aaron burg כתב:מיקום הבית לא סודי. הצעתי לחברים לבוא ולעזור אבל כנראה האוקינוס היווה בעיה.
לגבי פשלות - כמובן שהיו. בעיקר באזור המשולש, אבל כנראה שהן די זניחות כי בצילומים מקרוב לא רואים אותם. הכוונה מקום המפגש של קצות הלוח.
הרווחים בין הלוחות לא תמיד שווים, אבל זה מוסיף חן מסויים. (ראיתי כמה דקים שנעשו ע"י מקצוענים ואותה בעיה קיימת גם שם. נאמר לי שהתכווצות העץ כתוצאה מהיבוש מעצימה את התופעה.)
מסתבר שקירות הבית לא ניצבים , וגם כנראה המדידות לא היו מדויקות ב100 אחוזים וכתוצאה מכך הקצה של המעקה שצמוד לבית קצר ב כ 3 ס"מ מהקצה שצמוד לקיר. שגיאה של כ 4 פרומיל.
חוץ מזה אשתי אומרת שהכל פיקס.
הי אהרון, כל ה"ביקורת" שלי הייתה כמובן בדיחה
עוד לא ראיתי מדידות שהצליחו בצורה מושלמת, ולא ראיתי קיר ישר (אני יכול לתת אין ספור דוגמאות על "פשלות" מהסוג), אצלי בבית (הקרווילה) אין חיבור אחד שאין בו סדק, וכל הבית יושב על shims שכן המדידה של הפילוס של היסודות הייתה על הפנים, וכך גם היציקה - מה שאומר שכל קשר בין פילוס לבית שלי לא קיים (אם מניחים כדור צעצוע על הרצפה ללא שום דחיפה או מגע אני יודע מראש לאיזה כיוון הוא יתגלגל - והכיוון הוא לא הרצוי
מסקנה: בונים ואז מתקנים מה שיש - בדרך כלל אף אחד לא שם לב בדיעבד, ואם כן, אז לא קרה כלום.
לגבי ההלל, אני לא יודע, אבל בודאי צריך לברך "שהחיינו", ולומר "מזל טוב".
לגבי גימור העץ, זה מאוד תלוי בתנאי מזג האויר והשמש איפה שהדק נמצא, בארץ אין כמעט מנוס מלהשתמש בחומרים מאוד חזקים (אני השתמשתי בלכה מגוונת "לדקים" על בסיס מים - הייתה מאוד נוחה לעבודה ויצא נחמד מאוד). מהרבה מרפסות ודקים שראיתי בארה"ב אני יודע שלא הרבה צובעים ומשתמשים או בשמן, או טבעי. העץ מאפיר אבל לא בהכרח נפגע יותר מדי. זה כמובן גם תלוי באיזה עץ השתמשת - אני מעריך באורן כדאי לפחות למרוח שמן (שוב התדירות וההגדרה תלויים במקום ובחשיפה). שמן בהחלט יעזור להשאיר את הגוון ה"טבעי" יותר (תהיה קצת הצהבה אבל זה יראה ממש טוב - עם עומק), לא לשכוח שהשחיקה מאוד גבוהה וששום גימור לא ישרוד ללא חידוש מסויים - והכי קל לחדש זה שמן.