חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

כמה שאלות בעניין תכנון שידת החתלה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

כמה שאלות בעניין תכנון שידת החתלה

הודעהעל ידי Oshgili » 05 ספטמבר 2010, 13:18

אהלן, חברים.

אני מנסה לסיים לתכנן שידת החתלה שאני מוכרחה להתחיל ולסיים תוך חודש. יש לי כמה שאלות לפני שאוכל להוציא את הרעיון לפועל:

קודם כל, בעניין חומר הגלם: סנוויץ' מספיק טוב וחזק בשביל כל הקונטרוקציה, נכון? אני מבינה שסנוויץ' לבנה הוא חלש יותר; זה אומר שהוא לא חזק מספיק?

ושתי שאלות בעניין צבע, בהנחה שתשיבו שסנוויץ' זה מספיק חזק ואין בעיה:
1. צבע אטום מכסה הכל, כולל את הפסים של הסנוויץ', נכון? (אני לא יודעת איך מכנים את החלק הזה של העץ:) http://www.homeaid.co.il/content/accoun ... lywood.jpg
2. במקרה ולדעתכם זה לא מספיק, וצריך לכסות את הקצה בקאנט: האם צבע אטום יכסה קאנט בלי בעיה?

אשרה.
Oshgili
סופר משתמש

Re: כמה שאלות בעניין תכנון שידת החתלה

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 05 ספטמבר 2010, 13:53

הי אשרה,

אני לא מתיימר להיות מקצועי, אז קחי בעירבון מוגבל.
סנדוויץ' זה סבבה, סנדביץ' ליבנה (Birch) אמור להיות אחד הטובים שבהם, למרות שבעוונותינו מסתובבים חיקויים וגם כל מיני תחליפים (הרבה מפעלים בעולם מייצרים סנדוויץ' ולא כולם עושים את אותו דבר) - צריך לשים לב, שיש סנדוויץ' עם ציפוי ליבנה (שתי הפלטות החיצוניות בלבד) ויש כאלה שכל הגוש מאותו עץ...

בקיצור - עוד נושא לדוקטורט.

מבחינת החוזק עצמו, לא צריכות להיות בעיות עם אף אחד מהסוגים (דהיינו שכל הסוגיה למעלה - חסרת חשיבות לעניין החוזק) - פשוט צריך להקפיד על עניין העובי של הלוח (לפחות 13 מ"מ עובי - אני אישית תמיד עושה יותר עבה ממה שצריך - במיוחד לתינוקות).

הצבע יכסה תלוי בצבע שאת קונה, צבע אטום כלשהו בדרך כלל יכסה את העניין יופי, אולי תצטרכי קצת יותר משכבה (שכבה ראשונה מדוללת, ושכבה שניה מלאה). עם תכסי עם קנט מעץ מלא - זה יהיה בדיוק כמו לצבוע עץ מלא (או את החלק העליון של הסנדוויץ' לאותו עניין) - גם כאן יש מצב שצריך יותר משכבה - זה תלוי בעיקר בצבע ובעץ - הייתי מנסה לקחת דוגמיות ולבדוק קצת אם התוצאה המתקבלת מוצאת חן בעינייך לפני ש"מתחייבים" לפתרון מסויים.

פה גם נכנסת האיכות של הסנדוויץ', בקצה ההוא שאת לא יודעת איך קוראים לו (וגם אני לא) - ההוא שמכסים הרבה פעמים בקנט - הרבה פעמים יש בסנדוויץ' קצת חללים שרואים אותם מהצד הזה - אז אם לא שמים קנט, רצוי למלא את החורים המשהו (שפכטל?) לפני הצביעה - בסנדוויצ'ים איכותיים הבעיה מינימלית ולפעמים לא קיימת, בפחות - יש הרבה אוויר.

שימי לב שניתן גם ללכת על מראה לא מכוסה של הסנדוויץ' - במקרים מסויימים זה נראה יותר טוב (הפסים האלה) חשוף - הכל בעיני המתבונן...

מתי נראה סקיצה? בינתיים זה כאילו לא עשית כלום :lol:
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: כמה שאלות בעניין תכנון שידת החתלה

הודעהעל ידי zigi » 05 ספטמבר 2010, 18:55

ילדונת, יש משהו בדרך????? שיהיה במזל טוב.
חוץ מזה שתהיה לך שנה טובה ומאושרת. זיגי
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

חי חי

הודעהעל ידי Oshgili » 05 ספטמבר 2010, 23:52

נראה לך?! זה בשביל חבר טוב!

משה, הנה סקיצה. הצבעים והציור לא מיצגים, זה רק לצורך השרטוט.
כמובן שזה לא כאילו שלא עשיתי כלום - באמת עוד לא לא עשיתי כלום. חוץ מזה שההורים מכריחים אותי לסיים את שני הפרויקטים הקודמים שנמצאים בבניה כבר כמה חודשים, לפני שירשו לי להתחיל לבנות עוד משהו \:
תודה רבה על התשובות, וחג שמח לכוווולם!
קבצים מצורפים
Shida 1.JPG
Oshgili
סופר משתמש

Re:עומק שידת החתלה

הודעהעל ידי harel » 06 ספטמבר 2010, 00:35

התקן קובע כי מידות משטח ההחתלה המיועדות להחתלת תינוקות עד גיל שנה חייבות להיות: באורך – 65ס"מ, וברוחב כ 38 ס"מ. בשידות המיועדות להחתלת ילדים עד גיל 3 יהיו ממדי המשטח: אורך 75 ס"מ ורוחב כ 55 ס"מ לפחות. זה מכון התקנים. בפועל, מניסיון, זה לא מספיק בכלל.

עומק שידת החתלה צריך להיות מינימום 70 וכל המרבה הרי זה משובח ובטיחותי ואסביר. על שידת החתלה מלבד התינוק מניחים לא מעט מוצרים נילווים קופסת מגבונים, חיתולים, בגדים להחלפה, משחות שונות וכד'. אם את עושה את השידה בעומק 60 לתינוק נשאר משהו כמו 50 וזה לא בטיחותי בכלל. החתלת תינוק מבוצעת שהוא שוכב למולך ולכן עלייך לצמצם באורך (120 זה הרבה מעבר לסטנדרט) לטובת הרוחב.
מנגד, מגירות בעומק 70-80 גם לא נוח וגם תופס הרבה מקום בחדר הילדים שהילד גדל והשידה משמשת לבגדים וסיימה את יעודה להחתלה. מציע לך לבנות את השידה במידות שציינת ובחלק האחורי של משטח ההחתלה, בהמשך לפלטה, להוסיף עוד 10-20 ס"מ משטח שאפשר לפרק לגמרי או לקפל עם צירים. שהילד גדל השידה תיצמד לקיר ועומקה יעזור להיות 60.

מעבר לזה את צריכה לקחת בחשבון שני אלמנטים נוספים שלא נתת עליהם את הדעת:
1. מסילות המגירות צריכות להיות כאלו שלא יסגרו עד הסוף לבל יתפסו בהן אצבעות התינוק/ילד. יש פרזול ייעודי לשידות ולריהוט חדרי תינוקות. הוא הרבה יותר יקר אבל לא מציע לך לחסוך בו.
2. יציבות השידה. בדיקת יציבות של שידות חדרי ילדים מבוצעת שהמגירות מועמסות ב10-12 ק"ג ובעת שפותחים אותן השידה נשארת יציבה ולא מתהפכת.

בקיצור... יש לך הרבה מה ללמוד ומה לקחת בחשבון לפני שאת נכנסת לפרוייקט כזה. גשי לשילב או לחנות ריהוט ילדים גדולה שמייצרת מול מכון התקנים (השוק הזה מלא חאפרים), תלמדי מה התקן אומר היום ואל תיבני רהיט שיהיה מסוכן למי שישתמש בו.
בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

יופי, הראל!

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 06 ספטמבר 2010, 08:35

יופי של תשובה: מלאה, עניינית, שימושית ומחכימה.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: חי חי

הודעהעל ידי Alex Milch » 06 ספטמבר 2010, 11:10

כל מה שאודי כתב, 100% נכון. הייתי מוסיף רק את אלמנט התיבה לפיצ'יפקס שמקובל לתלות בצד בכל מיני טכניקות.
עבור מגירות ברוחת 120 ס"מ יש להקפיד על הרכבת המסילות לדופן היחידה בברגים רבים ככל האפשר. כמו כן, תחתית המגירה רצוי שתהיה מ-MDF או מזונית 6 מ"מ, או סנדביץ' 8 מ"מ. כנ"ל גב היחידה שיתן את היציבות הנדרשת.

לגבי חומרים, סנדביץ' ליבנה הוא החזק ביותר (והכבד ביותר) בין הסוגים השונים. הטוב ביותר מביניהם הוא הסקנדינבי שנמכר בנתניה ע"י וירן תעשיות עץ בע"מ (וויצמן). יש שלושה סוגים: אא, אב ו-בב. ההבדלים מתבטאים בכך שפגמים בציםוי החיצוני תוקנו עם טלאי (דוקא יפה) בצד אחד או בשניהם. למטרת צביעה אפשר לוותר על ה-אא.
הייתי בונה שידה כזו, מ-MDF/אורן לאמי/סנדביץ' ליבנה.
דופן הלוחות נקרא קנט (שיבוש כרגיל מגרמנית, KANTE = קצה), ובעברית לזבז (סגול מתחת ל-"ל" וה-"ב").
כדי להחליק את הקנט לצורך צביעה, ניתן להדביק קנט פורניר.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

תודה רבה על כל ההסברים!

הודעהעל ידי Oshgili » 08 ספטמבר 2010, 09:21

שאלות נוספות - בהמשך (:
Oshgili
סופר משתמש

Re:עומק שידת החתלה

הודעהעל ידי natanitai » 20 ספטמבר 2010, 15:09

אני חדש בפורום ונתקעתי באותה הנקודה בדיוק
התקן דורש שהשידה לא תתהפך אם כל מגירה עמוסה (10-15 ק"ג)
אני יודע שיש דרך אחת לעשות את זה עם מנגנון שמאפשר לפתוח רק מגירה אחת כל פעם.
זה נראה לי יקר ומסורבל
האם יש למישהו רעיון איך לפתור את בעיית ההתהפכות בנגרות בלבד ולא בפרזול?
natanitai

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־5 אורחים