חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הדק של אהרון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: הדק של אהרון

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 23 אוגוסט 2010, 11:01

aaron burg כתב:מיקום הבית לא סודי. הצעתי לחברים לבוא ולעזור אבל כנראה האוקינוס היווה בעיה.
לגבי פשלות - כמובן שהיו. בעיקר באזור המשולש, אבל כנראה שהן די זניחות כי בצילומים מקרוב לא רואים אותם. הכוונה מקום המפגש של קצות הלוח.
הרווחים בין הלוחות לא תמיד שווים, אבל זה מוסיף חן מסויים. (ראיתי כמה דקים שנעשו ע"י מקצוענים ואותה בעיה קיימת גם שם. נאמר לי שהתכווצות העץ כתוצאה מהיבוש מעצימה את התופעה.)
מסתבר שקירות הבית לא ניצבים , וגם כנראה המדידות לא היו מדויקות ב100 אחוזים וכתוצאה מכך הקצה של המעקה שצמוד לבית קצר ב כ 3 ס"מ מהקצה שצמוד לקיר. שגיאה של כ 4 פרומיל.
חוץ מזה אשתי אומרת שהכל פיקס.

הי אהרון, כל ה"ביקורת" שלי הייתה כמובן בדיחה :wink:, הרי שמעתי את זה ממך באופן ישיר ביותר במפגש שהשתתפת בו... והאמת, אם היה לי קצת ממון הייתי מזמן על מטוס כדי לעזור לך (או שלא :lol: - אולי סתם לבקר).

עוד לא ראיתי מדידות שהצליחו בצורה מושלמת, ולא ראיתי קיר ישר (אני יכול לתת אין ספור דוגמאות על "פשלות" מהסוג), אצלי בבית (הקרווילה) אין חיבור אחד שאין בו סדק, וכל הבית יושב על shims שכן המדידה של הפילוס של היסודות הייתה על הפנים, וכך גם היציקה - מה שאומר שכל קשר בין פילוס לבית שלי לא קיים (אם מניחים כדור צעצוע על הרצפה ללא שום דחיפה או מגע אני יודע מראש לאיזה כיוון הוא יתגלגל - והכיוון הוא לא הרצוי :cry: ), אצל ההורים שלי כל הטיח בפנים הוא בזוית (אין ארון שצמוד לקיר לכל הגובה - תמיד יש פער), ואצל חותני דלת הכניסה נפתחת בשיפוע (לעומת הבית), ככה שהיינו צריכים להוריד עובי מהדק שבנינו בכניסה בקשת של פתיחת הדלת - אחרת היא נתקעה בעץ (הדק דוקא מפולס יפה)....

מסקנה: בונים ואז מתקנים מה שיש - בדרך כלל אף אחד לא שם לב בדיעבד, ואם כן, אז לא קרה כלום.

לגבי ההלל, אני לא יודע, אבל בודאי צריך לברך "שהחיינו", ולומר "מזל טוב".

לגבי גימור העץ, זה מאוד תלוי בתנאי מזג האויר והשמש איפה שהדק נמצא, בארץ אין כמעט מנוס מלהשתמש בחומרים מאוד חזקים (אני השתמשתי בלכה מגוונת "לדקים" על בסיס מים - הייתה מאוד נוחה לעבודה ויצא נחמד מאוד). מהרבה מרפסות ודקים שראיתי בארה"ב אני יודע שלא הרבה צובעים ומשתמשים או בשמן, או טבעי. העץ מאפיר אבל לא בהכרח נפגע יותר מדי. זה כמובן גם תלוי באיזה עץ השתמשת - אני מעריך באורן כדאי לפחות למרוח שמן (שוב התדירות וההגדרה תלויים במקום ובחשיפה). שמן בהחלט יעזור להשאיר את הגוון ה"טבעי" יותר (תהיה קצת הצהבה אבל זה יראה ממש טוב - עם עומק), לא לשכוח שהשחיקה מאוד גבוהה וששום גימור לא ישרוד ללא חידוש מסויים - והכי קל לחדש זה שמן.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: הדק של אהרון

הודעהעל ידי Pini Gold » 23 אוגוסט 2010, 14:31

יופי אהרון.
מתמונה לתמונה רואים התקדמות ושיפור. תענוג אח"כ לשבת ולהנות.
שאלות:
איך הסתדרת עם הכלים (השאלה, רכישה)?
כמה עלה הכל בסופו של דבר ואיך היית משווה מול העלויות בארץ?
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re: הדק של אהרון, המשך

הודעהעל ידי harel » 23 אוגוסט 2010, 17:43

כל הכבוד אהרון, צריך ביצים להתחיל לבד פרוייקט כזה ובתוואי שטח כמו בתמונות. אני בדיוק חוזר עכשיו מפגישה עם קונסטרוקטור וראיתי את החפירות שנעשו להכנת דו"ח קרקע לחיזוק מבנה ישן שאני מתעסק איתו... נבהלתי מהסיפורים שלו :lol: אתה לא חושש מתזוזת הדק, שקיעה כשלא ביטנת את העמודים? איזה טיפול עשית לעץ ששקוע באדמה שלא ירקב בגשם? מצפים בזפת, לא?

נהניתי מהתיעוד - כל הכבוד. 
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: הדק של אהרון תשובות למקס, למשה ולפיני

הודעהעל ידי aaron burg » 24 אוגוסט 2010, 00:27

מה נשים על הגריל? אצלנו אין אפס. הכל הולך, מן הים האוויר והיבשה.
אני חייב לציין שאיכות הבשר המקומי ומגוון הנתחים הרבה יותר גדול מאשר בארצנו וכפי שציינתי אנחנו לא חוששים לנסות.

מזג האוויר המקומי מתון למדי. גשמים יורדים בקיץ ובחורף והטמפרטורה הגבוהה בקיץ רוב הזמן לא עולה את ה28 מעלות. בחורף יורד שלג והטמפרטורה מגיעה לפעמים למינוס 5 מעלות, (אז אני ממנגל בארץ). הדק נמצא רוב הזמן בצל. למעשה הוא תחת שמש ישירה רק כשעתים וחצי.
חשבתי לכסות אותו ביכט וורניש, אבל אנסה לקבל יותר מידע מן המקומיים.
להקלת תקיעת היתדות שכרתי ליומים קונגו, שדי עזר לי אבל לא מספיק. מקדחה של רוייובי שווקה ביום הראשון והוחלפה במקדחה של דיוולט, יותר קטנה, יותר קלה ויותר חזקה. השתמשתי בה כמברגה ומאד נהנהתי לעבודה איתה. לקידוחים המובלים השתמשתי במקדחה ניטענת של קרפטסמן עם בטריה של 19 וולט והיא עשתה את העבודה כמו פנתרה. הבעיה ששתי המקדחות כבדות למדי וביום האחרון בקושי יכולתי להרים את היד.
הכלים שהיו בשימוש:
קונגו - שכור ליומיים (מאה דולר ליום. שחיטה מוחלטת, חדש עולה 800 )
כלים שלי - 2 מקדחות, מסור גרונג, גיגסו, מסור עגול 7 וחצי אינטש, פטיש של שנים וחצי ק"ג, פלס, מגיני ברכיים, עגלה שבניתי לצורך הברגת הלוחות וכל מיני כלי גינה.
עלות העצים והברגים 1800 דולר, אין לי מושג איך זה בהשוואה לארץ.(גודל הדק בערך 50 מטר מרובע)
סוג העץ - אורן דרומי מובחר שעבר טיפול בלחץ לשימושי חוץ ועמידות נגד מזיקים. יש אחריות ל 20 שנים. (מעניין איפה אני אהיה אז)
מקווה שעניתי לפחות על רב השאלות.
אגב, האמריקאים גילו את עץ האיפה ובעלי הממון עושים דקים ממנו. ראיתי דק
מאיפה ללא שימוש בברגים או מסמרים, הלוחות הודבקו לקורות בדבק מיוחד.
aaron burg
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־11 אורחים