השבוע קניתי מארה"ב Porter Cable Route סידרה 690
ולכבודו בניתי שולחן .
יחד עם דוושת הפעלה.
מצורפות תמונות.
מאיר
שולחן רוטר
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
שולחן רוטרהשבוע קניתי מארה"ב Porter Cable Route סידרה 690
ולכבודו בניתי שולחן . יחד עם דוושת הפעלה. מצורפות תמונות. מאיר
Re: שולחן רוטרתתחדש מאיר.
מוצא חן בעיני כיצד בצעת את הגדר. גם נפתחת וגם מכילה מסילה נוספת עליונה. אפשר לקבל פרטים על מנגנון ההרמה של הראוטר?
Re: שולחן רוטרקודם כל - תתחדש! גם על הראוטר - דגם מוכר ומעולה, וגם על השולחן שיאפשר לך לעשות המון דברים שאחרת קשה מאוד לבצע.
הערה קטנה, ובטוח חשבת על זה - בדרך כלל עדיף לבנות את השולחן כעגלה נשלפת - כדי שיהיה יותר קל לעבוד עם חתיכות עץ גדולות יותר או מכיוונים אחרים - אצלך נראה שמדובר בשולחן מקובע... פיני, לפי התמונות אין "מנגנון" הרמה, הההגבה נעשית לפי כיוון ידני של הראוטר שהוא עם בסיס קבוע ואפשר להוריד ולהרים את הביט על ידי סיבוב של המנוע (שוב ככה זה נראה מהתמונות). זה בדרך כלל טיפה פחות מדויק מאשר "מעלית" שכן בסיבוב הביט קצת זז מהמרכז שהיה בו לפני - ולכן צריך לכוון עוד דברים חוץ מהדובה בכל שינוי...
Re: שולחן רוטרתודה רבה
הגדר עשוי מMDF כאשר בחלק של המסילה מודבקים שני רצועות של MDF א. בשביל המסילה.ב בשביל להשוות את הגובה של הדלתות. החצי השני זה 2 דלתות הזזה כאשר בפלטה האחורית יש חריצים בקוטר 8ממ כדיי להכניס בורג 8ממ עם פרפר החריץ משמש כמסילה לדלתות. לאחר מכן הדבקתי פורמיקה. לרוטר אין מתקן הרמה אוטמטי.המנגנון הוא ע"י סיבוב הרוטר ימינה להורדה שמאלה להרמה בגוף של הרוטר יש פינים שבולטים כלפי חוץ. לבסיס יש חריצים ספיראלים . המנוע יכול לצאת החוצה מהבסיס. הזמנתי בסיס נוסף כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו מחוץ לשולחן מבלי לפרק את הברגים של השולחן. היתרון של הרוטר הוא שיש להשיג מס בסיסים שונים למטרות שונות.הוספתי 2 תמונות להמחשה. מאיר נערך לאחרונה על ידי m0528 בתאריך 10 ינואר 2011, 21:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: שולחן רוטרשוב תודה
אתה בהחלט צודק. השולחן לא מקובע אלא נשלף החוצה למקרה הצורך(בדיעבד).כמובן שלא חשבתי על זה אבל מסיבה כל שהיא החלטתי לא לחבר אותו לשולחן עם ברגים אלא להניח אותו וע"י הפלטות בצדדים לקבע אותו. עכשיו כש- הארת את תשומת ליבי אמצא לזה איזה שהוא רעיון היה שווה לעלות את זה לאתר. תודה משה.
מה תפקיד הדוושה?
עבודה יפה! שאלה: הדוושה - להפעלת הראוטר? אני חושב שיש סיכון בהפעלה כזו, כאשר הידיים עלולות להיות בקרבה מסוכנת לביט.
ראוטר פורטר-קייבלמאיר תתחדש..יש לי ראוטר כזה. כלי מעולה..
ניתן לקבע את הגובה באמצעות הדיסקית שעל הגוף. (עובדת כמו האומים לקיבוע גובה שעל מקדחת עמוד)
Re: מה תפקיד הדוושה?
יאיר, דוקא דוושה זה יחסית בטיחותי, הרבה יותר גרוע להתכופף כדי ללחוץ על כפתור ומשהו על השולחן עף בגלל שלא החזיקו - מה שחשוב הפעלה כפולה (להוסיף מתג לסיפור) - וככה גם אם לוחצים על הדוושה בטעות כלום לא יקרה. חשוב להוסיף שבדרך כלל דוושה נותנת גם יכולת שליטה על מהירות הסיבוב... כך שיש לה יותר מתפקיד אחד (שלא לדבר שיש פעילויות שדורשות שתי ידיים)
Re: מה תפקיד הדוושה?תודה לכולם
הדוושה מיועדת להפעלת הרוטר ברגל עלמנת לאפשר עבודה עם שתיי ידים הדוושה בעלת מהירות 1( לא כמו במכונת תפירה) יותר נוח להפעלה .יש לי דוושה נוספת למסור נימה. הדוושה מוגבהת ע"י מגבהים מתחת לעץ עליו הדוושה מקובעת. בנוסף למתג הפעלה שיחובר למכשיר +מנורה מעל הרוטר שמתעדדת לשמש בראש ובראשונה כאזהרה לכך שהמכשיר מחובר לחשמל(הנורה דולקת כל עוד המכשיר מחובר)2. לשמור על השנאי 3.להאיר לי את המקום.אבל בעיקר לאזהרה כפי שהוצע בזמנו לעשות למחרטות עלמנת לשמור על משנה תדר. כמובן שעוד הארות והערות חשובות יתקבלו בברכה(כי אולי שכחתי משהו או שחסר משהו שאני לא יודע)אז שוב תודה לכם. מאיר
עם מנועיי אינדוקציה - דוושת On-Off בלבד !
משה, אם המנוע של הרוטר Porter-Cable הוא מסוג 'אינדוקציה', (ורמז לכך הוא כפתור בקרת מהירות מובנה ברוטר עצמו) אזי ממש לא מומלץ לסוגי מנועים כאלו להשתמש בדוושה לבקרת מהירות, אלא רק בדוושה On-Off. הסבר - במנועים מסוג 'אינדוקציה' מהירות המנוע [וגם בקרת המהירות המובנית] נגזרת מהפאזה שבמתח החילופין, ולא מרמת המתח [וולטים] עצמה. שימוש בדוושה שמשנה את המתח בלבד כדי להשיג מהירות משתנה, מקצר את חיי המנוע מסוג זה באופן משמעותי. ולכן עם מנועים מסוג זה [אינדוקציה] מומלץ להשתמש בדוושת On-Off בלבד.
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים | |||||