|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי ASAFI » 27 אוקטובר 2010, 21:55
ושוב תודה להערות
אלכס העצות שלך מראות נסיון וחכמת חיים .
לגבי המשפט "את הלוח מתקינים עם 4 ברגים מבפנים, לאחר התקנת השיש. "
לא הבנתי איך מבפנים ?הרי אין אחיזה ,או שמא מחבר 90 מעלות ?
אני חושב על פינות מתות , ואם כך מה דעתך על שני ארגזים 90 מעלות אחד לשני ובפינה לא יהיה כלום, ממש ריק ? תקין ? או בכל מקרה עדיף לבנות ארון בצורת ריש?
אם המסילה איכותית , האם כל כך נורא לבנות מגירות תיבה מסנדוויץ'? ולא ללכת על המגירות של בלום,גראס וכו'?
-
ASAFI
-
על ידי Alex Milch » 28 אוקטובר 2010, 11:26
"הלוח", הכוונה ללוח שמתחבר לדופן החיצוני של יחידת הקצה ומשמש כיסוי מסוגנן במקום ציפוי פרמייקה באופן ידני. את החיבור מבצעים עם ברגים מוחדרים מפנים דופן התיבה של היחידה החיצונית. (לא בטוח שאוכל להסביר יותר מזה בטלפון, הזמנתי אותך לבקר אצלי בתאום). במידה ויש לך את הידע, המיומנות והכלים הדרושים לביצוע ציפוי פורמייקה ידני, אין בכך שום פסול.
היום כבר לא בונים פינות "ר". בהחלט מקובל להשאיר פינב ריקה. על הפינה הזאת מחייבים לקוח ב-1.2 מטר-רץ של ארון. אפשר לבנות יחידה פהנתית עם אלכסון או לא שתשמש להתקנת קרוסלה. אפשרות אחרת היא לבנות ארגז מלבני שחלקו "מתחבא" מאחורה וחלקו הגלוי הוא פתח גישה. הארגז הזה יכול להכיל מדף (מיושן ומאד לא נוח, או יחידת מג'יק קורנר שהיא מערכת סלסלות נשלפת. יש מספר דגמים ואיכויות החל ב-1000 ש"ח ועד +4000 ש"ח.
קודם כל, לידיעתך, יש מסילות נסתרות לשליפה מלאה כולל בלימת טריקה. עלותה כמו מגירה בעלת דפנות מתכת. בנית מגירת תיבה + תחתית, תמיד מורכבת יותר ממגירה עם דפנות מתכת עם בולם טריקה. מה שנדרש למגירה כזו היא תחתית + גב, שניהם באותו רוחב.
מגירות הן ענין של תקציב. יש מסילות איכותיות לשליפה מלאה, ללא בלימה מיועדות למגירת תיבה, עלותן כ-1/3 ממסילה כולל בלימה.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי goli » 10 מאי 2012, 09:19
אלכס, קודם כל רציתי להגיד לך שתשובתך המפורטת פה מ 2010 עזרה לי מאוד כשבניתי תוספת למטבח שלי. תוספת של 6 מגירות עם שליפה כפולה ובלימת טריקה. השתמשתי גם בעצתך לרגליות מתכווננות 12 ס"מ עם הקליפס, וגם מיקמתי את הרגלית כך שיהיו לפחות 3.5 ס"מ מפני הארון. למעשה סיימתי כמעט הכל, נשאר לי רק הרכבת הסנדביץ (צוקל) על הרגליות ועליהם אני מתכוון לשים כמו בכל יתר המטבח פנלים גרניט פורצלן מאותו ריצוף של המטבח.
שאלתי: איך אני מדייק עם הרכבת ה"תותב" של הקליפס על הסנדביץ', הרי אין לי גישה, וצריך להבריג שני ברגים (למרות שיש שם עוד פטנט שלא הבנתי אותו)... אני מקווה שהייתי ברור.
נ.ב. הצוקל יהיה בצורת האות ר, כי רואים את הדופן של השידה.
-
goli
- סופר משתמש
-
על ידי amitay_s » 11 מאי 2012, 00:12
הסבר מדויק! ממצא! וברור ביותר! ...אי אפשר לקבל הסבר יותר טוב מההסבר שאלכס נתן לך.... נשאר לך רק להזמין פלטות ולבנות
לגבי מגירות בלימה שקטה,, ממליץ לך בחום רב לקנות מגירות של חברת harn מדובר בחברה מתחרה של בלום עם מוצרים מעולים ובחצי מחיר.. לדוגמא מגירות הנמוכה 120 ש"ח עם גלריה 140 וגלריה כפולה 160 (לפני מע"מ) מגירות זהות של בלום תוסיף עוד 100 ש"ח לכל מגירה, את האמת המגירות של HARN ממש איכותיות וגם מאוד נוחות למשתמש, כאשר את קונה אתה מקבל שבלונה (בחינם) להתקנת החזיתות, השבלונה עובדת על נעיצה של החזית וסימון המיקום (ממש פשוט וקל).
נין להשיג את המגירות הללו אצל מקור הפקזול בי-ם שהוא גם היבואן שלהם..
לגבי צוקל, אני באופן אישי יותר אוהב להשתמש ברגליות 10 ס"מ ולא ב 12 ס"מ, לפחות לי לבית ככה אני אבנה ממש בקרוב, ככה זה נותן לי 10 צוקל+75 ארון + 5 שיש = 90 ככה יפה לי לעין..
אלכס יש סיבה מסוימת שאת משתמש דווקא ב 12 ולא ב 10?
-

amitay_s
- מנהל פורום
-
על ידי Alex Milch » 11 מאי 2012, 10:29
שיש 5 ס"מ? תוצאה של עיבוי כמובן, ובכל זאת ביזבוז גורף של 3 ס"מ מגובה הארון. שיש עבה יצא מן האופנה, יחד עם זאת טעמו של כל אחד היא אופנתו.
למה 12 ס"מ. לא בטוח שיש לי תשובה מלומדת. כך התחלתי לבנות לפני 24 שנים, ראיתי אצל בעלי מיקצוע אחרים וכך זה ממשיך גם כיום. הצוקלים הסטנדרטיים הנפוצים ביותר הם 12 ס"מ ו-15 ס"מ. לא כל כך נוח להזדחל אל מתחת לארון 10 ס"מ כדי לבצע פילוס של הרגליים האחוריות במיוחד ביחידה פינתית אם יש. יש רגליות שמאפשרות כיוונון עם מברג מתוך הארון. הן לא נפוצות כי זה פוגם בשלמות פנים הארון.
נ.ב. חברות מטבחים אירופאיות עושות צוקל של 15 ס"מ. אני לא יודע את מידות חומרי הגלם שלהם (בעיקר סיבית), אך כנראה שהם חוסכים הרבה בחומר.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי goli » 11 מאי 2012, 11:41
אמיתי, קצת פספסת... אני בניתי כבר הכל.
שאלתי שאלה ספציפית בנושא הרכבת הסנדביץ על רגלי הצוקל, וגם אלכס לא שם לב לשאלה? אלכס, אודה לך אם תתיחס.
-
goli
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים
|