 22:31

מניסיון, צנרת פלסטיק קשיח טובה למשימה, ואין סיבה שלא- אם היא מחזיקה מים בלחץ למה שלא תחזיק אוויר?
יש מחברי פליז שמיועדים לצנרת כזו, בכל הצורות והפיצולים שאתה יכול לרצות בנגריה שלך.
המלצה- במקום צדדי של המערכת, כזה שכנראה לא תשתמש בו, תתקין ברז גינה רגיל. לפעמים צריך לרוקן את הקומפרסור, כדי לתקן את המערכת או משהו, ובמקום לחכות זה מתרוקן ברגע.
עוד דבר- כמו שקעים במטבח- אין דבר כזה שיש יותר מדי. תעשה נקודת חיבור לצינור גמיש ליד כל מכונה, ואולי עוד אחד במרכז
najimovm
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים