קצת קשה לי עם ההגדה של מה שתיכף תראו ותשמעו עליו כ"עבודת נגרות" אבל זו ההגדרה הכי קרובה.
הסיפור בקצרה הוא כזה: כשעברתי לגור לבד ידעתי שאני רוצה שכל אוסף המוזיקה שלי יהיה איתי בבית החדש. כל עוד גרתי עם השותפה, הייתי צריך לעשות סבב של הדיסקים בכל שבת בערך כאשר הייתי בא לארוחת שבת. לא מצב "כייפי" ולא הגיוני למדי.
התחלתי לתכנן את הדירה אליה אני עובר. החלטתי להקדיש את הקיר הפנימי הרחב [שאיננו חלק מהשלדה של הבניין] למטרה זו. התייעצתי עם חבר משותף שלי ושל השותפה ושלמעשה היה זה שתכנן ובנה את ספריית הספרים שלה אשר התפרשה על פניי כמה מטרים טובים בדירתנו.
ציינתי בפניו שאני רוצה ספרייה "פשוטה" למראה ונוחה: שיהיה נוח להוסיף עוד דיסקים בעת הצורך בקלות. אחרי שנים עם מעמדים קנויים בהם ישנם מסילות בהם אמור להיכנס הדיסק, ידעתי כמה זה מתסכל ולא נוח להעביר 30 או 100 דיסקים קדימה או אחורה רק כי קניתי 10 חדשים ל 4 מחלקות שונות [רוק, פסי קול, ישראלי וג'אז למשל] וכמה זה לא וח כאשר יש לפעמים קופסאות קרטון או גודל הדיסק הוא לא סטנדרטי.
קיבלתי את מה שרציתי ככה:
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 41356.jpg/
התהליך היה פשוט למדי:
1. מדידת הקיר.
2. תכנון מספר המדפים והמרווחים בהתאם למידות דיסק ממוצע.
3. מציאת נגרייה "זולה". זה דווקא היה פחות פשוט ממה שהייתם מצפים. לפחות בשכונת פלורטין בת"א כי לא רציתי לשלם תוספת על משלוח של העץ לדירה במידה ואסע להזמין במקום אחר.
4. קבלת העץ ונתינת התשלום.
5. שיוף העץ. החתיכות שהגיעו, הגיעו "גסות" והלוחות השונים היו מרובעים קרי, חדים מדי.
6. הרכבה. הקטע שהיה אמור לקחת לא יותר מחצי שעה גג אבל עשיתי אותו בחברת ההורים שלי [כאשר הם יושבים על הספה מולי ומול המעמד] אז זה קצת נמרח לשעה וחצי.
7. לשים את הדיסקים במקומם עם החוצצים.
8. להשוויץ.
זהו. אם תרצו, אפרט גם על תהליך ההרכבה הפשוט מאוד בעצמו. בינתיים, קצת מספרים:
2.20 מ' גובה
1.76 מ' רוחב
15 ס"מ עומק
קרוב ל 1000 זה מספר הדיסקים שהיו לי כאשר הוא נבנה.
12 מדפים
1 בורג מחזיק אותו לקיר
בלתי ניתן לספירה: מספר שעות ההנאה שאני מפיק מהתכולה שלו וגם מספר האנשים מולם השווצתי בו ובתכולתו בגאווה רבה.
איתי.