איך מדביקים פורמייקה על מדפי סנדוויץ + על הקנטים?
יש לי קליבות, ראוטר, מה צריך עוד..?
תודה
שאלה של חסר נסיון בתחום
7 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
שאלה של חסר נסיון בתחוםאיך מדביקים פורמייקה על מדפי סנדוויץ + על הקנטים?
יש לי קליבות, ראוטר, מה צריך עוד..? תודה
Re: שאלה של חסר נסיון בתחוםהבה נתחיל : סכין פורמייקה / וידיא
דבק מגע לייסטים - ליצור הפרדה גלגלת לחץ =ליצור לחץ סכין לראוטר המיועד ל"ניקוי פורמייקה יש כאלה שהקנטים עשויים גם מפורמייקה , ויש שמדביקים סרטים - המיועדים לכך בכל מקרה את הקנטים ראשונים . כאת ראשית יש לחתוך את הפורמייקה בגודל הרצוי , למרוח דבק מגע על הלוח מחד ועל הפורמייקה מאידך יש להניח את הלייסטים על גבי לוח העץ במרווחים של 10 ס"מ לאחר 20 דקות ישלהניחאת הפורמייקה בצד אחד של הלוח במדוייק ולאט להזיז את הלייסטים ולהצמיד את הפורמייקה למקומה . כאשר הכל במקום לעבור עם גלגלת הלחץ במידה ויש ולהדק , במידה ואין ניתן גם עם סמרטוט לאחר ייבוש לעבור עם הראוטר לניקוי עודפי הפורמייקה בהצלחה
Re: שאלה של חסר נסיון בתחוםבתמונה המצורפת יש סכין לחיתך ידני של פורמייקה, מורחן מסרק ומספר אמצעים להידוק הפורמייקה. את שני הרולרים אני מניח שאין לך, לכן תוכל להשתמש בחתיכת עץ מעוגלת וליתר ביטחון לעטוף אותה בבד דק אך לא הכרחי.
את הפורמייקה חתוך ב-1.5 ס"מ (בסה"כ) גדול ממידות המדף. את הקנט חתוך כ-1 ס"מ רחב מעובי המדף. בהנחה שיש יותר מקנט אחד, הנה טיפ: חורצים את הפורמייקה (ברוחב הרצוי) מצד הפנים עד שהמקום נהיה שקוף מול האור. בשיטה זו קל יהיה למרוח דבק על הצד האחורי השלם (של כל הפסים) ו"לשבור" אותם אחרי יבוש הדבק. וודא שכל המשטחים נקיים מאבק ומרח שיכבה אחידה של דבק מגע על המדף ועל הפורמייקה. הנח להתיבשות עד שהדבק נראה לא מבריק/לח. הנח מספר דיבלים 6-8 מ"מ או לייסטים בעובי דומה על המדף (מקביל למימד הצר)במרחקים של כ-20 ס"מ ביניהם. חשוב להניח מרווחונים בשתי הקצוות כ-1 ס"מ מן השפה פנימה. מקם את לוח הפורמייקה כך שהיא בולטת באופן סימטרי מכל הצדדים. הצמד עם היד "פס" באמצע המדף, הרם קצה אחד, סלק את המרווחונים והתחל להצמיד את הפורמייקה מן האמצע לעבר הצדדים למנוע לכידת בועות אויר. חזור לגבי הקצה השני. בצע פעולת הצמדה עם לוחית העץ בתנועות ארוכות מן האמצע לעבר השפות. הקפד על הצמדה טובה בהיקף. אין חשיבות מה מדביקים קודם - משטחים או קנטים, למעט אסטטיקה. אם המדפים חיצוניים, הייתי מדביק את הקנטים בסוף. נקה את העודף עם רוטר/טרימר עם סכין יעודית לפורמייקה. יהיה צורך בליטוש נוסף כי הסכין לא מורידה לגמרי.
Re: שאלה של חסר נסיון בתחוםתודה תודה
טוב שלא התחלתי... יש כאן טיפים נהדרים , בעיקר עם סימון הקנטים לפני מריחת הדבק. אני אנסה אחד ואעלה לכאן תמונה....
Re: שאלה של חסר נסיון בתחוםאלכס שווה זהב בתשובות המפורטות שלו. יישר כח.!!!!!!
Re: שאלה של חסר נסיון בתחוםהיי אלכס
איזה כיף לקבל תשובה כזאת מפורטת האם הטיפים תופסים גם להדבקת פורניר ? תודה , משה
Re: שאלה של חסר נסיון בתחוםאני מניח שאתה מתכוון לפורניר שניקרא משולש. אם כן אז התהליך זהה לחלוטין למעט חיתוך הפורניר. ניתן לחתוך על מסור שולחני ואת החומר לקנטים (אם הם עבור עובי לוח דק) אז לחרוץ עם משור יד יעודי.
http://en.wikipedia.org/wiki/Veneer_saw
7 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים | |||||