מסור שולחן - בטיחות..
37 הודעות
• עמוד 2 מתוך 4 • 1, 2, 3, 4
Re: מסור שולחן - בטיחות..עדיף להשתמש במקל דחיפה מאשר לדחוף עם היד. שוב זה תלוי ברוחב הנדרש. כלומר המרחק בין הלהב לגדר.אפשר גם להצמיד "מסרק" או כפי שנקרא באנגלית " לוח נוצה" (feather board) שמונע את "הבעיטה לאחור"
Re: מסור שולחן - בטיחות..זיגי תודה, רעיון מצויין אשמח לבוא למפגש כזה.
בעבר עשיתי קורס נגרות בסיסי, אבל לא למדנו להשתמש במסור שולחן. כנראה שהמדריך חשב שזה מסוכן מידי. בכל מקרה, כמו שאמרת , עדיף ללמוד מבעל נסיון.
Re: מסור שולחן - בטיחות..אני מציע גם לספר על ארועים חריגים שקרו לכם
בעבודה עם מסור שולחן ולציין מה השגיאה שהביאה למקרה. אצלי בנגריה קרה המקרה הבא: הייתי עסוק בניסור במסור סרט עם עוד חבר שעמד מאחורי. חבר אחר (על דעת עצמו) החליט לנסר משהו במסור שולחן (אני לא מרשה לאף אחד לעבוד עם המסור חוץ ממני) אבל הייתי עסוק ולא שמתי לב. החבר רצה לנסר לוח לרוחב (crosscut) ומשום מה הוא החליט לעשות את זה עם הגדר ולא עם העגלה (כנראה מעצלנות כי היה צריך להרכיב את העגלה), העץ עף במהירות עצומה פגע בראש של החבר שעמד מאחורי (איזה מזל שהוא היה שם אחרת זה היה פוגע בי חחחח) במזל גדול מאד הנזק היה שטף דם קטן (הבחור כורדי גדול עם ראש חזק) מסקנה : לא מנסרים לוח לרוחב עם גדר כי הסיכוי לקיקבק הוא גדול מאד.
Re: מסור שולחן - בטיחות..מושיק, הנושא כל-כך חשוב, שראוי כי תחדד את הנקודה:
האם ההבחנה היא בין ניסור לוח מלבני שפיאתו הקצרה יותר מוצמדת לגובל - לבין ניסור של לוח שפיאתו הארוכה מוצמדת לגובל, והידיים המחזיקות בלוח שומרות ביתר קלות על מקבילוּת של הלוח ללהב? האם זה קורה מפני שבמקרה הראשון, קשה יותר להצמיד את הלוח לגובל, ואז החלק האחורי שלו מתרחק מהגובל, יוצר התנגדות עם הלהב, ועף למעלה?
Re: מסור שולחן - בטיחות..צריך להקפיד שהחלק בין הלהב לגובל יהיה החלק הגדול יותר או הרחב יותר ואז קל יותר למנוע את הקיקבק.
Re: מסור שולחן - בטיחות..כמו שאמר אלי הצלע הארוכה צמודה לגדר
לעולם לא הקצרה.
Re: מסור שולחן - בטיחות.. זכינואפילו אם רק בעבור מה שנכתב ונדון כאן , בטיחות של מסור שולחני, היה כדאי לשמור על הפורום שלנו. על מה שנכתב פה נאמר "מכל מלמדי השכלתי" ונזהרתי
המשך עבודה בטוחה לכולם
Re: מסור שולחן - בטיחות..אז איך משתמשים בסרגל?
Re: מסור שולחן - בטיחות..ישראל, ראה ההתכתבות שלמעלה, הצעתי ומתכוון ליזום באחד המפגשים הקרובים,הדרכה בנושא מסור שולחני והשימוש הבטוח בו.
Re: מסור שולחן - בטיחות..
זיגי צר לי להקפיץ וקטונתי, אבל שמעתי אנשים מעירים שדווקא רצוי להישיר מבט כל הזמן על צלע הלוח המוצמדת לגובל. לנטר כל הזמן שהיא מוצמדת [בכל אורכה] לגובל ושהלוח מהודק למשטח השולחן. הסטייה הכי קלה זו הסיבה העיקרית ל KICKBACK. ושני אמצעי בטיחות נוספים לאלו שהוזכרו כאן: - מידי פעם לבדוק ולוודא שהגובל מקביל לללהב. - רצוי מאד (כשלא משתמשים בסט דדו) להשתמש ב ZERO CLEARANCE INSERT (הפלטה האוואלית המותקנת מסביב ללהב). זה מונע משבבים להתקע בין האינסרט ללהב.
37 הודעות
• עמוד 2 מתוך 4 • 1, 2, 3, 4
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים | |||||