|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי epitam » 17 ספטמבר 2010, 19:00
שלום לכולם,
אני חדש פה, אני נהנה מתחביב היצירה.. וגם מעץ לפעם לפעם.
לאחרונה קניתי את ריכבי הראשון, ג'יפ סמוראי פתוח..
אני מאוד אוהב את התחושה שעץ מעניק בתוך ערמת הברזלים שלי.
הבעלים הקודם כבר דיפן את הדפנות בלוחות של עץ אגוז.
ברצוני לדפן וליצור תאי אחסון ברחבי הריצפה ודפנות הג'יפ בלוחות עץ',
ובהמשך לעגן ללוחות העץ מסילות עיגון מאלומיניום.
בסגנון הזה:
http://www.e-shetach.co.il/pl_product~a ... 26~100.htm
רק בגירסה שקועה.
כאמור, אני מחפש לוחות, 1.20מ' על 1.59מ' לפחות..
מבחינת העובי, אני זקות להשלמת הפרוייקט ללוחות בעובי, 10ממ, 25מ"מ ו-35ממ+.
אני זקוק לעץ שיעמוד יפה בפני פגעי מזג האוויר (שמש וגשם), מדובר בג'יפ פתוח, ויהיה עמיד בפני שחיקה.
אשמח לייעוץ לבחירת החומר הנכון.
בתודה מראש,
אורי.
-
epitam
-
על ידי ranshara » 19 ספטמבר 2010, 04:06
אלון! אלון! אלון!
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי epitam » 20 ספטמבר 2010, 21:53
רן שנה טובה, ותודה על התגובה..
אשמח אם תוכל לפרט מדוע דווקא אלון, ומה נחשבת עלות סבירה לשלם על פלטות כמו שציינו.
בנוסף,
אשמח לשמוע דעות על עץ בירץ', עליו קיבלתי המלצות מכמה בתי מקצוע.
אפילו ראיתי יישומים דומים עם החומר הנ"ל:
http://www.rehasim.co.il/cases/cases.html
-
epitam
-
על ידי ranshara » 20 ספטמבר 2010, 23:54
תשמע, לגבי הבירץ אינני יודע למרות שאני חושב שהוא רך מידי.
אבל באלון לפי מיטב ידיעתי משמש בכלי שיט אשר שם פגעי מזג האויר כולל לחות ומים לא ידידותיים לעצים, יכולים להרוג בקלות עצים אחרים אך האלון עומד במשימה יפה.
גם בתור עץ שלא נשחק בקלות, האלון ניצב בגאון.
לגבי המחירים אני ממש לא יודע אך משער שהוא לא יותר יקר מ-5000 ש"ח לקוב.
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי Alex Milch » 21 ספטמבר 2010, 11:14
רק עץ שתול עומד בפגעי מזג האויר וגם אז לא תמיד.
עץ הופך להיות עמיד בתנאים שונים בהתאם לסוג ההגנה שמבצעים עליו. כל עץ יעמוד באותם תנאים עם אותו סוג הגנה. רק מה, עצים יותר רכים רגישים יותר לפגיעות מכניות ויחד עם זה פגיעה בשכבת ההגנה ומשם תפתח הרעה.
ליבנה שהציעו לך כנראה התכוונו ללבידים ולא לעץ גושני.
קראתי את הודעתו של רן על שימוש באלון בכלי שייט. גם זו אפשרות למרות שכלי שייט מרוהטים בעיקר ולרוב במהגוני שהוא עץ בעל מרקם יותר אחיד וצפוף. כיוון שיש כבר שימוש באגוז ברכב, מדוע שלא תמשיך באותו כיוון?
העץ שהכי עמיד בתנאים שאתה מתאר הוא LIGNUM VITAE. הוא כל כך עמיד שהוא אפילו לא צף על פני המים מפאת צפיפותו. אך כדי להיות מעשיים, עץ שיכול מאד להתאים למטרה שלך הוא IPE לסוגיו השונים.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי epitam » 21 ספטמבר 2010, 11:57
למיטב הבנתי האגוז הוא עץ רך, ולכן אינו מתאים.
מה זה ipe?
-
epitam
-
על ידי Moshe Eshel » 21 ספטמבר 2010, 12:44
טוב, אני לא כזה מבין גדול בעניינים הללו אבל כמה הערות/הארות.
1. אם אני מבין נכון האגוז הוא בפנים (בתוך הרכב) ובתוספת המבוקשת מדובר על משהו שיהיה חשוף למזג אויר ותנאי חוץ (בוץ וכדומה) - אגוז בודאי אינו מתאים.
2. מהגוני אולי עובד (ובהחלט היה נפוץ בעבר בשימושים דומים) אבל הוא יקר רצח, ולדעתי מדובר בביזוז משאבים (כספיים וטבעיים) אדיר, וחבל. אותו כנ"ל ליגנום ויטאה - שמחירו אפילו יותר (ויש עוד עצים ברשימה, אבל חבל לפרט).
3. עצים שעומדים היטב בתנאי חוץ: איפאה (IPE), טיק (בורמזי/איראני) מה שאתה מוצא, הבורמזי האמיתי הוא מעולה אם מצליחים, אבל כל טיק ובכלל המשפחה סבבה, שתיהם מאוד נפוצים לבניית דקים, ובאים בגדלים סטנדרטיים לדק (לא בלוחות אלא בקרשים מוקצעים) - שזה גם ממש נוח לעבוד. זה לא זול, אבל לא מתקרב למהגוני. הם לא סלחניים לכלים, אבל בגלל שהם מגיעים כבר די מוכנים אין צורך בהרבה עיבוד - ולדעתי לחובב, ולצרכים שאתה מתאר - זה אידיאלי. הם גם מאוד עמידים בשחיקה, ודורשים תחזוקה מעטה (שימון/צביעה לפי הצורך - אתה כבר תדע כשצריך...)
4. לגבי הבירץ' שדובר בו, לדעתי אתה מתכוון לסנדוויץ' ימי, דהיינו לוחות דיקט שהדבק שלהם עמיד בפני מזג אויר ומים ושינויי טמפרטורה - זה חומר שאכן משתמשים בו ביכטות וכדומה, אבל הוא נועד למגע עם מים בעיקר - ולא כל כך רלוונטי לשחיקה ושימוש אינטנסיבי (את הסיפון של היכטה בונים מעצים יותר בכיוון של איפאה).
בקיצור איפאה וטיק - להשגה בכל מחסני העצים שמוכרים עץ לדקים (דהיינו כמעט בכל מקום - וגם אם אין אפשר להשיג בהזמנה)... זה הכיוון המומלץ לדעתי
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Alex Milch » 21 ספטמבר 2010, 19:20
אגוז איננו עץ רך, הוא בעיקר יקר למדי, יותר ממהגוני. האמת היא שלא מדובר במהגוני אמיתי אלא בספלי שתכונותיו ומראהו דומים.
לגבי IPE, זהו עץ נפוץ מאד לבנית דקים, כולל סביב ברכות שחיה. החיסרון שלו שאין דרך להדביקו בצורה טובה ואמינה, חיבורים באמצעות ברגים בלבד עם קידוח מקדים.
יש כתבות באינטרנט לגבי הדבקה של IPE עם דבקים שונים ובשיטות שונות, אין נסיון לאורך זמן, אני באופן אישי לא הייתי נותן אחראיות לשום סוג של הדבקה לעץ הזה.
זכור, כל עץ וגימור שתבחר, אינם לעולמי עד, במיוחד אזורים המיועדים לשחיקה, לכן תצטרך להקפיד על תחזוקה שוטפת.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי ranshara » 23 ספטמבר 2010, 22:30
הציפוי שאתה נותן לעץ אמנם שומר את העץ מפגעי מזג האויר לאורך זמן מה השאלה מה ורה ביום שהוא כבר "עייף" למשל מפגיעת השמש שבארצנו אשר קופחת ללא רחם.
ואז שכבת ההגנה נפרצת! ואז בא לידי ביטוי העץ אשר אתה משתמש בו דהיינו יכולת ההתרחבות והכיווץ שלו.
ככל שהעץ פחות רגיש לשינויים כן ייטב הדבר.
אני לא יודע לגבי עצים אחרים כי מעולם לא בדקתי אבל בוודאות אני יודע כי אלון עמיד בתנאים קשים.
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים
|