חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איפה מוכרים טייטבונד? ושאריות עצים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

איפה מוכרים טייטבונד? ושאריות עצים

הודעהעל ידי Momfasso » 19 יוני 2010, 00:41

שלום

כל הכבוד לנגרות.קום, פעם ראשונה שלי באתר - מעולה!

אני רוצה לבנות קרש חיתוך ומחפש מקום שמוכר דבק טייטבונד 2 או 3 בארץ.
בנוסף, אם מישהו מכיר מקום שישנם שאריות עצים שמישות שאני יכול לאסוף,

אשמח על כל עזרה

תום 
Momfasso

Re: איפה מוכרים טייטבונד? ושאריות עצים

הודעהעל ידי Alex Milch » 19 יוני 2010, 11:28

אתה לא חייב טייטבונד.
קנה דבק לבן עמיד במים D3, תוצרת חוץ או הארץ.[
לגבי שאריות, חפש נגריות שעבודתן בעיקר בעץ גושני/מלא.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי aaron burg » 19 יוני 2010, 11:39

נדמה לי שראיתי טיטנבונד בפיגמנטים - רחוב יפו 43 תל אביב.
לדעתי אלכס צודק, כל דבק עמיד מים יתן התוצאה הרצויה.
ב"מי השרון" באזור תעשיה סגולה אתה יכול לקנות שאריות של אקליפטוס, או עצים קשים אחרים.
aaron burg
סופר משתמש

הודעהעל ידי Momfasso » 19 יוני 2010, 11:55

תודה על התשובות,

בכל זאת אני כן צריך טייטבונד זהו דבק עמיד במים ומאושר FDA, כלומר מתאים למגע בלתי ישיר עם אוכל. אבדוק את פיגמנטים
Momfasso

הודעהעל ידי harel » 19 יוני 2010, 17:01

לקרש חיתוך אתה צריך טייטבונד 3. לא טייטבונד 2. ההבדל בינהם שה- 2 הוא WATER RESISTANCE (לריהוט גן, תיבות דואר, שולחנות קק"ל שנרטבים בגשם) וה- 3 WATER RESISTANCE & WATER PROOF (לכלים שמיועדים למזון ויעברו שטיפה).

בארץ אני בספק אם תמצא את מבוקשך, היה פעם יבואן שעבד עם פיגמנטים אבל בפעם האחרונה שביקשתי להזמין משהו לא היה ליבואן.

אני ממליץ לך על השרפון (טמבור) שרסטיק 3D. גלון יעלה לך כמו ליטר טייטבונד. בשעתו שיווקו לסנטרים את הדבק באריזות קטנות יותר, צור עמם קשר ותברר איפה ניתן להשיג באיזור מגוריך.

זה המפרט של הדבק:
 http://www.serafon.com/uploads/docs/73.pdf
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 20 יוני 2010, 17:11

יש בחנויות לפירזול לנגרים שפופרות בגודל של שפופרת סיליקון, של חברה גרמנית KLEIBERIT, D3, כמו שכבר כתבתי קודם. זהו דבק לבן חזק עמיד במים שאני עובד איתו מעל 15 שנים ללא כל תקלות. חיסרון מסוים - יקר יותר מדבק צהוב.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Momfasso » 21 יוני 2010, 00:26

ההבדל הוא שטייטבונד מתאים למגע בלתי ישיר עם אוכל (מאושר אפ-די-אי) ועד כמה שידוע לי הדבקים האחרים לא. לכן אני מתעקש על טייטבונד בשביל הקרש חיתוך.
Momfasso

אתה טועה ומטעה

הודעהעל ידי harel » 21 יוני 2010, 02:32

הFDA הוא ארגון המזון והתרופות האמריקאי. בתחומי אחריותו של הFDA: בטיחות המזון , הטבק ומוצריו, תוספי תזונה , תרופות ומרשם תרופות, חיסונים , עירויי דם , מכשירים רפואיים , קרינה אלקטרומגנטית, מוצרים וטרינריים , וכן מוצרי קוסמטיקה (קצת מויקיפדיה).

מה הקשר בין כל אלה לדבק - קשה לי להבין.

באתר של טייטבונד רשום במפורש: FDA approved for indirect food contact... למגע בלתי ישיר באוכל !!!

הדבק שעליו המלצתי (אין לי מניות בטמבור-שרפון לצערי הרב) ועליו שרפון ממליצים כמתאים לכלים לאוכל מעץ והדבק הגרמני שאלכס המליץ עליו עומדים בתקן אירופאי שנקרא EN204-205 D3.
אני משוכנע שאלכס, בעל נסיון של שנים כנגר, יסודי ושקול, לא ימליץ לך על משהו שלא התנסה בו בעצמו.

לסיכום, ולמיטב הבנתי, כל הדבקים בתצורתם הנוזלית - רעילים. ה"אישור" לבוא במגע בלתי ישיר עם מזון זה כשהדבק נקרש והתקשה, גם דבק אפוקסי שהוא קשה אין בעיה ל"הסניף" אותו ולאכול ממשהו שהודבק ממנו. במצבו הנוזלי מגיעים מהר מאד למיון אם לא מתים בדרך. בדבק סופרגלו עושים שימוש בניתוחים... להמשיך או שהבנת את הפואנטה?

הרבה יותר חשוב לדעתי הוא סוג העץ שתשתמש בו בהדגשה לא על עצים אקזוטיים שבעצמם רעילים והגימור שתעשה ללוח. אני יודע שרבים וטובים פה לא יסכימו איתי אבל דווקא ההמלצות החמות על שימון בשמן זית, שמן אגוזים וכד' - שמנים "טבעיים" גורם עם הזמן לסרחון וקרקע נהדרת לגידול בקטריות.

השמן המומלץ ביותר לקרשי חיתוך וכד' הוא דווקא השמן המינראלי (את שלי קניתי באיקאה ממש בזול) או מה שמוכרים בשוק האמריקאי תחת השם butcher block conditioner. גם אני קניתי את הקונדישינר הזה ושהגיע לארץ וקראתי את הרכיבים שלו כתוב על הבקבוק food grade mineral oil & natural bee wax. את ווקס הדבורים אתה יכול לרכוש גם בארץ (או באיביי בגרושים) ולבשל את שניהם יחד ביחס של 2/3 שמן 1/3 וקס עד להסמכה ושהוקס ימס בשמן. לחכות שיתקרר ולמרוח שכבה נדיבה. כעבור דקות אחדות ניגוב עודפים וכעבור 24 שעות עוד שכבה.
מטרת הוקס היא ליצור סוג של שכבת מגן שמים לא יחלחלו לעץ שהלחות תשאר בחוץ והשמן בפנים. זה נכון לגבי כלי הגשה, קערות אך ברגע שאנחנו פוצעים את העץ בסכין מה הועלנו?

מקווה שעשיתי לך קצת סדר. בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי harel בתאריך 21 יוני 2010, 17:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: אתה טועה ומטעה

הודעהעל ידי harel » 21 יוני 2010, 02:53

וקס דבורים + שמן מינראלי = בוצ'ר בלוק קונדישינר
קבצים מצורפים
IMG_4462.JPG
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: אתה טועה ומטעה

הודעהעל ידי Baiano » 09 פברואר 2012, 12:52

שלום,
אני בונה עכשיו מספר דברים מבוצ'ר בלוק עץ בוק, ואני בעיקרון נוטה לכיוון של שימוש בווקס ולא בלכה (מהסיבות שציינת)
יש לך המלצות היכן לקנות את וקס הדבורים ואת השמן המינרלי? (ואיזה סוג בדיוק אם יש כל מיני יצרנים)

תודה
Baiano

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים