שלום לכולם
קניתי פלטה בוצ'ר גדולה וחתכתי לחלקים.
קניתי בייץ אגוז טבעי ודללתי 3/4/5 כוסות לאותו חומר.
מישום מה בעץ אחד יוצא חום עדין יפה ובעץ אחר יוצא כתמים אפורים כאילו החומר מקולקל או דהה.
אולי עושה משהו לא טוב?
בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?שלום לכולם
קניתי פלטה בוצ'ר גדולה וחתכתי לחלקים. קניתי בייץ אגוז טבעי ודללתי 3/4/5 כוסות לאותו חומר. מישום מה בעץ אחד יוצא חום עדין יפה ובעץ אחר יוצא כתמים אפורים כאילו החומר מקולקל או דהה. אולי עושה משהו לא טוב?
Re: בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?יישום בייץ על עץ מושפע מאוד מאזור היישום - נקבוביות פתוחות (end grain) או לאורך הלוח. בבוצ'ר יש חילופים כל כמה ס"מ. לכן, לא חושב שהייתי ממליץ על ביץ בכלל לבוצ'ר בלוק. אגב, זה מיועד לחיתוך? אם כן, עוד סיבה לא ליישם גוון כלשהו.
Re: בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?האם הבייץ על בסיס מים?
אם כן, צריך לעבוד מאד בזריזות כיוון שאחרת באזורים של OVERLAP תקבל כתם של פעמיים בייץ. מה שאתה מכנה בוצ'ר, עשוי או מסיגמנטים כמו פארקט או מפסים לכל האורך (LAMY), בכל מיקרה הפסים הם בעלי תכונות שונות מבחינת המירקם והצפיפות, דבר שגורם לספיגה שונה של הבייץ. על מנת להקטין את השפעת סוגי חתיכות העץ ככל האפשר, חייבים ללטש בצורה מאד-מאד טובה/יסודית וחלקה ביותר. זה יקטין את כושר ספיגת הבייץ, ולכן התוצאה תהיה אחידה במידה טובה. כנראה שיהיה צורך ביותר משיכבה אחת של בייץ או בגוון כהה יותר.
Re: ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ ֳ¬ֳ ֳ©ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ - ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ²?ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ°ֳ¹ֳ®ֳ² ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ«ֳ÷ֳ ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ¥ֳ°ֳ©, ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ×
ֳ₪ֳ ֳ ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ´ֳ÷ ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¨ֳ¥ֳ¡?
Re: בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?תודה רבה על כל התגובות (משום מה האתר לא שולח לי הודעה על תגובה לכן לא ידעתי שיש בכלל מי שמתייחס).
לעניינינו: לוחות האורן שקניתי היו מוקצאים ולמרות זאת השקעתי בשיוף עם המשייפת המלבנית עם נייר מאוד מאוד עדין (אולי - 320 לא זוכר - נראה כמו נייר מים) . לא מצאתי הבדלי גוונים בחיבור בין העצים בלוח אלא כל הלוח במקום להיות בגווה אגוז בהיר הוא קיבל מרקם קצת אפור כאשר באזור שיש שרף (האזורים הכהים יותר) יש מרקם עדין ובשאר העץ ממש אפור. לוח ראשון יצא אגוז תקין לאחריו 3 לוחות יצאו אפורים. ככה יצא לי כבר 3 לוחות. אולי אני עושה משהו לא טוב? יותר מדי דללתי עם מים? השתמשתי בכלי נרוסטה לערבב את הבייץ? אוליבגלל שאני לא צובע עם ספוג אלא עם גרב לבנה? אולי בגלל השרף בעץ? אולי מהנייר שיוף יוצא צבע? אני לא מצליח להבין האם זה בעיה בלוח עצמו או בביץ או בתהליך. משהו נתקלה בכך?
Re: בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?תוכל לשלוח אולי תמונות? יתכן שעל ידי כך נוכל לבסס את תשובות החברים ולהצביע על הסיבות הרלוונטיות.
Re: ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ ֳ¬ֳ ֳ©ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ - ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ²?ֳ₪ֳ§ֳ¬ֳ´ֳ÷ ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ¨ֳ¹?
ֳ ֳ¥ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ₪ֳ¢ֳ²ֳ÷ ֳ¬ֳ«ֳ¸ֳ©ֳ÷ ֳ¡ֳ¬ֳ¥ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ¹ֳ°ֳ©ֳ¥ֳ÷?
Re: בייץ לא יוצא אחיד - מדוע?נראה לי שאולי נמצאה האבדה.
קניתי עץ אורן עם המון שרף ונראה לי שבגלל הבדלי הגוונים ניסיתי לשים יותר מידי בייץ ומה שקרה באזורים של השרף לא נספג הרבה ובאזורים האחרים העץ שתה הרבה. לאחר שהעץ עם הבייץ מתייבש הוא נראה חיוור כאילו אין לו חיוניות לכן מכיוון שנתתי הרבה בייץ יצא הרבה חיוור כמו עץ בשמש ששוכב הרבה זמן ונהיה אפור. כנראה צריך ממש עדינות עם הבייץ הזה. במיוחד בעץ בעייתי כמו אורן. בכל אופן עשיתי נסוי בבית רק שהפעם ממש ליטפתי את העץ במטרה לשים חומר רק על פני השטח - יצא מעולה !!! תודה רבה לכולם.
Re: ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ ֳ¬ֳ ֳ©ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ - ֳ®ֳ£ֳ¥ֳ²?ֳ₪ֳ§ֳ«ֳ ֳ¬ֳ¥ֳ®ֳ£ ֳ®ֳ°ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ© ֳ¥ֳ¨ֳ²ֳ©ֳ₪
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים | |||||