הג'יג מאד פשוט לבניה ועושה את מלאכתו נאמנה.
TENON התכונן, אתה הבא בתור.
הג'יג נבנה יחד עם יוסי עלמני לפי התוכנית המצורפת, מומלץ בחום.
ג'יג ליצירת MORTISE
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
ג'יג ליצירת MORTISEהג'יג מאד פשוט לבניה ועושה את מלאכתו נאמנה.
TENON התכונן, אתה הבא בתור. הג'יג נבנה יחד עם יוסי עלמני לפי התוכנית המצורפת, מומלץ בחום. נערך לאחרונה על ידי harel בתאריך 13 אוקטובר 2007, 23:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: תוכנית ג'יג הMORTISEשמח שהתוצאות חיוביות הראל.
גם הקרדיט מגיע לך על הביצוע ,שיפורים וניסוי הכלי.
Re: ג'יג ליצירת MORTISEא. נראה טוב, ברור שמוציא כמעט את כל הסיכון לטעות מהפעולה.
ב. הצעה לשיפור קל לתוכנית המצ"ב - אם מוסיפים לאחת המסילות בלוק עץ בנקודה מסויימת (אפילו באמצעות קליבה - אבל בודאי אפשר משהו יותר אלגנטי) אפשר בקלות לקבל מה שנקרא באנגלית Stop Block שימנע אפילו את הצורך לחפש את הסימון של סוף הכרסום. מה שייקל אפילו יותר את העבודה וישפר את אחוזי ההצלחה.
Re: ג'יג ליצירת MORTISEהיום נסיתי את שלי והתוצאה מהממת
Re: ג'יג ליצירת MORTISEהרעיון פשוט וחביב , אבל יש כמה דברים שאני לא מבין .
1. הכרסום מתבצע שלא על פי TEMPLATE אלא על פי סימונים , נכון או לא ? 2. לא ניתן לקבוע מראש את גודל הכרסום , נכון ? 3. לא ניתן לכרסם כמה חריצים באותו לוח עץ אלא בעבודה על פי סימונים מראש . הכי חשוב - אי אפשר לעשות את הזכר מהג'יג הזה . איך אפשר לעשות משהו כזה עם ג'יג ? [img] http://community.walla.co.il/?w=/@attac ... c_0056.jpg [/img]
Re: ג'יג ליצירת MORTISEתשובות:
1. נכון, לפי סימונים. 2. גודל הכרסום כקוטר הביט בו תשתמש. 3. לא הבנתי מה אתה שואל... הרעיון הוא לביצוע המורטיס על קורות שברוחב עד 10 ס"מ, רגליים לשולחנות ודברים כאלה. הג'יג רק מסייע לשמור על הסימטריות והמקבילות של החיתוך אם צריך להכין יותר ממורטיס אחד. הזכר נקרא טנון TENON והג'יג לא מתיימר לבצע אותו. הקישור שהעלת - לא תקין.
Re: ג'יג ליצירת ג'יגוואלה הזכרת לי שפעם למושיק היה ד'זאבו לבנות ג'יג ליצירת ג'יג.
אגב בניתי משהו דומה למתקן שהצגת - הרבה לא הצלחתי לשפר. הבנתי שאין קיצורי דרך ביצירת MORTISE ראוי ועל כן אני בתהליך הצטיידות במתקן של JET שיעשה את העבודה. שנה טובה
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־5 אורחים | |||||