שלום חברים, ושנה טובה.
אני מעוניין לבנות שידה שארבעת רגליה כמו בשרטוט המצורף.
השאלה היא איך חורצים ברגל מעץ מלא, כך שהיא תיראה כך.
תודה
איך יוצרים רגל כזו?
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
איך יוצרים רגל כזו?שלום חברים, ושנה טובה.
אני מעוניין לבנות שידה שארבעת רגליה כמו בשרטוט המצורף. השאלה היא איך חורצים ברגל מעץ מלא, כך שהיא תיראה כך. תודה
Re: איך יוצרים רגל כזו?הדרך הפשוטה ביותר, ליצור את הקורה האמצעית ולהצמיד שתי לוחות מן הצדדים עם חיבור 45 מעלות בפינה החיצונית.
במידה ותעלה תוכנית של מה ברצונך לבנות כולל מידות, יתכן ואוכל לעזור יותר. בדוק אם מתאים לך ליצור את החלק הזה כנגטיב, כלומר בליטה במקום השקע, הרבה יותר קל. חלק מתיכנון רהיט הוא לקחת בחשבון את אפשרויות הביצוע המעשיות ביותר הן עם מכונות והן עם כלים ידניים, אלא אם מדובר בפרט חיבור מאד יוצא דופן.
Re: איך יוצרים רגל כזו?אלכס שבוע טוב.
אני מבין מהפורום שאתה נגר מקצועי, אז בכלל אני מעריך את העזרה שלך בפורום. אני רוצה לבנות שידת החתלה לבני הבכור (שיוולד בעוד כשלושה חודשים) מצורף שרטוט גס מאוד בסקצ'אפ של המבנה הכללי של השידה. המידות הן 110 ס"מ * 70 ס"מ, בגובה של 110 ס"מ. רציתי שכל התבנית המלבנית של השידה תשב על המגרעת שיש ברגליים. הכוונה בסופו של דבר שחלק מהרגל יבלוט מקדימה ומהצדדים. אשמח לדעתך המקצועית- איך הכי נוח לבנות את זה. תודה.
Re: איך יוצרים רגל כזו?כנראה שיש אי התאמה בוורסיות של התוכנות שלנו, נסה להעלות אולי JPEG.
Re: איך יוצרים רגל כזו?אלכס.
שלחתי שרטוט של קובץ שסרקתי. קח בחשבון שבחלק העליון של השידה אני רוצה לחבר פלטת בוצ'ר. המידות, כמו שציינתי בהודעה הקודמת.
Re: איך יוצרים רגל כזו?לשולחן גינה שבניתי פעם, עשיתי רגל דומה. השתמשתי בפרופיל שנמכר כבר בצורה כזו (לדעתי, הוא משמש להתקנת רעפים). במקור רוחבו בחלק הארוך 6.5 ס"מ, ואפשר להשתמש בקיים או ליצור אחד לפי הרוחב הרוחב הרצוי.
היה מאוד קל לחבר את זוויות 45 מעלות של כל פרופיל וליצור ר ארוך - שאותו מילאתי בפרופיל שחתכתי מעץ לצורת משולש שווה שוקיים של 90 מעלות ופעמיים 45 - כך שהוא נכנס בדיוק בחלל שבין רגלי ה-ר. את ה"מילוי" הזה אפשר כמובן למקם בגובה הרצוי. למיטב זכרוני, לצורך השולחן שאינו נושא עומס רב, חיברתי הכל רק בדבק, אבל אתה יכוול כמובן להוסיף ברגים, דיבלים מעץ, למלות וכדומה. בציור המצורף תראה מימין את הפרופיל המקורי, ומשמאל את הרגל המורכבת.
Re: איך יוצרים רגל כזו?יאיר.
מדובר על פרופיל מאורן? מה העובי שלו? איפה ניתן להשיג אותו? תודה.
Re: איך יוצרים רגל כזו?אכן מאורן. אני קניתי אצל "גרוס" באזור התעשייה סגולה פתח תקווה, אבל אני בטוח שתמצא גם במקומות אחרים.
ואם לא, בקלות רבה תייצר אותו לבד, ואפילו בקיצור דרך: קח לוח ברוחב כפול מזה שאתה מייעד לרוחב הרגל ונסר אותו לאורכו במקום המתאים ב-45 מעלות - כך שבחיתוך אחד תקבל שני פרופילים. קח בחשבון את עובי קו הניסור.
Re: קבלhttp://www.jewe.co.il/exceleses/page15.htm
החברה נקראת פורסט ישראל בע"מ, עד לא מזמן היתה יבה ישראל, הם משווקים לכל הסנטרים את הפרופילים ולהבדיל מהסנטרים המחירים שלהם בסדר. נסעתי אליהם במיוחד מת"א ומלבד פרופילים קניתי שם גם "בוצ'ר" אלון במחיר סביר, חיתוך למידה במקום ושירות מעולה גם לנודניקים קטנים כמונו. בהצלחה.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים | |||||