קיבלתי שני גזעים ממקור לא צפוי (אביחי)
הגדולה : ינבוט קוטר 32
הקטנה : ברוש קוטר 16
קטנה וגדולה
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
קטנה וגדולהקיבלתי שני גזעים ממקור לא צפוי (אביחי)
הגדולה : ינבוט קוטר 32 הקטנה : ברוש קוטר 16
Re: קטנה וגדולהמושיק,
האם ציפית בווקס דבורים ? הצבע של הינבוט ממש "בוהק"! מהתמונה, בקלות הייתי יכול לומר שקערת הברוש עשויה בכלל מאבן (על אף סיבי העץ...) האם הצבע הכחלחל הוא תוצאה של פטריה כלשהי בעץ ? עבודה יפהפייה (מושיק), עצים נפלאים (אביחי)
Re: קטנה וגדולהמגיע לך WOW אך בבקשה תן דעתך לליטוש ,אל תיפגע ,חשוב מאוד שלא ניראה את קווי החריטה .
Re: קטנה וגדולהנגעת בנקודה חשובה
הכלים שאני עושה הם לשימוש יומיומי במטבח (הגשה בישול וכו) את החריטה הסופית אני משתדל לעשות כך שאני לא אדרש לליטוש (אני נמנע מללטש את הקערות) אני מורח ווקס דבורים אח"כ ליטוש עם נייר 600 להחלקה סופית וזהו. אחרי מספר ימים של שימוש שעובר על הקערות (מים,סבון,שמן וחוזר חלילה) אין משמעות לחריצים. מבחינתי אין דבר יותר מתסכל מאשר לשייף קערות אחרי חריטה.
Re: קטנה וגדולהמסכים איתך בקשר לתיסכול ובתנאי שתיהיה חריטה אחידה, יותר נקיה ללא סימנים ,אני מקווה שאינך משתמש בחומרים כגון סנדיגסילר או חומרים רעילים אחרים ולאחר מכן משתמש בכלי למזון.
Re: קטנה וגדולהמושיק יופי של עבודה.
ושאלה, האם הברוש אינו רעיל כפי שמספרים והאם מותר להשתמש בו לצרכי מזון ??? אנא האירו את עיני החורט המתחיל שכמוני.
Re: קטנה וגדולהלא יודע אני חי (בינתיים)
Re: קטנה וגדולההמראה הטבעי יפה בעיני.
Re: קטנה וגדולהעד כמה שידוע לי בתרבות היפנית משתמשים בברוש להכנת כלים לאחסון מזון משום שלעץ יש תכונות דוחות חרקים ואנטי-בקטריאליות.
כל עוד העץ יבש והגימור טבעי (כמו שעוות דבורים) אני לא חושב שיש בעיה של רעילות.
Re: קטנה וגדולה (על ברוש)כפי שכבר נכתב:
http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... d163248080 * גם היפנים משתמשים בברוש, בעיקר לציו עמיד במים כגון שרפרפים וקרות לשימוש בזמן הסיבון. יש להם שני סוגים פופולרייים: Hinoki and Sawara
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד | |||||