חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שידרוג מסור נימה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מדברי חז"ל

הודעהעל ידי harel » 22 יולי 2010, 15:56

אז ככה...
בהחלט מסכים שחדוות היצירה והאתגר לרוב הרבה יותר מספקים מרכישה של מוצר מוגמר, בטח ובטח שמדובר בג'יגים. נכון, יש המון חברות שמתעסקות בייצור ג'יגים ומאפשרות לחובבי הנגרות לנגר... מנגד, יש המון קוראים למגזינים כמו SHOPNOTES וספרות ענפה שכל יעודה ייצור עצמי של ג'יגים וחלק לא מבוטל מהג'יגים שרכשתי משימוש וממישוש היה הרבה יותר זול והרבה יותר מספק לעשות אותם לבד. למיטב נסיוני, בג'יגים, להבדיל מבנייה של רהיט או צעצוע, יש הרבה יותר פאקטורים שצריך לקחת בחשבון ולהיות ער להם לפני שרצים לייצר לבד ורמת הדיוק בעיקר בג'יג מתכת - שונה מרמת הדיוק של נגרות, שם העץ יותר סלחני.

לגבי מסור הנימה... נכון, מגיע לי חדש אבל רשימת ה"מגיע לי" ארוכה ומסור הנימה רחוק מלהיות בראש הרשימה הזו, סדרי העדיפויות אחרים. את מסור הנימה שלי לא ניתן להשיג כיום ויש לו יתרונות על פני הרבה מסורים כולל כאלה ממותגים רציניים כך שממש אין לי עניין להחליף אותו כרגע. מהירות משתנה - זו פונקציה שיש עליה הרבה דיונים ברשת והדעות בהחלט חלוקות בצורך שבה. על פניו, כמו שבמסורים אחרים אין מהירות משתנה והמפעיל בהזנת החומר קובע את מהירות הניסור, מסור הנימה לא שונה ממסורים אחרים וכאחד שעבד רבות במסור הזה - לא חושב שזה הפקטור החשוב ביותר.

סוגי מסוריות לסוגי חיתוך גם לא נהיר לי.... יש מסוריות לחומרים שונים, לעץ רך או קשה אבל למה הכוונה סוגי חיתוך? 
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: תחביב לעומת מקצוע

הודעהעל ידי harel » 22 יולי 2010, 16:03

יש פה כמה אנשים שההכנסות מהתחביב שלהם בהחלט מכסות את הוצאות שידרוג ואחזקת הציוד שלהם. אני אישית לא נהנה לחזור על אותו הפרוייקט פעמים. אין לי בעיה לעשות כמה פריטים מאותו הדגם במכה... אבל הראש תמיד חושב על האתגר הבא ופה התענוג שלי. זה שילוב של אופי ותנאים פיזיים... אני יכול לחשוב על משהו חודשים שלמים ולא להגיע לכלל מימוש וביום שאני מחליט "להתלבש" על זה אני מכין את החומר ולא עוזב עד לסיום הפרוייקט.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: שידרוג מסור נימה

הודעהעל ידי harel » 22 יולי 2010, 16:10

אם לא יודעים לעשות את זה נכון הרבה מסוריות ימצאו דרכן לפח. מטריד אותי שאם זה היה כל כך פשוט כמו שזה נראה היה על שידרוג כזה הרבה חומר כתוב ומצולם ברשת. העובדה - שאין.   :roll:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: שידרוג מסור נימה

הודעהעל ידי eyal g » 22 יולי 2010, 22:55

הגישה שלי בד"כ דומה לגישה של מושיק.
אבל... במקרה שלך שווה לנסות לבד. לפי מה שאני רואה אתה צריך לשחרר בורג אחד והמנגנון הקיים יורד. במקומו את יכול לשים מנגנון דומה לשלי שהוא בסה"כ בורג שמצמיד אום למשטח וכולב את המסורית באמצע.
שווה ניסיון.
המנגנון שהראתה בתמונה מתלבש על המנגנון הקיים (כנראה שאי אפשר לשחרר את המנגנון וצריך "הלבשה"). כמו שציינתי - אצלך זה לא המקרה.
קבצים מצורפים
Picture 017.jpg
Picture 020.jpg
eyal g
סופר משתמש

Re: שידרוג מסור נימה - עדכון

הודעהעל ידי harel » 26 אוגוסט 2010, 22:54

לאחר ניסיון לאלתר חיבור המסוריות ללא הפין מסתבר שזה עובד אבל לא מספיק טוב.
למרות "ההתעללות" שעברו המסוריות של חברת ה-FLYING DUTCHMAN הן לא אכזבו ולא נקרעו. לא סתם הן נחשבות למסוריות מהשורה הראשונה. 72 יחידות עלו בEbay כולל משלוח לארץ 100 ש"ח.
בהזדמנות, ולאחר התייעצות עם פיני וקבלת חיזוקים חיוביים מאליקו שיש לו מסור זהה (תודה לכם) נרכש מסור חדש של DREMEL דגם 1680.
820 ש"ח כולל מיסים ומשלוח.
חברת DREMEL מסיבותיה היא, הפסיקה לייצר בשנה שעברה את המסורים האלה למרות שהם נחשבו למסורים מאד אמינים וטובים וזכו לציונים מאד גבוהים באתרי השוואות הכלים ובביקרות באתרים שונים. את אותו המסור שעלותו כולל משלוח בתוך ארה"ב היתה 100$ מכרו באמאזון עד לפני כחצי שנה במבצע ב- 350$.
אני מספר את הסיפור הארוך הזה מאחר ואת הקנייה עשיתי בEbay ובמו"מ מול המוכר הורדתי את המחיר שביקש מ- 150$ ל- 80$ (לפני משלוח בתוך ארה"ב שעלה עוד 20$). אפשר ורצוי לנהל מו"מ עם מוכרים בEbay... משתלם.

קבצים מצורפים
.jpg
ה"שדרוג" שלי
!B0kRnSQ!Wk~$(KGrHqJ,!i!E)qiNrEF4BM,2VdELcw~~_12.JPG
המסור שבדרך
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: שידרוג מסור נימה - עדכון

הודעהעל ידי Eliko » 27 אוגוסט 2010, 21:19

תתחדש ותהנה
קבצים מצורפים