חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עבודה בעץ זית

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

עבודה בעץ זית

הודעהעל ידי ITAMAR » 05 אוקטובר 2010, 11:50

שלום !

אני מגלף המון עם עץ זית , בייחוד בתי מזוזות.
העצים לא עוברים תהליך ייבוש נצרך מכייוון שהוא תהליך ארוך ומטיש.
לכן העצים ישבלו לפני העבודה בשמש,צל,אויר..
האם בשלב מסויים העצים יתחילו להסדק? <עברו כחודשיים וחצי מאז והעצים בשלמותם ...
ITAMAR
משתמש ותיק

Re: עבודה בעץ זית

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 אוקטובר 2010, 20:20

שלום לך איתמר,

לא ציינת את העובי של העץ, או האם מדובר בזית צעיר (לבנבן/צהבהב) או זקן (יותר חום ופסים).

ככלל, עדיף שלא יהיה בשמש ישירה, ושיהיה מאוורר היטב (לא סתם ערמה אלא קצת מחשבה בסידור כדי שתהיה זרימת אויר טובה), וגם שיהיה מעל הקרקע ומנוקז (לקראת תקופת הגשמים ובכלל).

ככל שהעץ פחות עבה, ויותר צעיר - יהיו פחות פיצוצים. בענפים יש בדרך כלל פיצוצים הצידה (הענף מתחלק לחלקים לאורך הסיבים) - ולכן אם פותחים אותו מצד אחד או סתם חותכים את הענף למה שנקרא בלשון העם חצאי לוג (לאורך הסיבים מלמעלה עד למטה) - יהיו פחות פיצוצים.

בכל מקרה מומלץ לאטום את העץ כמה שיותר בכל שלב כדי לשמור על קצב הייבוש הכי איטי שניתן.

מה שאי אפשר להבטיח זה שלא יהיה אף פיצוץ, אבל בהינתן תשומת לב וקצת השקעה אפשר לצמצם למינימום.

מקווה שזה עוזר, אני בטוח שלאחרים יש עוד טיפים.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ITAMAR » 06 אוקטובר 2010, 16:43

שלום .

העצים בעובי אגודל... איתם אני משתמש להכנת מצביעים לספרי תורה.
יש עצים שאני משתמש איתם לבתי מזוזות, לכן זה גם גודלם.

עצי הזית שאני משתמש הם נקטפים ישירות מהעץ, צבעם לבן, לפני התחלת עבודה אני מקפיד לייבשם בחוץ למשך שבועיים -, + ....

עוד שאלה: המליצו לי לא לצבוע את העבודות שלי בעצי זית ולתת לצבע העץ לעשות את היופי שלו, עד עכשיו אני לא רואה את הגוון המיוחד שצריכים לראות, אני רואה רק "צבע לבן" שם העץ..
ITAMAR
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 06 אוקטובר 2010, 16:52

ITAMAR כתב:שלום .

העצים בעובי אגודל... איתם אני משתמש להכנת מצביעים לספרי תורה.
יש עצים שאני משתמש איתם לבתי מזוזות, לכן זה גם גודלם.

עצי הזית שאני משתמש הם נקטפים ישירות מהעץ, צבעם לבן, לפני התחלת עבודה אני מקפיד לייבשם בחוץ למשך שבועיים -, + ....

עוד שאלה: המליצו לי לא לצבוע את העבודות שלי בעצי זית ולתת לצבע העץ לעשות את היופי שלו, עד עכשיו אני לא רואה את הגוון המיוחד שצריכים לראות, אני רואה רק "צבע לבן" שם העץ..

העץ הלבן ישאר לבן, זה החיסרון של לעבוד עם ענפים צעירים - מקסימום טיפה יאפיר, לא יותר מזה. אם אתה רוצה את המראה של הזית כמו מה שמוכרים בעיר העתיקה, צריך לקחת זית שקצת עבר משהו בחיים שלו (ענפים זקנים, גזעים וכו').
בכל מקרה אני אוהב לשים לפחות שמן על הזית, זה מוציא קצת צבע מהעץ (מצהיב אותו טיפה ויוצר אפקט של עומק). מבחינת לקה, אני לא אוהב את אלה עם הברק זה לא נראה טוב - לקה מט כלשהי זה לא מזיק כלל לדעתי...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ITAMAR » 06 אוקטובר 2010, 19:09

הבנתי ..

אז עדיף לא להשאיר את הלבן של העץ ופשוט לצבוע בחום? <ולהוסיף לכה מט? <יש לי :) > >

ובקשר לייבוש? זה בסדר אם זה ענפים קטנים ?
ITAMAR
משתמש ותיק

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים