אני עומד לקנות מסור חדש ההיתלבטות כרגע בין מקיטהmlt100 לבושgts10 האם מישהו יכול להאיר את עיני או לתת לי כיוון נוסף
תודה מראש
שמוליק
מסור שולחן
25 הודעות
• עמוד 1 מתוך 3 • 1, 2, 3
מסור שולחןשלום לכולם
אני עומד לקנות מסור חדש ההיתלבטות כרגע בין מקיטהmlt100 לבושgts10 האם מישהו יכול להאיר את עיני או לתת לי כיוון נוסף תודה מראש שמוליק
Re: מסור שולחןה GTS 10 של בוש משור הנמצא אצל כמה מבאי הפורום כולל אותי ואנו די מרוצים מהביצועים שלו. איני מכיר את המקיטה ותלוי גם מה פער המחירים שבינהם. בהצלחה
חכה ותראה גם תגובות והערכות של האחרים.
Re: מסור שולחןידוע לי כי לא מעט חברים בעלי מסור בוש.
אין ברשותי אף אחד מן הכלים האמורים, אני עובד עם ציוד "קצת יותר כבד". חוות דעתי תתבסס על נתונים טכניים שבחנתי ברשת. לפני שאמליץ על המקיטה עכשיו להשוואה: הנתון היחיד שבוש עולה על המקיטה הוא הספק המנוע, 1800 מול 1500 וואט. זה לא נתון שהיה מפתה אותי מול יתר הנתונים העדיפים של מקיטה: שטח כולל של שולחן העבודה, מהירות סיבוב הלהב, גובה חיתוך ב-1 ס"מ יותר (איך אומרים, אם היה לי עוד ס"מ הייתי מלך, אבל אם היה לי ס"מ פחות הייתי מלכה), SLIDER החיתוך בזוית נראה יותר רובוסטי ודבר לא רע בכלל - מעצור ללהב עם הפסקת פעולת המסור.
Re: מסור שולחןגם לי אין את הכלים האלה ואני לא מכיר אותם באופן אישי,אבל
הכלים האלה נועדו להיות ניידים עבור בעלי מקצוע שנדרשים לניידות הזו לכן צריך לקחת בחשבון שרוב הערך המוסף שלהם הוא בניידות שלהם ולכן יהיו להם חסרונות כשולחנות קבועים (יציבות ,משקל,עוצמה,גודל להב,ויכולת לטפל בחיתוכים של עצים גדולים יחסית) אם אתה לא מעוניין בניידות עדיף לטעמי ללכת על מסור קבוע. לדעתי במחיר של כ 4,000 ש"ח ניתן לרכוש מסור קבוע עם עגלה ו 12" כיד שניה.
Re: מסור שולחןזה הולך ליהיות מעניין.
יש לי BOSCH מסוג GTS10. נחשפתי גם לכלים אחרים הרבה יותר טובים. זה לא אומר שהבוש לא טוב, בוש חדש מתאים למי שהתקציב והמקום מגבילים אותו. היום לאחר שהתנסיתי באחרים ולאור היותו שלהמשור השולחני בין הכלים העיקריים בתחביב הזה, הייתי בהחלט נותן צ'אנס למשהו הרבה יותר מקצועי ומסיבי, עם עגלה, מותר בהחלט יד שניה -כמו SCHEPACH והרבה אחרים. הכי קורץ לי היום זה מוצר של GRIZZLY - כמו של יוסי עלמני וג'ילבר- נמכר היום בכ 1200 $ לפני הכל ובלי תוספות, ועובד על 220 וולט. למרות הכל אני רואה עבודות של חברים בשני הפורומים העיקריים בארץ ישראל (כאן ובוואלה) שבוצעו במשורי שולחן פשוטים עם תוצאות ברמות גבוהות מאוד.
Re: מסור שולחן- הגודל קובע..?
שכחת לציין כי ניתן לראות גם את העבודות של החברים בפורום המוביל בארץ ב"תפוז"..ולהתרשם מביצועים עם משורים מכל הסוגים..
Re: מסור שולחןאין ספק שעגלה זה מצויין אך לא כל אחד יכול לרכוש כלי כזה מפאת המקום אותו עגלה דורשת.
אגב גריזלי מציע עכשיו תוספת עגלה למשורים שלה ב 500$ לחיתוך של עד 120 ס"מ. אינני מכיר את הבוש והמקיטה אבל לגריזלי יש יתרונות כמו יציבות 250 ק"ג,מנוע אינדוקציה 3כ"ס שקט מאוד וגובל מסיבי עם נעילה אבסולוטית שתורם לתוצאה משביעת רצון. כמובן שהמחיר כמעט כפול מהמקיטה והבוש וגם לזה יש מישקל.
נו באמת. הפורום המוביל בארץ מאיזה בחינה?אולי חריטה (לא שאני מתלהב מהתוצאות) אבל עד היום לא ראיתי שם עבודת נגרות ראויה להגדרה מעבר לבינוניות
Re: מסור שולחן- הגודל קובע..?אביחי
אני מצטט מאבן שושן "עיקרי" :חשוב, יסודי, בסיסי, מהותי, שורשי, מקורי. אני מניח שפיני התכוון שעבורו הפורומים פה ובוואלה הם "עיקריים" ואני מניח שלא הייתה לו כוונה לזלזל חלילה בפורום תפוז. אני מסכים לדעתך שפורום "תפוז" הוא מוביל אבל אני מניח שיהיו לנו חילוקי דעות לגבי תחום ההובלה.
כנראה שלא הסתכלת באלבומי החברים שם..מבלי לפגוע באיכות היצירות של חברי הפורום כאן, קח את הזמן.. בקר באלבומים של חברי הפורום, ובעוד יומיים תספר לנו..
אני משוכנע שתחזור בך..!
25 הודעות
• עמוד 1 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים | |||||