חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בחירת עץ לשולחן אוכל

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בחירת עץ לשולחן אוכל

הודעהעל ידי Oshgili » 22 יוני 2010, 14:03

שלום חברים (:

עוד כחודש מתחתן אחיה של חברת ילדות, שתמיד היה לי כאח גדול. לכבוד החתונה, החלטתי לבנות לו ולבת זוגו שולחן אוכל.
אני מאוד רוצה שלשולחן יהיה גוון יפה, מיוחד, וצריכה לבחור כבר עץ. חשבתי על אגוז אמריקאי שראיתי פעם דוגמה יפיפיה שלו, אבל קיוויתי למצוא משהו זול יותר (המחיר של אמריקאי דומה למחיר של אגוז אפריקאי, נכון?). הבעיה היא שאני כמעט שלא מבינה בזה: לא מכירה הרבה סוגים של עצים, וכשרואה עץ שמוצא חן בעיני לא יודעת כמה הוא עולה. כל פעם אני מבררת לגבי משהו ספציפי אבל זה יכול לקחת נצח - כל פעם לראות דוגמה אחת ולברר לגביה, לגלות שהיא יקרה הרבה יותר מהרעיון המקורי ולהמשיך לחפש...

עלה בדעתי לערוך פה סקר מהיר: אלו עצים יפים לדעתכם, ועשויים להתאים לשולחן מטבח? האם אתם יודעים מהו טווח המחירים שלהם?

אשרה.

נ.ב. - אני מאוד אוהבת את העצים ה"מקושקשים" - אגוז אפריקאי\אמריקאי, זוברנו (שגיליתי שעולה כמעט כפליים מאגוז!) ודומיהם.
Oshgili
סופר משתמש

Re: בחירת עץ לשולחן אוכל

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 22 יוני 2010, 16:04

שלום אשרה,

המקושקשים הם היקרים, וגם קשים יחסית להשגה... ולא חסר - תעשי סיבוב במחסן עצים בשביל לראות (או לחלופין חיפוש פשוט בגוגל).

אופציה שפויה יותר (אבל לא זולה) היא דובדבן (הבחירה שלי)

שימי לב שאת נשמעת כאילו את מדברת על עץ מלא (שהוא יקר למדי כמובן), וזה אחלה... אבל ישנה תמיד את האופציה של פורניר שמצפה בסיס זול... (פורניר זה יקר, אבל לא מתקרב לעץ המלא).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי harel » 22 יוני 2010, 17:41

באם מגבלת התקציב היא השיקול העיקרי תמיד ניתן לשלב. הרגליים והקושרות מעץ אחד (אורן למשל) והמשטח העליון מעץ אחר.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 22 יוני 2010, 19:24

אגוז אמריקאי (AMERICAN WALLNUT) ואגוז אפריקאי (LIMBA), אינם דומים לא בשמם, לא במראה/גוון ולא במחיר.
אגוז אפריקאי הוא עץ בעל מירקם בולט אם בוחרים אותו בהתאם (יש גם לוחות לבנים לחלוטין). המחיר בגבולות הסביר.אני מצרף תמונה של שולחן פשוט מאגוז אפריקאי לצורך התרשמות.
קבצים מצורפים
IMGP0917.JPG
שולחן
IMGP0915.JPG
שולחן
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

תודה על הייעוץ!

הודעהעל ידי Oshgili » 23 יוני 2010, 13:04

משה והראל, אני רוצה ללכת על עץ מלא. אם כבר מתנת חתונה... הרעיון של שילוב (לעשות את הרגלים מאורן או משהו כזה) הוא דווקא לא רע: לא מתאים לכל עיצוב, אבל יש תמונה אחת שמצאתי באינטרנט שנראה לי שיכול להסתדר בה טוב, אם הרגליים יהיו בהירות יותר:
http://mibemall.co.il/Image.ashx?image= ... height=400
ככל שאני חושבת על זה יותר, הרעיון יותר מוצא חן בעיני. תודה רבה!

משה, כתבת דובדבן, אבל לפי מה שראיתי זה דווקא עולה הון, לא כך?

אלכס, השולחן ממש יפה! אני מאוד אוהבת את העץ הזה מאז שראיתי מתקן יינות שמישהו בנה בקורס הנגרות שעשיתי. דווקא שם היה לו גוון ירוק שהיה יפיפה בעיני.
מה שמעניין אותי בקשר לשולחן שלך הוא דווקא מה שאני מניחה שהוא כיסויים לברגים (אם כי, במקרה הזה לא ברור לי למה יש צורך בהברגה מבחוץ - אם הרגליים מתחברות לקושרות אפשר פשוט להבריג מבפנים, לא? זה בשביל האפקט האסטטי באמת?) אף פעם לא ראיתי כאלה. זה קנוי, לא הכנת אותם בעצמך, נכון?

אשרה.
Oshgili
סופר משתמש

Re: תודה על הייעוץ!

הודעהעל ידי harel » 23 יוני 2010, 13:58

אני לא אענה במקום אלכס.. אבל מה נראה לך שהוא קונה פקקים???? הוא עושה הכל לבד. באחריות:wink:

לגבי השולחן את העלית בקישור הוא מאד מגושם לטעמי ומאד "בזבזני" בעץ. אני מציע לך לעבוד בשני שלבים:
1. להגדיר מראש את מגבלות התקציב שלך.
2. להתייעץ עם מי שאמורים לקבל את המתנה ולתאם איתם ציפיות... אחרי הכל הם אלה שצריכים "לחיות" עם היצירה שלך ורצוי מאד שתקלעי לטעמם.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 23 יוני 2010, 15:08

אני לא בטוח שהשולחן כה בזבזני בעץ. הוא נראה לי עשוי מפלטות תעשיתיות בציפוי פורניר. בסבירות גבוהה, הפלטה היא רק מסגרת והרגליים חלולות.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

Re: בחירת עץ לשולחן אוכל-דובדבן בחירה מצויינת.

הודעהעל ידי moshik » 23 יוני 2010, 15:40

דובדבן עם רגליים וקושרות מאורן.
הדובדבן כל הזמן משנה את הגוון שלו ליותר עמוק ויותר יפה
ניתן את המסגרת לעשות מעובי 1.5" ואת הפלטה עצמה מ 1" אם
רוצים לחסוך.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי harel » 23 יוני 2010, 16:05

javali מסכים איתך לגמרי אלא שמשה הציע לה הדבקת פורניר והיא רוצה עץ מלא. הרגליים שבתמונה שלה (נראה כמו 20X20X80) זה 3-4 מ"ר חומר.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: כפתורים ברגליים

הודעהעל ידי Alex Milch » 23 יוני 2010, 18:50

הברגים היחידים בשולחן הזה הם אלה שמחברים את הפלטה למסגרת. הפקקים (כאן הם ממהגוני, הלואי והיה לי אבוני כמו שצריך היה להיות) הם מוטות מרובעים שהכנתי בעצמי. הם משמשים לאבטחת חיבורי הסין וגרז של הקושרות והרגליים וקישוט כאחד. המוטות הם 10X10 מ"מ, והקדח הוא 10 מ"מ. המוטות חתוכים מראש לאורך הרצוי ומעובדים באחד הקצוות כפי שרואים בתמונה. הקצה השני מגולף לחתך עגול. ה"פין" מוכנס בדפיקה ו"חותך" לעצמו את הפינות על פני שטח הרגל.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים