חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעת MDF

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעת MDF

הודעהעל ידי dot » 27 דצמבר 2010, 22:47

ערב טוב.
אני צריך לצבוע רהיט שעשוי MDF צביעה אטומה אך לא מבריקה.
באיזה חומרים עליי להשתמש? איזה יסוד ואיזה סוג צבע מועדף?( ע"ב מים או לא?) והאם ניתן להתיז את החומרים האלו.
אשמח לתשובה
תודה
dot

Re: צביעת MDF

הודעהעל ידי Amir28 » 28 דצמבר 2010, 18:49

ערב טוב , אני יוצא מנקודת הנחה שהרהיט שאותו הינך רוצה לצבוע הוא חדש ללא כל צבע עליו כלל .

אני יכול לתרום טיפה מהניסיון שלי ולומר לך חד משמעית שעדיף לעבוד עם מערכת על בסיס מים .

בעברי התנסיתי בעבודה עם יסודות שהם על בסיס טיינר כגון : יסוד לבן (פוליאורטני דו רכיבי , הכוונה שמערבבים את היסוד עם מקשה) .

התנסיתי גם בעבודה עם יסוד פוליאסטר לבן - רעיל מאוד - מכסה את פני השטח מצויין .

אך לאחר שתוודעתי שקיימים בשוק יסוד לבן ע"ב מים - שהוא מקצועי לחלוטין - זנחתי כלל את השימוש ביסודות ע"ב טיינר , אצטון וסולבנטים אחרים .

אתה יכול לקנות יסוד לבן ע"ב מים שהוא מקצועי - בראש העין אצל חברת "שחם שחמורוב" או בנתניה אצל "אפרים צבעים" .

היתרון של היסוד ע"ב מים - שהוא כמעט חסר ריח - מדללים אותו עם מים .

כמובן שניתן ורצוי להתיז אותו עם דיזה בגודל 1.7-1.8 .

ראשית באם המשטח חדש להתיז שכבה אחת של יסוד לבן ע"ב מים , ראשית על הקנטים - על כל קנט פעמים - הלוך וחזור ואז על החלק העליון של המשטח .

כמובן שלפני שמתיזים את הצבע צריך לסנן אותו עם פילטר ולדלל אותו במים - אחרי הדילול לערבב טוב .

אז מתיזים שכבה אחת , תמתין שעה - מה שיותר זמן יותר טוב ואז תתיז עוד שכבה אחת .

תן לזה לפחות 24 שעות להתייבש לגמרי .

שכחתי לציין שבסוף ההתזה תנקה את האקדח באופן יסודי - עם השתמשתעם יסוד לבן על בסיס מים - תנקה עם מים .

לאחר שהתזת שתי שכבות ורואים שיש כיסוי מושלם .

תלטש את המשטח עם נייר ליטוש 320 .

מצד אחד על תלטש עד שתגיע ל- MDF מצד שני על תלטש מעט - תלטש עד שתרגיש עם היד שהכל חלק באופן שווה .

לאחר מכן תנקה באופן יסודי עם אוויר או בעזרת סמרטוטי טריקו בלי להרטיב אותם את כל אבק השיוף מהמשטח .

עכשיו הרהיט מוכן להתזת צבע קיימים אצל הספקים שהזכרת בתחילה צבעים ע"ב מים במגוון רב מאוד של גוונים ואחוזי ברק .

אם תקנה צבע מים - עליך תחילה לערבב אותו לאחר מכן לדלל אותו עם מים לפי ההוראות שתקבל ואז לסנן אותו לתוך הכוס - כמובן שלאחר שדיללת אותו לערבב טוב .

אני מסתפק בשכבה אחת של צבע - ראשית צובע את הקנטים ולאחר מכן את שאר החלקים , בסיום ההתזה לא לשכוח לנקות את האקדח עם מים בצורה יסודית .

שכחתי לציין כשאתה צובע את הצבע גמר עליך לעבוד עם דיזה בגודל 1.3 או 1.4 .

שיהיה לך בהצלחה , ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן .
Amir28
סופר משתמש

הודעהעל ידי dot » 28 דצמבר 2010, 23:21

תודה רבה
תשובה ממצה מאד, אם יהיו שאלות נוספות אשמח לפנות.

ושוב תודה
dot

הודעהעל ידי Amir28 » 28 דצמבר 2010, 23:46

היי , אני אומנם חובב ולא צבע רהיטים אך רכשתי מספיק ניסיון תוך ניסוי וטעייה ואני שמח לחלוק אותו עם חובבים אחרים בתחום .

מתוך סקרנות - מה אתה מתכוון לצבוע ? , אם תוכל לעלות תמונה .

אני רוצה לחזור שוב על מה שכבר כתבתי - ההכנה לצבע היא השלב הכי חשוב .

שלב ראשון - התזה במקום עם כמה שפחות אבק ורוחות .

להתיז את היסוד עם דיזה 1.7-1.8 - להמתין מספר שעות ואז להתיז עוד שכבה של יסוד - בתחילה להתיז על הקנטים הלוך וחזור לכל קנט ולאחר מכן את החלק העליון .

אחרי שהתזת שתי שכבות של יסוד - תן לזה להתייבש כהלכה יממה - תהייה סבלני .

רק אז תלטש עם נייר 320 - תראה שהיסוד יבש בכך שבליטוש יוצא אבקתי .

לאחר מכן חשוב מאוד לנקות עם אוויר את כל האבק מהשיוף .

לאחר מכן בא שלב הצביעה - לעבוד עם דיזה 1.3-1.4 .

חשוב מאוד לערבב תחילה את הצבע לאחר מכן לדלל לפי הוראות הספק שאתה קונה ממנו את הצבע ולאחר מכן לערבב הייטב ואז לסנן עם פילטר של צבע-מעין קונוס חד פעמי .

לאחר מכן לשפוף את הצבע לכוס ולצבוע - אל תחזור על אותו מקום פעמיים אלא רק אם צריך - אם תחזור שוב על אותו מקום ללא צורך תקבל "ORANGE PILL" - קליפת תפוז .

חשוב מאוד לנקות את האקדח בסיום ההתזה - חשוב מאוד שהאקדח יהיה מבריק לפני ההתזה של הצבע , אם יהיו פירורים של צבע יבש בתוך האקדח זה יצא עם הצבע הטרי שבתוך האקדח ותקבל במהלך ההתזה פירורים - כתוצאה מליכלוך שהיה באקדח .

אם איזה אקדח צבע אתה מתיז ? , אתה עובד עם קומפרסור ? , אם כן איזה גודל ? .

אמיר .
Amir28
סופר משתמש

הודעהעל ידי אולגה » 29 ינואר 2020, 09:04

dot כתב:ערב טוב.
אני צריך לצבוע רהיט שעשוי MDF צביעה אטומה אך לא מבריקה.
באיזה חומרים עליי להשתמש? איזה יסוד ואיזה סוג צבע מועדף?( ע"ב מים או לא?) והאם ניתן להתיז את החומרים האלו.
אשמח לתשובה
תודה

שלום,
זה פוסט מאד ישן. בכל זאת שלאה. צבע פוליאסטר רעיל למי שמשתמש בו בזמן תהליך הצביעה או רעיל למשתמש הסופי? נניח מטבח שנצבע ביסוד פוליאסטר עלול להיות רעיל למפשחה שמשתמשת בו?
תודה
אולגה

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים