|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי harel » 13 נובמבר 2010, 04:05
אחד הדברים היותר מאתגרים לביצוע במסור נימה ודורש הרבה תרגול הוא יצירת פורטרט אישי מתמונה. ביצירת תבנית לתמונה במסור נימה, צריך לקחת בחשבון הרבה פרמטרים ובתבניות המוכנות... זה קל... מישהו עשה את זה לפנינו.
באמצעות תוכנת Whitenoir שהיא חופשית ברשת לקחתי את התמונה של רון, בני, והעברתי אותה לשחור לבן. הרעיון הוא שאת החלקים שבשחור מנסרים החוצה.
כאמור, צריך לעשות הרבה שינויים בתמונה שמתקבלת ולקחת בחשבון שלא ישארו "איים" בעץ, שישארו לא מחוברים ויתנתקו בחיתוך.
שוב השתמשתי בעץ אמבויה 4 מ"מ, 24X32 ס"מ, הדבקתי את התמונה שיצאה במדפסת באמצעות ספריי דבק, קדחתי חורים (1.5 מ"מ) לגישה למסורית... ולעבודה. תוך פחות משעה - זו התוצאה.
לאחר שהעבודה היתה גמורה (הגזמתי עם ספריי הדבק וניסיתי לשייף דבק סורר שלא רצה לרדת) נשברו לי 2 חתיכות קטנות... חדי העין יבחינו לבד היכן.
מאחר והתמונה נשענת על חתיכת פורמייקה ולא מודבקת עליה... קצת קשה להתרשם כך שהתוצאה רחוקה מלהשביע את דעתי... אבל אמשיך להתאמן. הרעיון הסופי הוא לעשות לתמונה מסגרת מעץ מייפל.
- קבצים מצורפים
-

- התמונה המקורית
-

-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 13 נובמבר 2010, 09:11
אתה בדרך הנכונה!
אכן רואים את "הפישול"  , מה שאני יכול להציע לך, בפעם הבעה אל תדביק את הניר עם ספרי אלא עם דבק נגרים רגיל אפילו מדולל טיפה. כך אני עושה, והליטוש להסרה קל מאד.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי harel » 13 נובמבר 2010, 09:53
תודה אלכס,
אכן זו היתה טעות להשתמש בספריי דבק...
ספריי הדבק (SPRAY ADHESIVE) הוא סוג של דבק מגע ואי אפשר להשתחרר מהדביקות שלו.
את ה"עצה" הזו קיבלתי מהאתר של סטיב גודס http://scrollsawworkshop.blogspot.com/ .
בכל הפעמים הקודמות הייתי משתמש בדפי מדבקות A4 שמתאימים להדפסה במדפסת ושהיו יורדות בחימום קל... אחזור לשיטה הישנה, הטובה (והיקרה), אבל ככה לומדים... וגם את הטעויות חשוב להעלות לפורום.
מזל שיש מספיק אמבויה להתאמן עליה 
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי spacedude » 13 נובמבר 2010, 10:06
יפה מאוד.
סטיב גודס מסיר את הדפים מהעץ בעזרת אקדח חום.
מהסרטים שלו זה לוקח לו שניות בודדות. שווה לנסות.
גם אנ רוצה לעשות פורטרט של הבן שלי (מתנה ליום הולדת של אישתי).
(אין ספק שאני קופץ מעל הפופיק, פרוייקט כזה לפני שהשתמשתי במסור נימה, אבל צריך לשאוף לאיפה שהוא  )
את התמונה הכנתי בפוטו שופ.
- קבצים מצורפים
-

- התמונה המקורית
-

- התמונה אחרי פוטו שופ
-
spacedude
- סופר משתמש
-
על ידי harel » 13 נובמבר 2010, 13:49
כמובן שהסרת הנייר היתה באמצעות בלאוור 1800W (אקדח חום) של בוש.
לגבי התמונה שערכת בפוטושופ - לא ניתן לחתוך אותה ושתשאר יחידה אחת. מצ"ב הקישור לתוכנה שאני עובד איתה: http://www.top4download.com/whitenoir/ftrvjtyx.html
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי spacedude » 13 נובמבר 2010, 19:58
הראל, אני חשבתי שאולי כדי ליצור משהו יותר ראליסטי לצרוב את העץ במקומות הקטנים.
אבל אנסה את התוכנה שאתה משתמש בה.
שחר.
-
spacedude
- סופר משתמש
-
על ידי Saba_jackson » 13 נובמבר 2010, 20:07
יש תוכנה נהדרת שהופכת תצלום לשכבות גרפיות
Corel Draw Trace
נדמה לי שיש גרסה חינמית מקוצרת אבל עושה את העבודה.
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
על ידי spacedude » 13 נובמבר 2010, 20:17
רעיון נוסף,
אולי כדאי לעשות לתמונה invert ובמקום להוריד את כל החלקים השחורים של התמונה להוריד את הלבנים ואז את התוצר הסופי להדביק על עץ בגוון אחר כדאי לתת קונטרסט.
- קבצים מצורפים
-

- איך נראה לכם?
-
spacedude
- סופר משתמש
-
על ידי harel » 13 נובמבר 2010, 22:10
שחר, אתה כמעט צודק לגמרי...
להוציא את השחור ולהדביק על בהיר זו טכניקה אחרת, דומה יותר למה שעושים בIntarsia זה דורש תכנון הרבה פחות קפדני והייתרון הוא שניתן להכנים הרבה יותר פרטים בצורת "איים", אך מנגד, לדעתי, זה הרבה פחות מאתגר....
צריבה על עץ היא טכניקה שונה לגמרי.
אני בהחלט חושב שאתה צודק והטעות שלי היתה שבחרתי עץ כהה. פורטרט כזה, בעץ בהיר (מייפל, אלון, אפילו אורן), ברגע ששמים את התמונה החתוכה על רקע כהה הפרטים הרבה יותר בולטים...
לדוגמא כמו האותיות שהעלתי בשרשור נפרד דווקא מאד החמיא (לטעמי) האמבויה שהוא עץ כהה מאד בבסיסו.
-

harel
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־10 אורחים
|