Sketchup, ידידו הטוב של הנגר
14 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
Sketchup, ידידו הטוב של הנגרכבר מזמן לא אמרנו כמה מילים טובות על תוכנת SKETCHUP הנפלאה. הנה דוגמא: הייתי צריך לתכנן שתי-יחידות מטבח, שמעליהן יש לוח משותף. התוכנה עזרה לי מאוד לראות את המבנה הכללי ולציין על השרטוט את המידות. מצורפים שלושה קבצים דו-מימדיים שהופקו בתוכנה - וקובץ אחד בפורמט skp שבו יכול מי שהתוכנה מותקנת אצלו, ליהנות באמת מן היתרונות של צידוד המודל וראייתו מכל הכיוונים.
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגר(לאחר היעדרות ארוכה...)
אכן ידידו הטוב, וייתכן שאפשר לפתוח כאן פורום רק בנושאי שרטוט וסקצ'אפ. כאשר אני מסיים לבנות יחידה שאוכל להשתמש בה בעתיד, אני שומר אותה בספריה המתאימים - ארונות עליונים/ תחתונים / פרזול וכו'... ובעזרת הפקודה import אני יכול לבנות בקלות ובמהירות מטבחים שלמים. שאלה ליאיר - כיצד אתה בונה את הקופסאות - האם אתה ממש מדמה לוחות בעובי האמיתי או רק קוביות בגודל של הקופסאות המתבקשות? אודי
ידידו הטוב של הסקצ'אפידידי הטוב זה יאיר , שחשף בפני את סודות ויתרונות הסקצ'אפ.....
ידידו הטוב של משתמש הסקצ'אפ זה ה 3D warehouse שם יש הרבה הפתעות מועילות! מומלץ לחטט שם
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגר
אני לא מדמה - אלא ממש משרטט באמצעות התוכנה: כשאני יוצר מלבן, למשל, אני מקליד בחלון הקטן את נתוני האורך והרוחב - והתוכנה בונה את המלבן בהתאם. הוא הדין כאשר אני "מרים" את המלבן, כדי ליצור את עובי העץ. כל הנתונים המופיעים בשרטוט לא נכתבו ביד, אלא נוצרו בפונקציה dimensions. כשאתה תופס קו ומושך אותו כלפי מעלה, נוצר קו מקביל ואיתו המידה, תחומה בין שני חיצים. החלק היפה הוא, שכאשר אתה מקטין או מגדיל מימד (אורך, רוחב, עובי, קשת וכדומה) הנתון הרלוונטי מתעדכן לעיניך לפי הגודל החדש! ולסבא ג'קסון - 3D WAREHOUSE הוא אכן מאגר מופלא. פעם הייתי זקוק לתמונה של toggle clamp ולקחתי משם. אפילו הצלחתי לצודד אותה, ומכיוון שהציור בנוי מיחידות, הצלחתי אפילו לשנות את מצב הלחיים מסגור לפתוח.
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגרהגיע אלי בקשה מאחד מחברי הפורום, שברצונו ללמוד להפעיל את תוכנת הסקטשפ, הבטחתי לו שאת אחד המפגשים הקרובים נקדיש לטובת לימוד התוכנה הנ"ל. אני כבר נידבתי את יאיר (מבלי שידע) להדרכת הנושא, יחד נתאם מועד מתאים. מי שמעוניין שישרשר, כדי שנדע כמה מועמדים יש לנו לטובת העניין. בהצלחה
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגראני תורם לטובת הקורס את המקרן
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגרשאלתי הייתה האם אתה בונה את הקופסא מארבעה עצים - ממש עם עובי, ומגב - ממש עם עובי, או שרק כקוביה במידות הקופסא?
כשאני בונה מסקצ'אפ, אני בונה ממש כמו בנגריה. אודי
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגרממש כמו עצים עם עובי. לוח, למשל מתחיל במלבן, ואז מוגדל לעובי המתאים. את הלוח השני אפשר לצייר בנפרד ולהציב במקום הנכון - אבל הרבה יותר נוח להתחיל ממלבן צר על הלוח הראשון (לפי צורת חיבורם) ואז למתוח אותו למימדים האמיתיים.
את כל זה תוכל לראות בקובץ skp שצורף, תוך שימוש בפונקציה view/face-style/x-ray שמאפשרת לך לראות "צילום רנטגן" של האובייקט.
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגרגם אני מעוניין
ניסיתי מס' פעמים אך כשלתי
Re: Sketchup, ידידו הטוב של הנגריאיר , האם לדעתך כדאי לייצר קומפוננט לכל פרט המייצג רכיב בהרכבה?
14 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Se7eN ו־8 אורחים | |||||