אופניים מעץ
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
אופניים מעץראיתי פעם אופניים מעץ ללא פדלים. הם נועדו כדי ללמד רכיבה על אופניים ללא צורך בגלגלי עזר. פשוט נוסעים על ידי דחיפה ברגליים. עשיתי כאלה לבני והוא מאד מרוצה. להלן התמונות. זה לא כל כך מסובך ומי שרוצה יכול לקבל יעוץ. אין לי כל שרטוטים או מידות אבל אפשר להבין מהתמונות (אולי). יש הרבה מקום לשיפור, בידיות, בזוית המושב ועוד. אני לא שיפרתי כי ברגע שהבן שלי ניסה אותם הוא כבר לא הרשה לי להמשיך לעבוד עליהם.
Re: אופניים מעץיופי של עבודה.
לא ברור לפי הצילום (לפחות לי) כיצד הכידון מסתובב . האם קיימת אפשרות להגביה את הכיסא ולכוונן אותו ? ושאלה בעברית (איך לא) מי יודע מהיכן בא השם כידון לאופניים ?
רגע של עיבריתשנים רבות הייתה לשון משחקי הילדים בארץ ישראל משופעת במילים שאולות מצרפתית. ואולם לא כל המְשחקים דיברו צרפתית, ולפיכך היו המילים משתבשות בפי הילדים וגם בפי המבוגרים. המילה כידון (של אופניים) היא שיבוש של 'גידון' (guidon), ובטעות נקשרה בכידון העברי, ככל הנראה מהדמיון של שני המוצרים. הכידון ככלי נשק הוא מוט ארוך והיגוי האופניים גם נעשה באמצעות מוט.
האופניים מגניבים ביותר!!!
Re: אופניים מעץהנה סרטון שיבהיר השימוש באופני העץ וממחיש את ההיגוי שלהן.
www.likeabikeusa.com/videos/video1.html כן, במקור ניתן לכוון את גובה הכיסא נערך לאחרונה על ידי harel בתאריך 27 אוקטובר 2007, 00:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: אופניים מעץיפה אמרת פירוש המילה guidon גידונה = לכוון guide באנגלית.
תודה על הסירטון
Re: אופניים מעץ
וכך גם ה"רמה", ה"שפיצים", ה"פדלים". יש לי שאלה למרות שהשעה כבר מאוחרת, למה באמת שלא תרשמו את המושגים הנפלאים האלה במילון הויקיפדיה בעברית?
Re: אופניים מעץיופי של אופניים, יופי של עבודה, ויופי של סירטון.
אם תוכל לפרט קצת יותר על הציר, על החור לציר, ומאיפה קונים את הגלגלים. בכלל אם לפרט על החלקים. נראה שגוף האופניים הוא משתי לוחות נכון? תודה מראש. "כישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר"
Re: אופניים מעץאשתדל לתאר באופן מסודר:
גלגלים - פרקתי מאופניים ישנות כולל ניסור של בית גלגל השיניים מהגלגל האחורי. במקרה זה לא היו לגרים לגלגל אלה הגלגל הסתובב על הציר עם בית מאיזה סוג של פלסטיק חלק (טפלון?). הייתי צריך גם קצת להאריך את ההברגה במוטות הצירים המקוריים בעזרת מחרוקת. גוף - שני לוחות זהים מסנדביץ עובי 10-12מ"מ. מאחור הם מרוחקים אחד מהשני וציר הגלגל האחורי נכנס בניהם. מלפנים לא הדבקתי אלה חיברתי עם שלשה ברגים, ניתן לראות בתמונה. המיקום של הברגים הללו חשוב כי הוא זה שמגביל את זווית הסיבוב של הכידון. ציר הכידון - קבעתי את הזווית של הכידון ביחס לקרקע וכן את זווית הגוף היחס לקרקע ואז קיבלתי את הזווית בניהם. עשיתי עם מפסלת תעלה לצינורית אלומיניום בזוית הזו ואז סגרתי את שלשת הברגים הקידמיים. את המזלג הקדמי הדבקתי משני לוחות זהים וגם כאן עשיתי מקום לתעלה זהה. התעלה מגיעה עד לראש המזלג. לפני ההדבקה ושתילת הצינורית פתחתי חלון לכנסת הגוף. בידית הכידון עשיתי חריץ מדוייק לראש המזלג וגם חור פנימי קטן לפי קוטר המוט של הציר שיכנס לצינורית, הסבר בהמשך. בתחתית המזלג עשיתי עיבוי של דיקט 4 מ"מ סביב האזור של חיבור ציר הגלגל הקידמי. ציר גלגל קידמי - בגלל שאין גמישות לקצה במזלג עשיתי תעלה פתוחה בצורת U מהתחתית שאליה יכנס הציר של הגלגל. לאחר הידוק הגלגל מלאתי את החלק העליון של ה U , שלמעשה פונה כלפי הרצפה, בחתיכת עץ בעובי מדוייק וחיברתי אותה עם בורג עובר (בצילום). חיבור המזלג הקידמי והגוף - הכנסתי את המוט של ציר המזלג דרך ראש המזלג, דרך הצינורית ששתולה בגוף וחזרה לתוך המזלג. בסוף חתכתי את המוט הזה קצת מעל גובה ראש המזלג כך שהוא יכנס בדיוק לחור שקדחתי בחלק התחתון של ידית הכידון אבל עדיין אפשר לשלוף אותו עם פלייר ובסוף סגרתי את ידית הכידון רק עם שני ברגים. כל הסיבוך בזה הוא כדי שיהיה אפשר לפרק את הגלגלים והכידון לפי הצורך. הכיסא סתם מחובר עם שני ברגים עוברים. דאגתי רק לעבות אותו האזור החיבור כדי שהוא לא יתנדנד בתוך הגוף. קצת פספסתי בנושא הזה. מקווה שההסבר שלי לא מסובך מדי.
Re: אופניים מעץתודה, באופן כללי ההסבר די ברור. לכשאבנה איידע אותך ואם יהיה צורך המידע נוסף, לא אהסס לבקש עזרה.
תודה. "כישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר"
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־17 אורחים | |||||