IamVegan כתב:מהו קלאץ' במברגה?
טבעת שבאמצעותה קובעים את כוח הסיבוב (מומנט).
חלש מידי - הבורג לא יתהדק מספיק, חזק מידי - הפיליפס בראש הבורג (או בביט) עלולים להנזק.
המלצה למברגה
18 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: קלאץ'?
טבעת שבאמצעותה קובעים את כוח הסיבוב (מומנט). חלש מידי - הבורג לא יתהדק מספיק, חזק מידי - הפיליפס בראש הבורג (או בביט) עלולים להנזק.
Re: קלאץ'?זכורני שפעם במכוניות,
ליד הרגל שלא עושה כלום היתה דוושה שהיה צריך ללחוץ עליה מידי פעם...
Re: קלאץ'?אין לי רשיון אז אני לא באמת מבינה את תוכן הבדיחה (:
Re: קלאץ'? - תשובהקלאץ', או בעברית מצמד, הוא מתקן המסוגל להפריד בין שני גלגלי שיניים בעת הצורך, וגם לחבר אותם (או אחרים) בחזרה. ברכב הוא משמש במעבר בין כל שני הילוכים (ברכב אוטומטי, המצמד אוטומטי). במברגות המצמד בנוי לתוך המכשיר (בוחרים רק האם להפעיל אותו) ואז בוחרים בדרגת העוצמה בה הוא יכנס לפעולה. כך נגרום למברגה להפסיק להפעיל כח מעל מאמץ מסויים. נוכל להשתמש בזה למנוע מבורג מכניסה מעבר לפני העץ או מהמברגה להפסיק לנסות לסגור בורג סגור וחשש שראשו יפגם או יקרע לגמרי.
הטריק הזה מצוי בכל מברגה נורמלית מזה שנים.
Re: המלצה למברגה
גם האורן הרך יתנגד למברגה עם קלאץ' בפרופיל מעל 15 ס"מ שצריך לחבר עוד לפחות 10 ס"מ לעץ אחר. פרגולות עושים עם אימפקט ועדיף כמה שיותר חזק. החצי ס"מ שבטעות עלול להיכנס יותר מדי - אם לא מיומנים - הוא מראה טבעי בפרגולות. האסאקי הן מעולות וזולות. שיקול נוסף למי שמשתמש מעט מאוד הוא סוג הבטריה - לדעתי ניקל קדיום שומר על כוחו זמן רב גם ללא שימוש - אני לא בטוח. ובכל מקרה טיפ מחבר - לשמור את הבטריות במקרר. ועוד אפשרות היא לקנות על חשמל - יותר חזקה וללא בעית הבטריות היקרות והנגמרות.
תודה רבה על ההסבר המקיף! (:תודה רבה על ההסבר המקיף! (:
Re: קלאץ'? - תשובהבסדר. ממיר מומנט.
18 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים | |||||